fbpx

Grozljiv napad na OŠ Vojnik: Učiteljica pristala v bolnišnici

Foto: Google Maps

Šestošolec Osnovne šole Vojnik je v petek med odmorom napadel delavko šole in jo hudo poškodoval – zaposlena ima zlomljeno roko, utrpela pa je tudi hud udarec v glavo. Vodstvo šole je o dogodku obvestilo tudi policijo, zadevo pa so predali šolskim strokovnim službam. 

Kot so nam potrdili tudi na PU Celje, je učenec delavko odrinil, ta pa je padla, se udarila v glavo in si pri tem zlomila tudi roko. Šola je zaradi incidenta pretresena, zagotavljajo pa, da gre za prvi tovrsten primer. Obvestili so policijo in strokovne službe, ki sedaj obravnavajo primer.

Policija zaenkrat še zbira informacije, o ugotovitvah pa bo obvestila tudi Center za socialno delo Celje ter Okrožno državno tožilstvo v Celju, so nam še sporočili s PU Celje.

Ravnateljica Osnovne šole Vojnik Olga Kovač je za Slovenske novice povedala, da so nad incidentom ogorčeni ter da gre za prvi takšen primer na njihovi šoli. “Živahnost pripelje do raznih pripetljajev, vendar česa takšnega ne pomnimo. Izvajamo stalne preventivne dejavnosti in otroke osveščamo o varnosti,” je dejala.

Ravnateljica je za STA še povedala, da bodo zoper učenca ukrepali skladno z zakonodajo in da je to prvi tovrsten dogodek na njihovi šoli, kjer je zaposlena že 25 let.

M. G.