“Napad na Krkoviča je fanatični in maščevalni napad na vse veterane vojne za Slovenijo”

Tone Krkovič (foto: STA)

Veterana vojne za Slovenijo Ernest Pirnat in Zoran Dernovšek sta na vodilne v državi naslovila protestno pismo, v katerem se v imenu kolegov veteranov zgražata nad skrajno zaničevalnim odnosom države do veteranov vojne za Slovenijo, še posebej do Toneta Krkoviča, ki ga slovensko sodstvo te dni preganja zaradi njegovega delovanja med osamosvojitveno vojno. 

“Veterani, ki smo leta 1991 nesebično tvegali svoja življenja za zaščito komaj rojene slovenske države, to občutimo kot napad na vse nas,” sta zapisala avtorja protestne note Ernest Pirnat in Zoran Dernovšek, ki od predstavnikov vseh veteranskih organizacij zahtevata, da se nemudoma odklonilno opredelijo do kazenskega pregona veteranov, ki so med vojno za Slovenijo tvegali svoja življenja.

Toneta Krkoviča sodno preganja žena sestreljenega pilota agresorske JLA, ki trdi, da Krkovič ukaza za sestrelitev ne bi smel izdati, saj da je pilot hotel prebegniti, kljub temu da za to ne obstajajo nobeni dokazi. Pred kratkim je tožeča svojo tožbo še posodobila s pojasnilom, da je bilo Krkovičevo dejanje toliko hujše, ker je bil helikopter sestreljen od zadaj – kar je Krkovič ovrgel, saj naj bi šlo z vidika vojaške in pravne stroke za absurdno obtožbo.

OZVVS je zavedla veterane
Piranta in Dernovška je še posebej zmotilo dogajanje na veteranski organizaciji OZVVS, ki je dne 12. aprila letos organizirala glavni zbor veteranov v Ljubljani. Na prireditvi se je namreč zgodila nenadna sprememba dnevnega reda, ko se je začelo nenapovedano predvajanje 26-minutnega govora vdove sestreljenega pilota, ki so ga nekateri prisotni pozdravili s ploskanjem, saj so bili po besedah avtorjev protestne note več kot očitno zavedeni. Posnetek naj bi kot neprimeren v svojem kratkem nagovoru označila samo dva veterana.

“Žal večina prisotnih, ki so s ploskanjem na koncu pozdravili scenarij, ni dojela, da je bil glavni zbor veteranov zlorabljen v politične in maščevalne namene poražencev iz leta 1991,” sta prepričana avtorja protestne note.

Incident je še toliko bizarnejši, ker so predstavniki omenjene veteranske organizacije Tonetu Krkoviču prepovedali nastopati. Ne samo to, Krkoviču je predsednik OZVVS udeležbo na prireditvi tudi izrecno prepovedal. Avtorja sta v pismu, ki sta ga poslala Miru Cerarju, Borutu Pahorju, Milanu Brglezu in drugim, zapisala, da tako fanatičnega in maščevalnega napada na nekatere veterane ne moreta razumeti drugače kot napad na vse veterane, ki so v vojni za Slovenijo tvegali svoja življenja.

Ž. K.

 • Ljubi Bog, kam plove moja draga Slovenija !

  • francelj3

   I, v Jugoslavijo, to je menda jasno.

 • pajot

  Ne samo Merlak,prebegniti je hotela vsa jugoslovanska vojska,pa jih cepci slovenski nismo hoteli sprejeti. Jih sprejemamo pa zdaj. Kenede?

  • bolimeđoko

   Vsak je lahko prebegnil, kdor je le hotel.

   • Franc Šink

    Sploh pa z helikopterjem.

  • Steiermark

   Vsa jugo vojska je hotela “prebegniti”, vendar v vlogi jugookupatorja, kar so kasneje, ko so bili že dani na šuh, uspeli z zvijačnostjo! Samo poglejmo, kdo nam komandira, kakšne “sfukatorje# in “tepihovalce” imamo na vseh pomembnih položajih, kaj učijo po šolah…..

 • Ježek Teka Teka

  A da bi leva izdajalska komunistića Vrbska piknik banda cenila ljudi, ki so zaslužni za osamosvojitev Slovenije izpod Yu okupatorjev … ne ga srat, pa to …

 • von Rhein

  Janša > Krkovič…kdo je naslednji?

  • bolimeđoko

   Malo počakaj, da fanatiki razmislijo.

  • Steiermark

   Mi, avtohtoni v Sloveniji, smo naslednji!

 • rubec

  Kljub temu da je Jesse Jamesa ubil od zadaj, je Robert Ford vrsto let predaval in nemoteno nastopal.

 • janez zorman

  Sedaj, po toliko letih se šele vidi, kako je bila Yugoslovanska udbo – partijska doktrina zakoreninjena med nosilci politike in represije (policija, vojska, obveščevalne, sodišča). Kako so jim oprali možgane v Tacnu, Kumrovcu, Beogradu. Vidi in čuti se tudi, da imajo zelo lepe penzije in verjetno mnogi med njimi tudi extra dodatke za katere niso vplačevali v pokojninsko blagajno. Zato je strah pred kakršno koli demokratično spremembo (med udbo partijskimi mafijaši) hujši kot bi si ljudje lahko mislili. Sedaj, ko so prepričani, da je lustracija “preteklost” so dobili krila in še naprej uničujejo slovensko državo !

 • domovina mili dom

  Komunistom partizanom in drugim privilegirancem, ki so izdali Slovenijo balkancem, dodatne penzije zaplenit in dati borcem za Slovenijo.

  • Steiermark

   Ne samo odvzeti penzije in dodatke za izdajalstvo, ampak jih tudi na šuh dat in poslati v njihvo pravo “otaćbino” na balkan!

 • resnicaboli

  Vdova ima vse dokumente ki jih je potrdilo sodišče to je velika igra proti osamosvojiteljem le kdo bi to pripravil če ne tisti ki so proti samostojni Sloveniji?

 • Stajerka

  bivši in sedanji vrh KPS si občasno pripisuje zasluge za osamosvojitev, čeprav je to bila njihova nočna mora, se ne morejo upret skušnjavi, da vedno izpadejo zmagovalci, kar je pa daleč od resnice………tudi zavedni, pošteni, verni partizani, ki so razmišljali z lastno glavo in niso podlegli parolam in dejanjem revolucionarjev so končali s kroglo v telesu, danes jih isti ljudje ali potomci morilcev proglašajo za kolaborante……..
  Slovenija je postala leglo spletkarjenja, laži, diskreditacij in največjih možnih lopovoščin, katerih nosilci so veliki ljudje, bi morala rečt Cerar in Brglez…….ampak NE bosta, raje bosta poniževala pošten narod z malimi ljudmi…….

