fbpx

V Kamniku in Cerknici mladoletnikom zasegli pirotehniko

Foto: STA

Pred novoletnimi prazniki se nadaljujejo zasegi pirotehnike mladoletnikom. Kamniški policisti so mladoletniku, ki je skupaj s sovrstnikoma metal petarde na Novem trgu, zasegli 145 kosov pirotehničnih izdelkov. Osnovnošolcem in mladoletnikom v Cerknici pa so policisti zasegli 1200 kosov pirotehnike.

Policiste je o treh mladoletnikih, ki mečejo petarde na Novem trgu v Kamniku  obvestila občanka, policija jih je kmalu izsledila. O dogodku so obvestili njihove starše. Prav starši nosijo odgovornost za ravnanje svojih  mladoletnih otrok. V tem času, ko vsakodnevno poročamo o zasegih  pirotehničnih sredstev, bi  lahko bili bolj pozorni na to, za kaj zapravljajo otroci denar. V Cerknici je policija zasegla 1.200 pirotehničnih izdelkov, med katerimi so tudi zelo nevarni pirotehnični izdelki, kot sta cobra 8 in cobra 3.

Rekordno količino pirotehnike so letos zasegli policisti na območju Domžal. V hišni preiskavi so pri 30-letniku našli skoraj 150.000 kosov oziroma  600 kilogramov pirotehnike. Do odkritja so prišli po obvestilu osnovne šole iz Logatca,  da je 16-letnik v šoli prodajal pirotehniko. Po ugotovitvah policije, jih je kupoval pri 30-letniku in prodajal naprej tudi v Cerknico in na Gorenjsko.

B. J., STA