fbpx

Ukradeno policijsko puško našli v Ljubljanici

Foto: STA

Policisti so v reki Ljubljanici na območju Zaloga našli avtomatsko puško, ki so jo prejšnji teden ukradli iz policijskega vozila v Postojni. Policista, ki je orožje brez nadzora pustil v službenem vozilu, čaka verjetno opozorilo pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi.

Minuli teden so iz dveh policijskih vozil, ki sta bili parkirani pred stavbo postojnske policijske postaje, ponoči ukradli avtomatsko puško s pripadajočim strelivom in nabojnikoma ter tri neprebojne jopiče in neprebojne čelade.

Policija je v torek v poznih večernih urah prejela anonimno sporočilo, na podlagi katerega je puško znamke Heckler & Koch skupaj z nabojnikoma in naboji našla v Ljubljanici na območju Zaloga.

Samo opozorilo, ker so puško našli
Direktor koprske policijske uprave Danimir Rebec je danes generalnemu direktorju policije Marjanu Fanku predlagal, naj zaposleni, ki je orožje brez nadzora pustil v vozilu, namesto izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi dobi le opozorilo pred odpovedjo pogodbe. Za to se je odločil, ker je bila puška najdena, s čimer tudi ni več nevarnosti, da bi se znašla na črnem trgu in uporabila pri nezakonitih dejanjih, so sporočili s koprske policije.

B. O., STA