 • moat

  Protestirata v imenu vseh veteranov? Ne me hecat, no! Preberite si http://www.gibanje-ops.com/prispevki-razlicnih-avtorjev/41-prispevki-razlicnih-avtorjev/169-ali-so-osamosvojitelji-za-propagandne-namene-zoper-jla-rtvovali-svojega-loveka- in http://www.drustvo-sever-lj.si/?option=news&news_id=597&lang= Sem že napisal, da je bil sestreljen helikopter, ki je prevažal kruh, pilot Mrlak, pa je nameraval prestopiti na stran TO, kar je potrdilo tudi obrambno ministrstvo.

  • resnicaboli

   ti se hecaš verjetno je peljal kruh za TO?

   • bolimeđoko

    Ne ga jemat resno. To je PROVOKATOR !

    • moat

     Provokator, pa kaj še! Prilimal sem vas linka, ki govorita malce drugače kot ta veterana. Na enem izmed njih je sestreljen helikopter. Kaj ne vidite, da je dejansko prevažal kruh, saj ga je polno po cesti. In ne, ne gre za fotomontažo.

  • macon

   Jasno, polkovniki ali kateri visok čin je že imel Mrlak ponavadi prevažajo kruh s helikopterji.

  • pajot

   Pozabil si dodati,da je prevažal kruh za Janšo in Krkoviča,pristati pa je nameraval v kleti Cankarjevega doma.

   • Lord H.

    Imho je res želel prestopiti, a so mu kot Slovenacu dali zraven še enega pilota, da jim ne bi preveč lahko zbežal. Kdaj točno je prebežala ona gazela, ki so jo potem skrivali na Koroškem?

  • Steiermark

   mokre sanje in nakladanje jugosrbskih sovražnikov samostojne in svobodne Slovenije!

   • moat

    A res? Saj ne veš kaj govoriš. Policisti so bili med osamosvojitelji, če še ne veš! In to veliko prej, preden se je sploh uspela TO samoorganizirati.

    • pajot

     O,sancta simplicitas.

    • Steiermark

     Seveda so bili tudi miličniki (policistov še takrat ni bilo), slovenskega rodu, med osamosvojitelji, medtem ko so nas jugosi tolkli…..Kar se pa tiče helikopterja ki je , bojda, prevažal kruh, pa srčno upam, da si se tistega kruha dobro najedel. Takšne bedarije, ki jih kvasiš ti, da v vojnem času, Slovenska vojska, pod komando našega človeka, ki se je boril na strani Slovencev in Slovenije in ne z jugosi proti Slovencem, nebi smeli sestreliti, je pa navadno sprenevedanje ali bolje rečeno slaboumnost! To kar ti trosiš je čisto po vzoru sovražnikov samostojne in svobodne Slovenije in Slovencev, ter izhaja iz ust takšnih……

     • moat

      Če bi si prebral samo prvi odstavek iz linka, ki sem ga posredoval, bi vedel tudi za drugo plat dogodka, kako ga vidijo v Društvu sever, t.j. veteranskem društvu takratne milice, katere pripadniki so se borili v osamosvojitveni vojni. Ali pa si si prebral pa se še kar sprenevedaš.
      Tako piše v prvem odstavku: “Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo in Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana sta izvedla tradicionalni pohod v spomin Toniju Mrlaku, pilotu v vojni 91 sestreljenega helikopterja nad Ljubljano.”

  • bolimeđoko

   Pa kaj tole papagajčiš. Si že slišal, da se dvakrat pove samo v mlinu, kjer meljejo bob ?????
   Ti pa trobezljaš in trobezljaš in prepričuješ prepričane.
   Pejd spat !!!

   • moat

    Hja, saj vem, resnica pač boli. Toda, tako pač je.

    • bolimeđoko

     Gotovo si to že probal zato veš. Nehaj lagat pa te ne bo nič bolelo !

 • Okra tatoo

  Slovenija ne bo nič manj samostojna in neodvisna, če bo malo bolj poskrbela za zakonitost. Zato je sodišče pravi kraj in tudi sojenje po veljavnih zakonih tudi. Če Slovenija takrat kot država s svojimi zakoni še ni obstajala, ali je bil mogoče takrat divji zahod? Ali je bilo mogoče obratno in je bila teža zakonov prevelika za nekatere in se jim niso hoteli podrejati. To seveda velja za politične zakone v vseh sistemih. Vendar so bili ob konfliktu veljavni drugi zakoni. Vojaški zakoni in zakonodaja. Ti pa so jasni in nedvoumni. Če Krkovič tega ne priznava, Slovenske države pa takrat še ni bilo, je edini izhod mednarodno pravo, veljavno takrat in sporazumi, ki sta jih sklenili strani.

 • Polde

  Tragična izguba življenja pilota. Vendar hudiča, le kako naj bi vedeli, kaj se pilotu tisti čas plete v glavi? Kakšne namere ima? Kaj bi se zgodilo, če bi bilo obratno? Mislili bi, da hoče prebegniti, on pa bi npr. odvrgel eksploziv in pod seboj ubil nekaj ljudi. Na nek način, je treba znati tudi prebegniti. Lahko bi letel nekje drugje in pristal na bolj osamljenem kraju, čeprav to ni garancija za varen pristanek. Veliko če-jev je in tudi dejstvo, da je takrat bilo večina nas v Rožni dolini in drugod, telo prepolno adrenalina. Ni bilo časa za sedenje za mizo in tehtanje kaj in kako. Treba se je bilo odločiti v trenutku.
  Danes pa so glasni predvsem tisti, ki so se skrivali v kleti in upali, da teritorialci ne pridejo po njih, da se jim pridružijo.

  • bolimeđoko

   Vsi, ki so želeli prebegniti, so tudi prebegnili in teh ni malo.

  • Andrej S

   Če je vojna je vojna za vse!!! Kaj je pa mislu da bo še zadnjo avanturo naredu za JLA pol pa prestopu si mislu
   Sicer sem pa bil poleg, ko je treščil ob tla in sem videl celo akcijo tako da ni dvoma kaj je blo pa una da je bil zadet zahrbtno je pa čist odbita

  • Hribouc

   A JE KACIN ŽE ODGOVORU NAQ KRKOVIČEVA VPRAŠANJA O TEM KAJ IN KAKO SE JE ZMENIL Z pok.MERLAKOM?

   • bolimeđoko

    Kakšna pooblastila pa je on imel v tistih časih, da bi se lahko takšne stvari, kar sam osebno pogovarjal.?
    Če pa se je, zakaj ni tega nobenemu že takrat povedal, kako to da se je šele sedaj spomnil ?
    Ta je bosa!!!

    • Hribouc

     Znaš ti dobro! Ima Država i Paradržava!

     Zastopnik katere in kakšne reference in zahteve je kdo imel, bo morda prinesel proces- tega Red džihadisti niso pričakovali…kajneda?

