fbpx

Urško Klakočar Zupančič zapustila svetovalka za zdravo življenje

Predsednica Državnega zbora RS Urška Klakočar Zupančič je ostala brez svoje svetovalke Jasne Julije Žontar. (Foto: STA/Instagram Jasne Julije Žontar)

Kot kaže ni le minister za zdravje Danijel Bešič Loredan tisti, ki ga ljudje zapuščajo. Na plano je namreč prišla informacija, da predsednico Državnega zbora RS in vidno članico Gibanja Svoboda Urško Klakočar Zupančič zapušča njena svetovalka Jasna Julija Žontar. Kot kaže v vladnih vrstah le ni vse tako idealno in “super fajn”, kot nas želijo prepričati s pomočjo poročanja osrednjih medijev.

Svetovalka za zdravo življenje Jasna Julija Žontar je pred nekaj dnevi z objavo fotografije in zapisa na priljubljenem družabnem omrežju Instagram sporočila, da ni več zaposlena v Državnem zboru Republike Slovenije. “To je bila kratka, a zelo intenzivna zgodba z globokim in pomembnim sporočilom: Karkoli se zgodi, ohrani svoje dostojanstvo,” je med drugim sporočila svojim sledilcem.

Politična kariera se je končala hitro
Kot kaže pa do odhoda svetovalke Urške Klakočar Zupančič ni prišlo pred kratkim. Državni zbor je namreč za Slovenske Novice sporočil, da ta že od 1. oktobra dalje ni več zaposlena pri njih. Ob tem so po poročanju Portala24 še sporočili, da ne držijo informacije, da je bilo s strani predsednice Državnega zbora RS v njenem kabinetu zaposlenih deset ljudi. Na zaupanje naj bi bilo namreč zaposlenih pet oseb. Ena od teh je referentka.

Pravi, da je potrebno v vsakem primeru ohraniti dostojanstvo
Nedvomno se ob zapisu Žontarjeve pojavi radovednost, le kaj je botrovalo njenemu odhodu, ta je namreč zapisala zelo zgovoren zapis. Uvodoma je izpostavila, da je bila to kratka, a zelo intenzivna zgodba z globokim in pomembnim sporočilom: “Karkoli se zgodi, ohrani svoje dostojanstvo. Situacije v življenju te lahko hitro speljejo na stran poti, če nimaš močnih moralnih vrednot in moralnega kompasa.”

V nadaljevanju je izpostavila, da je edino pravilo, ki ga človek mora vedno in povsod upoštevati, da človek ne dela drugemu tistega, česar ne želi, da bi drug naredil njemu. “Življenje je res zanimivo in vsak dan z radovednostjo in navdušenjem pričakujem nova poglavja v moji knjigi življenja. Poglavje iz hrama demokracije (ki to ni …) pa bo vedno zapisano v mojem srcu,” je poudarila in dodala, da je na svoji karierni poti spoznala veliko dobrih ljudi, to pa je resnično tisto, kar na koncu šteje. “Ni pomembno, kaj se ti dogaja, ampak, kako se lahko spoprimeš s tem in kaj se iz tega naučiš,” pravi.

Foto: Instagram Jasne Julije Žontar

Kot kaže pa nekdanja svetovalka ne želi pojasniti, kaj je bilo tisto, kar je sodu izbilo dno. Ta je namreč za Slovenske novice odgovorila, da na vprašanja ne želi odgovarjati. Iz tega razloga tudi ni jasno, v kakšnem odnosu je ostala s Klakočar Zupančičevo. Iz tega razloga smo se odločili, da na Kabinet predsednice Državnega zbor RS naslovimo novinarsko vprašanje glede razloga, zakaj je predsednica Državnega zbora RS ostala brez svoje svetovalke. Ko odgovor prejmemo, ga objavimo naknadno.

Nina Žoher