fbpx

V delovni nesreči je umrl vrhunski alpinist in ekstremni smučar Davo Karničar

Davo Karničar

V delovni gozdarski nesreči je danes umrl 56-letni slovenski vrhunski alpinist in ekstremni alpski smučar Davo Karničar, je poročala Televizija Slovenija. Usodna nesreča se je zgodila na Jezerskem. Karničar je leta 2000 kot prvi Zemljan smučal z vrha Mount Everesta.

Slovenijo je pretresla tragična vest, da je bila v delovni nesreči pretrgana nit življenja vrhunskega slovenskega alpinista in ekstremnega alpskega smučarja Dava Karničarja. Bil je rojen za to, da premika meje možnega. Najbolj se ga spomnimo, ko se je leta 2000 kot prvi Zemljan s smučmi spustil z najvišje gore na svetu, Mount Everesta, in se vpisal v knjigo rekordov.

Davo Karničar (Foto: Twitter)

Z bratom Drejcem sta se pet let prej spustila z Anapurne, kar je bil prav tako zgodovinski dosežek. Karničar se je podpisal pod projekt 7 Summits (7 vrhov), ko je smučal z najvišjih vrhov vseh celin. V zadnjih letih je bil okupiran z osemtisočakom K2, s katerega se je (kot prvi človek na svetu) želel spustiti s smučmi, a mu zaradi poškodbe hrbta in neprimernih razmer na gori ni uspelo, pišejo na MMC Radiotelevizije Slovenija.

Peter Truden