  • Steiermark

   Če je ta tip hotel “prebegnit”, zakaj pa to ni storil, tako kot ostali, ki so prebegnili, ko je bil zunaj “svojega udejstvovanja v boju proti Sloveniji” ? Vsak normalen človek se zaveda, da slovenska vojska ni mogla vsakega, ki je preletaval Slovenijo, metal kasetne bombe na slovenske kraje, streljal iz helikopterja po Slovenskih civilistih, spraševati, kakšne, drugačne, namere še ima! Debilno zavajanje jugosrbskih komunističnih pošasti, ki nam še po 25 letih, ko so bili premagani, z brcami v svoje umazane tazadnje, poslani v otačbino (potem pa so se ponovno , skrivaj, privlekli nazaj in nam sedaj ukazujejo, kot razni “sfukatorji”, “tepihovalci” …..) ne dajo miru, nas tiranizirajo ponovno in mažejo čast in ime naših osamosvojiteljev, med katerimi, je eden izmed pomembnejših, tudi g. Krkovič!

 • Hribouc

  Takoj se izpišem iz OZVVS !

  Vsi veterani , ki imamo radi Slovenijo v VSO !

  • avtohtoni neandartalec

   Iz kapi pod dež. Doma nimaš nobenega vpliva, pa bi ga rad imel na vladi, pozabi, naša politika ni normalna.

   • Hribouc

    My lovely Enemy! I love you and i love your approach today!

    Kolovodje in politkomisarji OZVVS NISO VEČ MOJI LJUDJE !

    VSO z Krkovičem, 1.vojakom in herojem slovenske osamosvojitvene vojne in z g.Hojsem , ki zelo ljubi Slovenijo , PA SO UTRJENO IN NEPREKLICNO MOJI LJUDJE !
    Četud me kdaj sunejo v rit , bodo še vedno moji, ker so javno in z razlogom zelo pojasnjeno pljunili na Rdeča Kučanova usrana in pokozlana Zlata teleta ! Tako kot sem to storil nepreklicno za vse cajte, sam!
    Še nekaj ljubčki zlati!
    VSO so ljude, ki so šli proč od POLNIH KORUPCIJSKIH EGIPTOVSKIH LONCEV MESA ! Tako kot sem že davno preklel laž, enoumje in poniglavost prodajanja samega sebe, ko so mi jako mlademu in zagnanemu, ponujali visoke dobro plačane fotelje, tako sem pljunil, šel globlje v Puščavo in pustil Mesene lonce Egiptovskih/Kučanovih valpetov in črnoborzijancev za seboj!

    Nič ne šteje, vest je nirvansko mirna in se lahko zijam v špegu vsako jutro, ker sem vsak cent zaslužil in betica je čista inj grem lahko v vsako oštarijo na pir, brez, da bi kdo scal za mojim hrbtom in pljuval naokoli.
    OSTI JAREJ, LJUDSTVO SLOVENSKO, KI TE JE LJUBIL IVAN CANKAR IN KRAMERGER ZA TEBOJ !

    IVANU KRAMBERGERJU MORAMO POSTAVIT SPOMENIK, LJUDJE !!!

 • xtc

  Naivna pisanjain neumnosti:
  Vsi trezni vidimo za kaj gre gre za ponarejanje zgodovine v drugo kot so jo že med vojno:
  Gre za namerno izbrisovanje političnih nasprtotnikov in plilaščanje njihovih zaslug kot med drugosvetovno vojno in prikrivanje svojih;zločinskih in izdajalskih rabot ter utemeljevanje lažnive resnice ;da sta Slovenijo ustanovili NOB koljaši krvavih rok obranili pa Komunisti s Kučanom na čelu;gre za laž OZ REHABILITACIJO KOMUNISTOV ZLOČINCEV(POSTAVITEV SPOMENIKA Mačku) in prilastitev vseh zaslug komunistom in s tem nadaljevati komunistično kontinuiteto in oblast_dejansko pa je treba oboje demontirati;postaviti pred sodišče zločince in izdajalce ;rdečo ropotijo in njihove zločinske svetnike označiti za zločinsko ikonografijo in vse skupaj poslati na odpad zgodovine in odstraniti z vseh javnih prosorov in jo prepovedati razen v ogledih v mozejih ;kjer mora biti predstavljena v vsej svoji pokvarjenosti;iztirjenosti in zločinskosti:

 • MižekFiga

  Bivši predsednik Türk, njegov pravosodni Zalar, večina v parlamentu SD s kolaboranti, so sprejeli zakone o tožilstvu zadnji dan Pahorjevega vladanja. To so glavni krivci, da se v Sloveniji dogaja ponovna povojna histerija (beri mafijsko grabljenje slovenskega premoženja) in preprečevanje uresničenja evropske Slovenije!

  Tožilski svet, Sodniški svet in doživljenski mandati in a se vam še ne sveti KJE ŽIVIMO !!!

  • MižekFiga

   REVOLUCIJA ali pa Mandela Gandi 25 letno čakanje na spremembe v nekakšen človeški način življenja države !!!

  • avtohtoni neandartalec

   Najboljši komentar tule, bravo.

 • Janez

  Spominjam in ponavljam,
  Da slo “vojjna” proti ex Kp, ZK YU – ni trajala le tistih 14 dni v letu 1991 !

  Trajala je !!
  Vse od skrajno nasilnega in nesodno morilskega prevzema oblasti !!
  s strani zločinske ex Stallin, Broz KPS, KPJ v maju 1945 !? In traja še danes, leta 2916 !! L.r. Janez KOMENA

  • Janez

   Popravek ! “Še danes, leta 2016 !! ” l.r. Janez Komenda

  • Jurij Vošinek

   Kaj praviš na to, da sta tudi Janša in Gorenak komunista ? No ,”bivša”

   • pajot

    Ko vam zmanjka argumentov,usekate s standardno foro: Janša je bil komunist. Bil pa je tudi marsovec,a tega nisi vedu?

    • Jurij Vošinek

     To da sta bila komunista je bila njuna izbira in do tu je vse lepo in prav. Ampak razloži mi, če so nas komunisti tlačili 45 let in onadva sta bila del organizacije v čem sta drugačna od drugih?

     • bolimeđoko

      Sta tebe, kaj tlačila ?

    • avtohtoni neandartalec

     Komunist je bil zato, ker je takrat tako razmišljal.

   • MižekFiga

    Tudi Pučnik je bil včlanjen in IZKLJUČEN. V predsedniški kampaniji (kučan, Pučnik) so Pučniku javno vrnili članstvo! To članstvo je pomembno NIČ, ker ga smeš danes enačitui za mafijstvo ali kriminal, ki ga trenutno še ne moremo pravosodno sankcionirati !!! Kapiš?

   • bolimeđoko

    Kako brezvezen komentar.

