Uslužbenec globoke države Peinkiher zopet razburja: Tokrat z lažmi in žaljivkami nad Noviča!

Foto: Matic Štojs; montaža, Urban Cerjak; Demokracija

Vsakomur je že jasno, da se je Novič, ki je bil po krivem zaprt zaradi umora Jamnika, znašel v umazani spletki slovenske globoke države. Ko je postalo jasno, da umora niti teoretično ni mogel izvesti in je primer pritegnil pozornost mednarodne javnosti, je bil oproščen. A globoka država se s tem nikakor ne more in ne more sprijazniti, po udrihanju ekstremistične Mladine čez Noviča se je zdaj nadenj spravil še zloglasni uslužbenec globoke države Anton Peinkiher – poglejte, kako se sramoti z lažmi in žaljivkami!

V Sloveniji smo bili pred tedni priča enemu večjih prelomov v zgodovini pravosodja. Kot smo poročali na Nova24TV, je na ponovljenem sojenju dr. Milku Noviču za umor direktorja Kemijskega inštituta dr. Janka Jamnika sodišče Noviča oprostilo. V obrazložitvi sodbe je sodnik Zvjezdan Radonjić pojasnil, da je jasno, da Novič v času, ki ga je imel na voljo, ni mogel priti na kraj umora. Ne samo, da ni dokazov, da je kriv, ampak je popolnoma dokazano, da ni storilec, je argumentiral svojo odločitev. Za Milka Noviča se tako končuje večletna sodna kalvarija. Skoraj pet let so trajali sodni postopki, bil je obsojen na 25 let zaporne kazni in bil kar 40 mesecev po krivem v priporu in zaporu, in to vse za umor, ki ga je zagrešil nekdo drug. Novič je v prvem odzivu dejal, da je oprostilno sodbo pričakoval, se pa zaveda, da zadeva še ni popolnoma končana, saj je državna tožilka Blanka Žgajnar že napovedala pritožbo.

Sodnik Radonjić s prstom pokazal na globoko državo, ta nad Noviča z vsemi sredstvi
Že v uvodu obrazložitve sodbe je sodnik Radonjić opozoril na hude pritiske, ki jih je bil deležen. Že takoj po prvih narokih so se namreč po njegovih besedah začeli pritiski na predsednika Okrožnega sodišča v Ljubljani Marjana Pogačnika, naj ga disciplinira. S prstom je tako Radonjić pokazal na globoko državo. Po njegovem mnenju se pritiski, ki so se v vršili nanj, ne morejo meriti niti s stalinističnimi procesi. Po tvitih, ki jih je objavila novinarka Demokracije Petra Janša, je sodnik jasno povedal, da je v umor direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika globoko vmešan tudi sam Michel Stephan. Strupov in drog na Kemijskem inštitutu naj bi bilo dovolj za pomor celega mesta, v javnosti pa o tem nikakršnih informacij. Prav verjetno pa je, da takšne aktivnosti potekajo še od zlatih udbaških časov. Ta organizacija je bila namreč ustanovljena leta 1946 pod vodstvom Maksa Samca kot del Slovenske akademije znanosti in umetnosti in je bila kasneje preoblikovana v samostojno inštitucijo, ki se je, pomenljivo, imenovala Kemijski inštitut Boris Kidrič.

Eden od nekdanjih sodelavcev je potrdil, da sta skupaj s sodelavcem, ki naj bi mu dr. Stephan grozil s smrtjo, avgusta 2008 odšla do dr. Plavca in mu to povedala. (Foto: STA)

Uslužbenec globoke države Peinkiher že v akciji, da prepriča javnost v Novičevo krivdo
Znani, a precej neugledni uslužbenec globoke države Anton Peinkiher je hitro zavihal rokave in se spravil nad Noviča, in to kar prek družbenega omrežja Twitter: “Novič je bil pravnomočno obsojen morilec Jamnika in potem se najde sodnik Radonjić, ki priredi rekonstrukcijo poteka odhoda Noviča na kraj umora in vnaprej oprosti morilca. Da bi prikril svoje pristransko sojenje, si izmisli nedokazane pritiske. Uboga država, v kateri sodi Radonjić.” Kot smo že poročali, je Peinkiher velik nasprotnik slovenske osamosvojitve in demokratičnosti. “Je orodje globoke države, prvič se je v tej vlogi vidno pokazal v zadevi Depala vas, ko je šel zadnji šef partije s podobnimi orodji, kot je Peinkiher, in se je s temi metodami spravil na obrambnega ministra Janeza Janšo. Ravno Peinkiher je Radojkiča, sicer organa kontraobveščevalne službe hrvaškega rodu in specialista za subverzivno delovanje, takrat angažiral ter ga prisilil v sodelovanje z njimi in so skupaj pripravljali elemente tega, kar je danes znano kot Depala vas,” je BgGen Tone Krkovič pred časom razložil vpletenost Peinkiherja v nasprotovanje slovenski osamosvojitvi.

