fbpx

Poslovil se je Boris Cipot

Umrl je naš nekdanji sodelavec in prijatelj Boris Cipot (1952–2022).

Po dolgotrajnih in hudih zdravstvenih težavah je včeraj v večernih urah svojo tuzemsko pot zaključil znani slovenski novinar Boris Cipot. Star je bil 70 let.

Na svoji življenjski poti je prehodil bogato novinarsko pot. Bil je novinar Večera, RTV Slovenije, Reporterja, Nova24tv, V fokusu, nazadnje pa je bil odgovorni urednik spletnega medija Prava.si.

Borisa smo poznali kot velikega poznavalca in predanega novinarja, ki je z veseljem delil svoje bogate izkušnje z mlajšimi kolegi. Predvsem pa smo ga poznali kot velikega domoljuba. Slovenska javnost ga je dodobra spoznala med vojno za Slovenijo, ko se je oglašal iz Prekmurja. Pred dvema letoma je o tistem času na portalu vfokusu.com zapisal: “Še danes imam občutek, da smo s snemalcem Josipom Jožetom Hermanom in tonskim tehnikom Dragom Györekom od zgodnjih jutranjih ur 27. junija pa do 4. julija, ko smo posneli odhod agresorske in plenilske tankovske enote polkovnika JLA Berislava Popova, bili praktično 24 ur v službi. Domači nas teh deset dni praktično videli niso.”  Ob poročanju iz porušene Gornje Radgone – oglašal se je z avstrijske strani Mure in opazoval gorečo Osnovno šolo Janka Šlembingerja – je ob poročanju za TVS (2. julija 1991 v osrednjem TV dnevniku) dejal: “Takšnega barbarstva niso bili zmožni niti nacisti. To pa so nacisti z rdečo zvezdo.” Oglašal se je tudi že nekaj dni prej iz Murske Sobote ravno v času, ko so jo napadla letala JLA.

Boris Cipot (1952–2022)

Boris, počivaj v miru.

Uredništvo Nova24TV