   • resnicaboli

    Če bi imel malo razčiščene pojme v glavi bi lahko vedel da kdo takrat ni bil v partiji ni imel šans za bilo kakšno boljšo službo. Je pa razlika med ljudmi ki so bili v partiji zaradi službe in onimi zagriženimi ki še danes niso spregledali kakšna zločinska organizacija je to bila in še vedno malikujejo zločince nad lastnim narodom.

    • Jurij Vošinek

     To sploh ni res. Službo smo imeli tudi isti ki nikoli nismo bili v ZK.
     Prepričan sem, da so mnogi komunisti zavohali priložnost na desnici in čez noč spremenili barvo samo da lahko lagodno živijo .

     • radames

      Na Primorskem so kar nekaj bivših fašistov včlanili v partijo, zato, ker so menili, da so bili dobri fašisti in bodo tudi dobri komunisti.
      Če nisi bil v partiji in komuniste zagovarjaš, so ti potem v šoli in glavni mediji, kar dobro oprali možgane.
      Normalen človek nikoli ne zagovarja totalitarizmov.
      Še sebe slabo poznaš, kaj šele druge.

     • resnicaboli

      Mlatiš prazno slamo ljudje so morali biti v partiji če so hoteli imeti službo v izobrazbi ki so jo imeli seveda cestarjev ni noben silil v partijo. Ljudje so se tajno cerkveno poročali krstili svoje otroke i tako naprej partija ni smela za to vedeti ker bi ostali brez službe.

     • Jurij Vošinek

      Tajno ste krstili svoje otroke hinavci, ki ste mahali z rdečimi zastavami in peli partizanske pesmi, bili vedno v prvih vrstah , najbolj glasni . Ko ste videli da je komunizma konec, pa ste kar naenkrat postali goreči kristijani in nasprotniki režima.

     • von Rhein

      Seveda ste imeli službo.Kaj pa delo?Pa še malo ti bom pomagal.Objava oz.razpis za delovno mesto vodstvenega ali vodilnega v firmi,torej vsakega,ki je bil na relekcije je bila taka:
      -izobrazba te in take stopnje,
      -x let delovnih izkušenj v stroki,
      -družbeno politično aktiven.
      To zadnje je pomenilo,da je član ZK. Še bolj idiotsko je bilo pred tem.Pogoj je bil: ČLAN zk.

     • pajot

      In moralno politično neoporečen.

   • Janez

    Ja !
    A ne veš?
    V ex KP, ZK YU – če si hotel kaj političnega doseči, izboljšati !!
    Kam drugam kot v ex ZK vstopiti ? Sploh niti nisi mogel !!aalit
    Vse ostale politične stranke – sobile namreč prpovedane !! To ve vsak. Da je komunizem – totaltaren !
    Velojko ex lanov ex ZK je ravno zato !
    Ker so bili včlanjeni – od znotraj pomagalo – razgraditi “dinozaversko, neuspešno ZK”

    Če poznaš kaj slabega – vsaj veš !? Da tako – ne smeš nadaljevati !! A ne ? L.r. L.r Janez KOMENDA

    • avtohtoni neandartalec

     Komunizem so razbili… komunisti? Prej fašisti, bi rekel, to niso bili nobeni komunisti, so ja napadli in izdali vse,kar jim je bilo edino sveto v tem življenju.

   • avtohtoni neandartalec

    Kdor je enkrat njihov, je za vedno njihov.

   • radames

    Za komunistično-levo misleče je biti član partije ČAST. Ne razumem, zakaj v slabšalnem pomenu očitaš članstvo “bivšim”. Boš tudi slabšalno zapisal za znamenita sovjetska oporečnika (in Nobelovca) Solženicina in Saharova, da sta bila v sovjetski partiji?
    Dvoličnež!!!

   • antimur

    Še marsikdo je bil, ampak to v časih, ko smo bili nafilani s komunistično propagando (približno tako, kot dandanes RTV, Delo, Mladina, Dnevnik). Drugih informacij ni bilo, sploh pa ne resničnih. Ko so pa začele curljati resnične informacije o tej zločinski ideologiji, je vsak, ki je normalen, zaveden domoljub, spregledal in jim obrnil hrbet.

  • avtohtoni neandartalec

   Nasilni prevzem oblasti, ki ga je podpiralo kakšnih 99% preživelih Jugoslovanov, ta je pa res dobra.

   • radames

    Ti nisi normalen! “Tito je bil prvi, ki je pustil narodu, da si je sam izbral ureditev svoje države…” Narodu je s puškami že od 1941 vsiljeval SVOJO ureditev!!!! Ti vsak dan ješ nore gobe!
    Amen!

    PS
    Mislim, da te bo treba 100% ignorirati.

 • soc

  Da nas Novi razred popelje nazaj v najnovejšo konfederativno Jugo pod ruskim patronatom, mora najprej do konca očrniti osamosvojitev (dela na tem), na vsakem koraku vsiljevati jugonostalgiko (dela na tem), gojiti kult pravičniške in svetle NOB (dela na tem), spuščati v državo zgolj jugoslovanski ali ruski kapital (dela na tem) in čakati, da EU razpade (spuščanje množic migrantov čez mejo je bil lep prispevek).

  • Steiermark

   Tem zločincem bi bilo potrebno soditi za izdajo !

   • Anton

    itak kdor ni NAŠ je proti nam in treba ga je nemudoma dikvalificirati pred javnostjo.

    • avtohtoni neandartalec

     Velja to za vse Slovence ali samo za tiste ta velicke, po rodu iz Hrvaške?

  • avtohtoni neandartalec

   Kdo jih je spuščal ven pa preko kontrolnih točk, na mejah njihove domovine? Ne morem verjeti, da naša nato soldateska ni opazila milijonov ljudi, ki so se valili čez mejo, samo v eno smer.

 • Andrej

  Od začetka druge svetovne vojne dalje so v Sloveniji zmagovalci in osamosvojitelji lahko
  samo tisti,ki se kot pijanec plota oklepajo komunizma,ostali ki tega ne počnejo so
  izdajalci,kolaboranti in “moralni iztirjenci”,skratka “naših” 60% ,izdajalcev in ostalih nepridipravov pa 40%!Država borcev in junakov ter izdajalcev,država zvezd in mavričnih
  ljudi!Kako se postane junak in zmagovalec,ne da bil zločinec?

