fbpx

Metka Zevnik: Tudi v Sloveniji lahko zmaga David nad Goljatom

Slovenija, Kranj, 23.03.2015, 23. Marec 2015 Metka Zevnik in Ales Primc clana Koalicije za otroke gre sta oddala svoje podpise za refendum pred upravno enoto. zakon o istospolnih porokah, cerkev, druzba, referendum, protest, ,politika Foto: Bobo

Referendum o družinskem zakoniku bo, so prepričani predstavniki koalicije Za otroke gre. Zelo smo veseli. Ta odločitev pomeni, da bo odločilo ljudstvo in ne elita. V poplavi slabih novic je to odlična novica za Slovenijo in svet, je povedal Aleš Primc.

Kot je dejala Metka Zevnik, so ponosni, da so bili dovolj pogumni in vztrajni, da so ustavni spor podpisali, sprožili in dosegli pravico. “Pol leta je že minilo, od kar smo vložili zahtevo za referendum. Ta Državni zbor se je ustrašil ljudi in grozno je, da se poslanci ustrašijo svojih ljudi. Konkretno 26 tisoč podpisov v prid referendumu.”

Odločitve poslancev, da ne dovolijo referenduma, se je “zgodila pod vplivom zelo bogatega in močnega homo lobija, pod taktirko Združene levice,” je še dodala Zevnikova.

Po njenih besedah so se s tem dejanjem v imenu vseslovenske koalicije uprli “mogočnemu” državnemu zboru, ki je z 51 glasovi preprečil zbiranje podpisov in – kot je dejala – v Sloveniji zmago še vedno lahko dobi David nad Goljatom.Ustavno sodišče še vedno ni odločilo o družinskem referendumu 1

Ustavno sodišče niti potrdilo niti zanikalo
Medtem ko smo minuli teden poročali, da so ustavni sodniki neuradno že odločili glede referenduma o družinskem zakoniku, nam te odločitve uradno še vedno niso sporočili.

Po neuradnih informacijah naj bi ustavni sodniki s 5 za in 4 proti dopustili referendum, s katerim bi državljanom republike Slovenije dovolili, da sami odločajo o ukinitvi zakonske zveze med moškim in žensko.

O tej neuradni odločitvi so pisali tudi nekateri drugi mediji, zato je ustavno sodišče v izjavi za javnost sporočilo, odločitve o dopustnosti referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih še niso sprejeli.

V. V.