V javnost pronical posnetek fizičnega obračunavanja dijakinje z upokojenko

Vir: Splet

Po spletu je zaokrožil posnetek fizičnega obračunavanja dijakinje z onemoglo stanovalko socialnovarstvenega zavoda. Posnetek je nastal tako, da je objestna dijakinja sama posnela svoje skrajno neprimerno ravnanje s starejšo gospo in nato posnetek objavila na socialnem omrežju Tik Tok. Do zlorabe je prišlo na enem od socialnovarstvenih zavodov, v katerem je dotična dijakinja opravljala poletno delo. 

Na posnetku je tako videti, kako jo prime za nos in jo sprašuje “Kaj je?”, oskrbovanka pa na posnetku zakriči od bolečine. V nadaljevanju jo tudi vleče za lase, oskrbovanka pa vzklikne: “Pa dajte nehat!”

Tukaj pa še ni konec. Na drugem posnetku se znaša nad oskrbovancem, se ga neprimerno dotika, ta pa se je skuša, sicer neuspešno, obraniti.

Vir: Splet.

Zaradi pretresljivih posnetkov, ki jih je prejelo tudi ministrstvo za solidarno prihodnost je bila sklicana novinarska konferenca, na kateri je nastopil minister Simona Maljevac, ki je dogodek ostro obsodil.

Zavod, v katerem se je grozovito ravnanje s starejšimi odvijalo, je bil po zagotovilih ministrstva že obveščen. Identiteta objestne dijakinje javnosti zaenkrat še ni znana.

Ž. K.