  • Janez

   Domobranci !!
   Niso bili “izdajalci” – pravi Slovenci so bili, borci z močnimi razlogi za borbo prti slo KP stalinizmu !
   Niso bili – nič – kaki “izdajalci” – zavedni Slovenci so bili !!
   Šli so v zaščito Nemcev zaradi morilskega terorja KPS VOSOVCEV IN KPS STALIN T.I. PARTIZANI !!
   A ne poznate primera nesrečnih zakoncev z gradu Strmol – zločinsko umorjenih od KP VOSOVCEV !!
   Ti t.i. “partizani” niso bili nobena regularna vojska, nikoli niso prisegli celoti našega slo naroda !!
   T. I. ” partizani” so bili v bistvu Slovence morilski KR STALIN IDEOLOŠKI OBOROŽENCI NE “VOJSKA” !
   S slo trobojnico na kapah so bili nsodno, KP zločinsko nesdno pomorjeni!!
   … z žico so jim neoboroženim ujetnikom KP morilci zvezali roke in jih nesodno pomorili. “!!
   Že po koncu 2. sv. vojne !
   “Slava komunistično-stalinistične morilske ha ha borbe – za monopolno oblast” !!
   To enostransko blatenje upravičenih protikomunistiičnih borcev – domobrancev !!
   Se mora uradno – nehati !
   A se bo vsak “v šoli in kaki ZL napumpani nevedni mlečnozobec” norčeval iz nesrečnih borcev !!

   Za slovensko, evropsko Slovenijo ! Domobranci so imeli namen z Angleži priti – nazaj !! L.r. Janez Komenda

   • avtohtoni neandartalec

    Janez, lahko ti rečem samo eno, srečo so imeli domobranci, da niso Angleži obračunali z njimi. Ponavadi niso pustili nobenega živega za sabo, kar poglej si malo kako je nastal Britanski imperij, vse so pobili. Samo ljubimce so pustili živeti.

    • Janez

     Pustiva zoprne Angleže !
     Zdaj morajo sami paziti !
     Da jih njih islam državljani, njih ne zmečejo v hldno Sevrrno morje ? L.r. Janez KOMENDA

     P.S. če ti nisi pravi Slovenec že vsaj 100 let – je brez smisla, če kaj pišeš o domobrancih.!

     • avtohtoni neandartalec

      Mislim, da so moji predniki Slovenci že precej dlje kot 100 let,poleg tega se moja rodbina raztega tudi v druge dežele in kontinente, kjer so imeli precej bolj razgibano zgodovino, le da me evgenika ne zanima preveč in se v tisto nikoli nisem rad mešal. To je bolj za stare ljudi, ki iščejo bolj fine niti življenja, nenazadnje je res zanimivo, da smo pravzaprav sad enega drevesa, ki se vleče do nas skozi ves čas, od nastanka človeka, mogoče ena kapilara nima take vloge v celotnem organizmu, zagotovo pa ni brez veze nastala in je vsaka izjemna.

     • Slovenka

      Janez, odlično. Na Vetrinjskem polju 1945 so bili Angleži silno nesramni z begunci iz Jugoslavije in Vzhodne Evrope. O Vetrinjski kupčiji raje ne bi. Kako grdo so ravnali z ljudmi v begunjskih taboriščih. Samo kakšne spomine si preberi. Tamkajšnje ljudi so obravnavali kot manjvredno raso, čeprav so bili beli in kristjani tako kot oni, zdaj pa imajo opravka z afro-azijsko sodrgo v svoji lastni državi. Naj mi nihče ne reče, da to ni božja kazen za to, kar so zagrešili v Vetrinju in Pliberku. Obhajajo me slutnje, da je to šele začetek in da bo pokora dolga.

     • Janez

      Ja, hvala.
      Angleška odločitev za vrnitev vojakov slovenske domobranske vojske ?
      Je eno najbolj
      … spornih in
      … etično sramotnih dejanj ob. koncu 2. svetovne vojne !!
      Nesrečne domobrance !!
      … slovenske borce proti totalitarnemu komunizmu-stalinizmu !!
      Bi bilo treba pred vrnitvijo prepričati v ?
      Odhod z Vetrinja !?A nihče tega ni storil !!? V …
      1. Demobilizacijo? In poskrbeti za njihovo ?
      2. Emigracijo v Kanado, Argentino i.td.

      Sporna, grozljivo sporna — je tudi zahteva po vrnitvi ! Ex vojakov slovenske domobranske vojske, ki so se predali Angležem – v ujetništvo !?

      3. Vse detajle teh dogajanj bo potrebno še zgodovinarsko korektno – še ugotoviti !!

      4. Vse bolj se jasni okvir verjetnega predhodnega dogovora Broz-Churchill ! O Jugoslaviji kot tamponski državi ( ( pred ruskim komunizmom ) na obali Sredozemskega morja !
      5. Ki pa je imel za posledico politično zelo močan položaj ex KP J. BROZA oz. KP YU !

      6. NAJHUJŠA IN NAJBOLJ SPORNA TER NAJBOLJ TRAGIČNA POSLEDICA PA JE BILA ODOBRITEV VRNITVE ANGLEŠKIH VOJNIH UJETNIKOV !!

      Nedvomno pa se je
      … KP stalinistično-komunistično vodstvo ex KP Jugoslavije pokazalo kot izjemno zločinsko !!

      Dodatne preiskave pa bodo zagotovo razjasnile vse okoliščine, vse aktterje in vse motive !!
      Za tragične nesodne zločine zoper človečnost !!
      KP Nesodne !!
      politične pomore tisočev neoboroženih vojnih ujetnikov in civilistov 1945. L.r. Janez KOMENDA

    • radames

     Ne tumbaj!
     Ti sploh ne poznaš dogajanj takoj po koncu vojne in dobesedno “tumbaš”.
     Zakaj pa Američani niso vrnili nikogar od tistih, ki so se umaknili v Julijsko krajino (četniki, nekaj slovenskih domobrancev)? Vrhovni zavezniški komandant za Julijsko krajino in Koroško je bil general Harold Alexander.

     • avtohtoni neandartalec

      Preprosto, ker so Američani leta 1943 izvedli invazijo na Sicilijoa, nacisti pa so okupirali severno Italijo in tudi naše dežele ter postavili fronto.

     • radames

      Kakšno fronto? Bilo je konec vojne – kapitulacija – Nemci so se umikali proti svoji domovini. Fronta?

  • bolimeđoko

   Otrok počakaj, da odrasteš, da boš razumel. Zdaj pa raje poslušaj !

  • avtohtoni neandartalec

   Pri nas se ločimo bolj na komuniste, bivše komuniste, in vse ostale, ki nikoli nismo bili komunisti.

 • Aton

  Veterani, imate opravka z jugoslovenarji, ki imajo izkušnje od Krimske jame pa do Srebrenice. In najkrajši še ni nikoli rekel, da bo temu konec.

  • avtohtoni neandartalec

   Še vedno smo pod okupacijo, Hrvaški del nekdanje JNA še vedno zaseda SLovensko zemljo, branijo nekdanje karavle države, ki je več ni in se obnašajo kot okupator, kar JNA zagotovo ni bila, če je bila pa to tudi naša vojska.

 • Rožle

  Gradili smo malo Švico….nastala je pa mala Yugoslavija…..

  • Beli Sneg

   Ne več če je samo mala prej bi lahko rekli da je kar velika, velika vsaj toliko, da še vedno podpira rdečo bando.

