fbpx

Uradna statistika razkriva: Slovenci odhajajo, v Sloveniji vedno več tujcev!

Foto: Demokracija

Medtem ko naš spletni portal Nova24tv že dlje časa opozarja, da če bo država mačehovska, bodo odhajajoče Slovence nadomestili tujci; podatki Statističnega urada Republike Slovenije kažejo, da so strahovi postali resničnost. Število slovenskih državljanov se je namreč zmanjšalo za 0,1 odstotka, število tujih državljanov pa povečalo za 4,1 odstotka. 

Na spletni strani Statističnega urada Republike Slovenije je mogoče prebrati, da je imela Slovenija 1. julija letos 2.070.050 prebivalcev ali 3170 več kot pol leta prej. Število državljanov Slovenije se je v prvem polletju leta 2018 zmanjšalo, število tujih državljanov pa povečalo, njihov delež se je namreč zvišal na 6,1 odstotka.

Vir: SURS

Število tujih državljanov povečalo za več  kot 5000 
Število državljanov Slovenije se je zmanjšalo za skoraj 1900 (0,1 odstotka), število tujih državljanov pa se je povečalo za več kot 5000 (4,1 odstotka). 1. julija 2018 je 126.923 tujcev predstavljalo 6,1 odstotka vseh prebivalcev Slovenije.

Foto: SURS

Glede na vsebino policijskih poročil, ki dnevno prikazujejo porast nezakonitih migracij in podatke SURS-a, je več kot očitno, da število tujcev v Sloveniji narašča in bo še naraščalo, saj je tudi v Bosni in Hercegovini viden porast migrantov, ki si želijo lagodno življenje na evropski celini. Poraja pa se vprašanje, kdaj bo vladajoče končno srečala pamet, da se ne uresniči najtemnejši možni scenarij, da bomo Slovenci v lastni državi predstavljali manjšino.

H. M.