fbpx

Turški tovornjak na Gruškovje pripeljal sedem mladoletnih Afganistancev

Fotografija je simbolična Foto: STA

Policisti so na mejnem prehodu Gruškovje sedmim Afganistancem, starim od 14 do 15 let, zavrnili vstop v Slovenijo in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Afganistanci so se skrivali v tovornem vozilu s pripetim priklopnim vozilom in turškimi registrskimi oznakami. Tovornjak je vozil 50-letni državljan Turčije. Policisti so pri pregledu vozila ugotovili, da je bila pletenica, na kateri je carinska zalivka, na desni strani vozila prerezana in nato s pomočjo igle, ki je bila vstavljena v prerezana konca pletenice, ponovno sestavljena. Na to so postali pozorni in pri nadaljnjem pregledu uporabili še tehnična sredstva.

CO2 tester je v tovornjaku s turškimi tablicami pokazal močno povečano vrednost ogljikovega dioksida, detektor srčnega utripa je nakazal možnost, da so v priklopnem vozilu osebe, meritev z napravo ralen pa je bila pozitivna. Policisti so opravili podroben pregled notranjosti priklopnega vozila in med tovorom našli sedem oseb, ki so se  poskušale izogniti mejni kontroli in vstopiti v Slovenijo. Afganistanci naj bi bili stari od 14 do 15 let.

B. J., STA