   • avtohtoni neandartalec

    Premalo je pri nas ljudi, ki niso bili nikoli komunisti,sploh takih, ki za časa Jugoslavije sploh še niso bili rojeni.
    Zaradi tega koletkivnega sprenevedanja in masovnih manipulacij, bomo ob celo življenje, šele ko bomo vsi veterani pomrli, do zadnjega, šele takrat naj bi postala Slovenija res samostojna in svobodna. Kdor na to čaka in misli, da je to dobro, je nor, ampak podobno razmišlja pravzaprav celotni politični in idelološkiprostor.
    Zato crkujemo na obroke in gnijemo, ker je itak vseeno, čakajo samo, da pomremo, ko nas več ne bo, se nihče ne bo spomnil kako so nas fašisti izdali, skregali in prevzeli oblast, za svoje izrojene potomce.

 • avtohtoni neandartalec

  Ne podpiram take skupne izjave, ne ker bi imel kaj proti Krkoviču temveč zato, ker so naše veteranske organizacije navadna farsa, podeželski klubi, kjer samo posamezniki vlečejo zase neke koristi.

  Fašistična država izganja veterane na cesto, iz domov, v katerih so bili rojeni,to se mi zdi neprimerno hujše, pa ni nekega interesa, da bi stopili skupaj. Nihče se ne sekira, pa smo se najprej uprli in borili prav za domove, veterane so torej fašisti izkoristili, da smo jih nastavili na oblast, zdaj nas bodo pa pobili enega za drugim oziroma mučili do prerane smrti. Kaj pa, če bi še o tem kaj protestirali, tudi Krkovič se lahko pridruži.
  Ne pomnim, da bi zveze veteranov zahtevale kakšno minimalno spoštovanje zakonov in etičnih norm, ko se veteranom, ki so delali za državna podjetja kot bi bili zaposleni, niso izplačevale plače, niti prispevki, niso se sklenile pogodbe, če so klicali barabe naj plačajo kar so dolžni, jim je pa fašistični telekom vzel telefonski priključek.
  Treba je posebej izpostaviti našega izrojenega,v razvoju zavrtega in invalidnega otroka, Slovenska vojska je napadla veterane, izklapljali so nam elektriko in proti nam protžili številne neupravičene in nezakonite postopke, MORS se obnaša isto kot nacisti med NOB, zakaj jih zveza veteranov ne zaustavi in odločno kritizira? Ker se fašisti požvižgajo na tiste, ki smo žrtvovali svoje življenje, da se lahko oni danes izživljajo in delajo norca z nami, spet nobenega odziva Zveze. Ko gre za posvečene izbrance, takrat bi naj pa vsi znoreli in masovno napadli državo, saj ni Gotovina, Slovenci smo, ne Hrvati, kot veteran sem se boril proti fašistov v JNA in v naši vojski oziroma njenih zametkih, ker so isti, mogoče so naši še slabši.

  • avtohtoni neandartalec

   Pozabljamo tudi, da je bil Mrlak Slovenski vojak, isto kot Krkovič,
   njegovi sorodniki so enakovredni Krkovičevi družini, ki bi isto žalovali
   in trpeli, če bi njega nekdo brez veze dol sklatil, tudi če se ne bi
   imel namena predati in nam izročiti dragoceni helikopter. Koliko je
   sploh vredna tista igrača, proti človeškemu življenju? Najbrž nič,
   vendar to še ne pomeni, da jih je treba vse razbit, helikopter vedno
   prav pride. SKlatili so pa samo njega, da si ne bi kdo domišljal kako
   smo veterani klatili iz neba sovraga, to je bila menda edina izjema.

   Velja
   posebej opozoriti, da je nepremišljena akcija sprovocirala maščevanje
   JNA,mogoče niso direktno odgovorili, vendar smo lahko prepričani, da je
   šel nekje nekdo ali nekaj našega v luft zaradi tiste nepotrebne
   pustolovščine, ogrožena pa so bila tudi življenja vseh Ljubljančanov,
   ker jim ne bi mogli popolnoma nič, če bi Hrvaška predsednika ukazala
   bombardiranje prestolnice, z namenom zatreti nevarne separatistične
   upornike, ki ogrožajo zračni prostor nad glavnim mestom. Ne trdim, da so
   sklatili potniški helikopter, ampak te reči so običajno zelo težke in
   polne eksploziva, velika sreča, da med padcem razbitine niso ubile še
   kup civilnih Slovencev. Kaj pa, če bi padel na kakšen vrtec, ker ni bilo
   prave vojne, so vsi javni prostori normalno delovali.

   Zakaj se
   sploh spravljajo nad Krkoviča, zaradi kazenske odgovornosti zagotovo ne,
   saj ni on streljal. Menda v pravi vojski obstaja neka veriga
   poveljevanja,ne more vsakdo kazati s prstom kam naj streljamo, ker bi
   nastal neverjeten kaos. Ampak tako pač dela naše skorumpirano
   krivosodje, ker mu zgleda ne morejo nič dokazat, spravili so se pa na
   njega,mu zdaj podtikajo vse mogoče, da bi ga zapletli v čim več
   postopkov, zaradi katerih so ali bodo kmalu vse njegove človekove
   pravice relativne. Naj si pogleda zakone, če meni ne verjame, v
   postopkih je, ni svoboden človek. Zato se mi zdi najbolj racionalno in
   dostojno, če se s primerom ukvarjajo vojaška sodišča oziroma pravniki,
   če se je Mrlakovim zgodila krivica, naj pač država odgovarja in plača
   odškodnine, in sicer takoj, skupaj s primernim pojasnilom in opravičilom
   za nesrečni dogodek, pokojnika pa naj se prepiše iz žrtev JNA med žrtve
   Slovenskih veteranov in dostojno počasti njegov spomin, enako kot vse
   ostale.Kot veteran nisem ponosen na to Krkovičevo dejanje, ne zdi
   se mi, da se mu dogajajo kakšne posebne krivice ali da bi trpel kakšno
   državno nasilje, pojočega Majorja naj si pogleda malo, bo videl kaj vse
   so še sposobni fašisti narediti z našim kolegom. S Krkovičem pa iz neki
   razlogov delajo v rokavičkah, saj prav, še več spoštovanja bi mu morali
   izkazati, nikakor pa nočem podpirati političnih špekulantov in
   provokatorjev, na njegovem primeru bi se rad zgleda nekdo okoristil.
   Zakaj se sploh meša, saj jim je povedal, da je bila vojna, vsaj iz
   njegove perspektive, prvič slišim, da bi kriminalisti raziskovali primer
   in bi tožilstvo predložilo kakšne neposredne dokaze o njegovi osebni
   odgovornosti, pomeni sploh ni obtožen in proti njemu ne teče noben tak
   postopek, zakaj se potem ven meče in zapleta? Tiste probleme mu raje
   pomagajmo rešiti, ki jih ima odprte, kaj se to pravi vlačiti visokega
   oficirja in junaka osamosvojitve po gobcih, kakšna država je to, ki ne
   zna ali noče zaščititi ugleda svojih častnikov, navadna podlpska
   ciganija smo, manj kot v drek dreza, manj bo smrdelo.