Foto: posnetek zaslona

Globoka država Penkiherju po osamosvojitvi priskrbela udoben stolček
Peinkiher je po Krkovičevih besedah človek, ki je pripadal napadalski strani ter JLA, ki naj bi jo kasneje fizično zapustil, vendar je očitno ni nikoli v resnici zapustil, danes pa igra njenega advokata. Takrat je bil v kontraobveščevalni službi te armade, ki je najbolj skrajno spodkopavala temelje slovenske osamosvojitve. Tudi danes je po vsej verjetnosti še vedno zakrinkan kontraobveščevalec in udbovec. Kot je še dodal Krkovič, se Peinkiher loteva slovenske osamosvojitve na vseh delih, in tudi ljudi, ki so bili na čelu tega projekta. Po Krkovičevih besedah pa je bilo dobro in udobno poskrbljeno za nasprotnike slovenske osamosvojitve s strani globoke države tudi po dogodkih, ključnih za osamosvojitev. Peinkiher se je tako v času Zorana Jankovića na mestu predsednika uprave družbe Mercator tam zaposlil kot svetovalec za varnost, zanimiv in precej podoben pa je tudi primer Vinka Beznika, ki se je zaposlil kot svetovalec za varnost pri tajkunu Zdenku Pavčku v družbi Viator.

Mercator (Foto: posnetek zaslona, Google Streetview)

Penkiherju se ni treba bati krivosodja, to je na njegovi strani, z obrekovanji pa nadaljuje tudi po tožbah
Z obrekovanjem ima Penikiher velike težave. Poročali smo tudi že, da se, čeprav je moral Krkovič zaradi laži, ki jih je Peinkiher že izrekel na njegov račun, iskati pravico na sodišču, nikakor ni ustavil in z njimi še danes nadaljuje. Že v preteklosti je lagal, da naj bi imel Krkovič končano zgolj poklicno šolo, govoril je tudi o tem, kako na bi bil kriv za “neumnosti”, kot je bila sestrelitev helikopterja nad Ljubljano. Prav tako naj bi skupaj z Janezom Janšo zlorabljal Slovensko vojsko tudi v okviru afer Depala vas in mariborsko orožje, poleg tega pa naj ne bi bil zmožen častne drže. Peinkiher, čigar strokovnost po poročanju Demokracije temelji na diplomi vojaške akademije JNA, pa kljub tožbi nadaljuje z lažmi in žalitvami. Tokrat je poleg Krkoviča napadel nekdanjega predsednika vlade Lojzeta Peterleta in Janšo, ki je bil v tistem obdobju minister za obrambo. Očitno je Peinkiherja ob živce spravilo javno pismo Lojzeta Peterleta predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju, v katerem ga poziva, naj ob 50. obletnici ustanovitve Teritorialne obrambe Socialistične republike Slovenije jasno razlikuje med TO SRS in tisto teritorialno obrambo, ki ni bila poslušna Beogradu ter se je postrojila 17. decembra 1990 v Kočevski Reki. Peterle je v pismu še poudaril, da je “TO SRS kot podsistem Jugoslovanske ljudske armade služila totalitarni oblasti komunistične Jugoslavije”.

Foto: Nova24TV

Nad Noviča tudi ekstremistična Mladina
Na Noviča se ni pozabil v petek v svojem zapisu spraviti tudi Grega Repovž iz ekstremistične Mladine, ki je znana kot glasilo skrajne Levice. Ta med drugim hinavsko špekulira, ali je k izidu sodbe pripomogla sodnikova ambicija, da bi postal junak: “Radonjič se je, nežno rečeno, v tem procesu izkazal kot nenavaden sodnik. A v situaciji, ko se je sam razglasil za junaka, ki se je domnevno postavil po robu sistemu, je že to, da je nenavaden, zelo težko zapisati – avtomatično bi bilo pač ob takšnem ‘junaštvu’ vsakršno opozarjanje na njegovo neobičajno sojenje takoj razumljeno kot diskreditacija. Poleg tega govorimo o človeku, ki je sodil v primeru umora in ki je torej nekomu sodil zaradi enega najhujših zločinov. Dvom o sodišču oziroma delu sodnika mora biti res trden in jasen, da ga v takem primeru zapišeš.” Da vsi sodniki ne sodijo, kot globoka država žvižga, pa označi kar za razgrajevanje sodne veje oblasti: “Da, konflikt znotraj neke stroke je seveda naporen, a to, kar sodniki dopuščajo zdaj, je dejansko razgrajevanje sodniške funkcije in razgrajevanje sodne veje oblasti. Kako naj državljani zaupajo v tak sodni sistem?” Ironično, privilegiranega skrajneža Repovža seveda prav nič ne moti neizvedena lustracija. Seveda ne, saj se pri svojem ocenjevanju dela sodstva namesto na strokovnost in dejstva opira na ideološko pripadnost!

Foto: STA

J. Ž.