   • rdeča pesa

    Če boš ti streljal name bom tudi jaz nate, neglede ali imaš na kapi rdečo zvezdo ali kljukast križ.

    • avtohtoni neandartalec

     Edino pravilno.

   • von Rhein

    Nisem prebral vsega,predolga pridiga je.Pa vseeno vprašanje.Mogoče veš,če se je Merlak pred sestrelitvijo javil TO in rekel:samo še tele žemlje odpeljem nekam, potem pa pridem na vašo stran.Sem Merlak,čin ta in ta in sem Slovenec.

    • avtohtoni neandartalec

     Točno to, saj to je bil menda razlog, da je letel izven koridorja.

 • avtohtoni neandartalec

  Pri nas ni levih in desnih ampak so to Hrvati in Srbi, zato ni in je na tak nečin nikoli ne bo enotnosti med veterani.
  Kdor se je boril proti Srbom, zame ni veteran, z ustaši, fašisti in nacisti nočem imeti nič, proti takim smo se borili in se bomo zgleda spet,pravi veterani in domoljubi smo se uprli nekdanji skupni federaciji, Srbi so kvečjemu preprečili totalno uničenje, ki so ga načrtovali Hrvati, s tem, ko so vojsko mirno umaknili nazaj, na njihovo ozemlje. Treba je razumeti, tudi če JNA ne bi nikoli zmagala,bi bilo uničenje in žrtve primerljive z Ameiškim posredovanjem v Vietnamu, le da nas ni toliko in v naši klimi ne moreš preživeti gol, zbrisali bi nas iz godovine, kar bi Hrvatom in njihovim pajdašem takrat še bolj ustrezalo.

  • rdeča pesa

   To govorijo tudi tuji strategi. yuga je sicer bila uničena od zunaj, ampak, Slovenci se nismo in se ne razumemo z Balkanci, Mi nismo slovani, mi smo tukaj na našem teritoriju avtohtoni prebivalci. Vsi, ki pridejo na naše ozemlje morajo spoštovati našo kulturo. Izvoliti bi bilo potrebno takšno vlado, ki bi zaščitila natur Slovence.

   • avtohtoni neandartalec

    Sram te bodi, da zanikaš svoje prababice in pradedke, pravi Slovenec tega ne bi nikoli storil.

    • rdeča pesa

     Že prazgodovina govori, da smo bili mostiščarji. Zoki Predinov je eden od ustanoviteljev F21. Ker je ta pretepač spesnil neko bebasto rimaško sranje, da je praslovan preplaval rusko reko in se v naših krajih naselil sta Repe in Pijeraci še bolj navijala in se pridušala, da smo Slovenci slovani.
     Mi staroselci nismo nikoli bili slovani.

     • avtohtoni neandartalec

      Ti si mogoče ilir, Ilirija nikoli več, je rekel tudi papež, ostali pa smo slovani, nismo zatajili svojih prababic in pradedkov,

     • rdeča pesa

      Očitno ne obvladaš prave zgodovine. repe in pijeraci sta rdeča komunajzarska zgodovinarja, zato navijata in potvarjata zgodovino. Staroselci so na območja današne Istre, Veneta in gorovja pod Alpami zasedali že pred rimskim cesarstvom.
      Možno pa je, da si ti v 6 stoletju preplaval tisto rusko reko in se v naših delih naselil.

     • avtohtoni neandartalec

      Ja, iliri in kelti, obeh vrst plemen že tisočletja več ni, pa tudi tako so bili zahojeni, da nikoli niso prodrli v Evropo dlje od Rena, je bila klima prehuda, medtem ko so slovani z lahkoto prešli Karpate.

 • radames

  Gospod Dernovšek, vse čestitke. Sodelovali ste na forumu Financ in pravi užitek je bil branje vaših postov.
  Potrebujemo 2 milijona tako zavednih Slovencev kot je gospod Dernovšek-Raketka.

 • antimur

  Zakaj ne aktivirate nas, ki nismo tako podrepniško priliznjeni kot Novačka, Horvat in še kdo iz NSi (nikakor ne večina) in da enkrat začnemo z urejanjem zadev, v kolikor hočemo kot narod preživeti. Nas ni malo!

 • dr Janez Sveti

  Zdaj sem pa v čudni poziciji.
  Ker sem veteran, ne vem ali sem zločinec ali domoljub? Vdove in sorodniki pripadnikov vojske , ki nas je napadala so torej domoljubi, ki smo jih mi izdajalci, teroristi napadli? Dobro, da jih nismo zares začeli pobijat, kakor je navada malo južno od Kolpe. Danes bi nam sodili kot ..zločincem? Torej je bilo vse skupaj samo farsa?
  Nič. Potem pa naj bo. Bomo se zgleda Slovenci še enkrat malo po jamah metali. Tokrat bo mogoče drugačen rezultat.
  Čudna so pota Gospodova.
  Dr Janez Sveti izgubljen v vesolju

  • avtohtoni neandartalec

   Koga si napadel?

   • dr Janez Sveti

    Zombije.
    Dr janez Sveti Flaš Gordon

    • avtohtoni neandartalec

     Marsovci so ugabili Dr. Zarkova, Flash je bil samo nogometna zvezda, ki se je slučajno peljal takrat zraven z letalom, ampak domišljija avtorja je hotela, da je postal rešitelj vesolja, sicer bi verjetno odprl butik.

     • dr Janez Sveti

      V mojih galaksijah se govori drugače.
      Dr janez Sveti vesoljc

 • Kučko pod pručko

  Proti murgelski antislovenski diktaturi in preganjanju tistih, ki so imeli v osamosvojitveni vojni najvidnejšo vlogo, bi morali objaviti peticijo. Podpisali bi jo vsi, ki smo v tistem času sodelovali, zaželena pa bi bila tudi podpora vseh zavednih in domoljubnih Slovencev. V peticiji bi se v prvi vrsti zavzeli za prenehanje preganjanja gospoda Krkoviča, pa tudi za pravilno ovrednotenje zaslug za to, da danes živimo v samostojni Sloveniji. Taka peticija bi štela bistveno več, kot protestno pismo samo dveh veteranov, čeprav je tudi njuno gesto treba pozdraviti. Veliko več nas je, …

  … veteran vojne za Slovenijo, Kpp!!!

  • avtohtoni neandartalec

   Eh, fašistični okupator danes izganja veterane iz domov, v katerih so rojeni in so se zanje borili, ti pa o nekem Krkoviču in njegovih pustolovščinah…

 • odzunaj

  To ni samo napad na Krkoviča in veterane osamosvojitvene vojne. To je napad na celoten Slovenski narod, ki se je z 89% referendumsko odločitvijo opredelil za samostojno Slovenijo. To je izdaja Slovenske države in naroda , ki nima primere v celotni slovenski zgodovini !
  Zato potrebujemo peticijo vseh domoljubov za odstranitev predsednika države in predsednika vlade , razpis volitev ter za tem razpis vodilnih in vodstvenih položajev vseh državnih inštitucij, časovno prioritetno organov pregona in sodstva !

  • avtohtoni neandartalec

   Referendumsko vprašanje se je glasilo, če smo za samostojno in neodvisno republiko Slovenijo. To je bolj kot ne vse, ne razumem, kjer ti vidiš v tem kako prisego ali zgodovinsko zavezo, tako smo se pač takrat odločili.

   • dr Janez Sveti

    Seveda je zakonska obveza, če večina državljanov odloči o pomembni zadevi.
    Dr Janez Sveti zakonik

    • avtohtoni neandartalec

     Saj odločitev ni sporna, prazna je, podobno se mi zdi kot vojaška zakletva. Pa kdo bi še takrat res dal celo svoje življenje za tisto gnilo vojaško policijsko džamaherijo, daj no mir.

     • dr Janez Sveti

      Veš, pomisli, zakaj imajo eni radi grde pse. Zakaj so enim všeč prekle ženske in drugim bucke. Ti imaš svojo realnost, jaz svojo in nama se samo zdi, da živiva v eni realnosti. Vidiš, medtem ko ti spiš ob tej uri jaz že pišem.
      Dr Janez Sveti druge dimenzije

 • indijanka

  Kdo so ti veterani, ki so Krkoviču prepovedali nastopati na veteranski prireditvi? Tokrat to ni šola, ki nima pojma. Ampak, osamosvojitelji sami. Sramota, da so se podredili politiki.

 • Caetano

  Stare strukture so v navezi KOS/UDBA razorožile Slovenijo, da bi bila agresija jugokomunistične JLA tem lažja. Krkovič se jim je uprl in s sodelavci začel ustvarjati novo slovensko vojsko. Nekateri mu tega ne morejo odpustiti. Velja pa isto, kot je samo en Janša je tudi samo en Krkovič in branili ju bomo do konca!

  • avtohtoni neandartalec

   Miloševič je za nas naredil več kot Krkovič, ko je Srbe povlekel ven iz Slovenije.

   • Caetano

    Jovič Boris Miloševičeva desna roka se je dogovoril po lastnem priznanju s KGB v Moskvi za napad na Slovenijo. Rekli pa so mu, da mora biti vojna kratka, sicer to ne bo v interesu zahoda, kajti Slovenija je na mejah Nata in niti ne Gorbačova, ki je imel probleme s komunisti, ki so bili proti reformam. KGB je potem končno tudi izvedla neuspešni državni udar avgusta 1991.
    Vojna pa ni uspela, kot kratka intervencija, ker se je Slovenija uspešno branila, branila pa se je lahko zaradi vojske, ki jo je postavil na noge Tone Krkovič.

    • avtohtoni neandartalec

     Huda oslarija, za posredovanje JNA sta se odločila predvsem oba Hrvaška predsednika, obranili nismo ničesar, ker nas praktično niso napadali, Rusija je bila tista, ki je Srbom odklonila pomoč celo na Kosovu, za ceno prisotnosti njihovih sil v mirovni misiji, zadnja stvar, da bi napadali Slovenijo, ki je nikoli ne bi mogli na ta način potem tudi braniti. Zakaj so nas pa ustaši že med NOB okupirali in od kod Hrvatom danes takšen vpliv pri nas, a niso bili za vse krivi Srbi? MIloševič Sloveniji ni škodoval, eni drugi komunisti prej, za Hrvate nam pa dol visi, če imamo še kaj pameti.

     • Caetano

      Kar se tiče vloge hrvaškega vrha pa je bilo tako, da so se že pred vojno v Sloveniji uspešno dogovarjali z Miloševičem in Jovičem za delitev Bosne. Po drugi strani pa je JLA sicer najbolj tesno sodelovala z Miloševičem in Jovičem, a je računala tudi na pomoč med Hrvati, kot je bil dvojni agent za KOS in Markoviča Stjepan Mešič. Te povezave bi se aktivirale, če bi Kadijevič šel v plan odstranitve Miloševiča in Tudjmana, a se je odločil, da sta premočna in je s prvim raje sodeloval.

    • Steiermark

     Caetano, tako je! Vendar razni neandertalci, balkanskega porekla, sovražniki samostojne – suverene Slovenije, realnosti nemorejo sprejeti, takšne kot je – še vedno se borijo proti nam in to na vse načine, tudi oz. predvsem z pozicij, kamor bi jim bili prepovedano približevanje na kilometer, ne pa da zasedajo najpomembnejša mesta ter nas “sfukavajo” in obljubljajo “tepihovanje”!

   • dr Janez Sveti

    Seveda je tudi nezainteresiranost Miloševiča za Slovenijo, pomagala k rušenju hiše iz kart. Tudi situacija v Rusiji. Tudi Vatikan je imel prste vmes.
    A ni tako povsod? Poglej Ukrajino!
    Dr Janez Sveti

    • avtohtoni neandartalec

     V Sloveniji je živelo premalo Srbov,poleg tega se niso hoteli mešati v velikohrvaške ambicije, češ si bomo že nekoč prišli sami gor kaj smo si zakuhali in kaj so nekateri takrat govorili čez njih.

     • dr Janez Sveti

      Ne jemlji volje posameznima za voljo naroda.
      Dr Janez Sveti

  • bolimeđoko

   Tako je !

  • avtohtoni neandartalec

   Po tvoje,smo se torej uprli goloroki in bosi, ta je pa res bosa. Kaj so ukradli, če so nam pa vse pustili, še novo orožje so prešvercali, zadnja stvar, ki nam je tam majkala je bila municija, le prave vojske nismo imeli in je še danes nimamo, samo goro denarja so zastonj v luft spustili.

   • Steiermark

    neandertalec, neandertalec, res nemoreš preboleti da ste vojno z Slovenci izgubili in da ste s brcami v vašo balkansko zadnjo plat, bili poslani, nazaj, v vašo otačbino! Še vedno si ližete rane, ki so se pa spremenile v rakaste in jih nikoli več, neboste mogli prikriti oz. odpraviti. Zakaj se toliko trudiš omalovaževati pridobitve Slovenskega naroda, iztrganje Slovenije iz vaših jugosrbskih krempljev. Pojdi domov, in si tam poišči eno primerno votlino, kjer boš lahko tulil in cvilil proti nam Slovencem….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!