V pajdaško-kapitalističnem Delu Šarcu tokrat delal reklamo kar zloglasni komandant Franta! Ne boste verjeli, kakšne neumnosti je zapisal!

Franc Sever Franta in Marjan Šarec (Foto: posnetek zaslona)

V Kolektorjevem tovarniškem glasilu Delo je tokrat priložnost, da pohvali Šarca, dobil zloglasni partizanski komandant Franta. Zanj še do pred kratkim večina ni slišala, danes pa se redno pojavlja ob visokih pripadnikih globoke države. Svoj propagandni zapis je Franta strukturiral glede na vrednote, ki naj bi mu nekaj pomenile. Te naj bi bile svoboda, domoljubje, tovarištvo, samozavest in socialna varnost. V njegovih besedah je toliko hipokrizije in neumnosti, da ne boste mogli verjeti temu, kar boste prebrali!

V Sobotni prilogi tovarniškega glasila tovarne Kolektor Delo v lasti tajkuna Stojana Petriča, člana Foruma 21 Milana Kučana, so ponovno priredili reklamo zloglasnemu partizanskemu komandantu Francu Severju Franti, za katerega do pred kratkim večina ljudi še ni slišala, v zadnjem času pa se redno pojavlja v levičarskih medijih, z njegovo figuro so pripravili namizno igrico, namenjeno ideološki indoktrinaciji otrok, ob proslavah na Menini planini pa se pojavlja ob Kučanu in predsedniku vlade Marjanu Šarcu. V tem tekstu uvodoma napove: “Zapomniti si velja, da je svoboden samo neodvisen, samozavesten, pošten, resnicoljuben in pokončen človek, kajti svoboda in resnica sta izmuzljivi, zato se je zanju treba boriti in ju braniti vsak trenutek, ob tem pa spoštovati zemljo, zrak in vodo ter živeti v slogi z naravo. Kdor to zmore, zares živi.” V nadaljevanju pojasni, da je njegova najpomembnejša vrednota svoboda, in sicer tako posameznika kot tudi naroda. Kako si predstavlja “svobodo”, ne vemo, a prav to smo leta 1945 izgubili, ko so oblast prevzeli komunisti. Sledili so povojni množični umori, nacionalizacije in vmešavanje totalitarne države v zasebna življenja ljudi.

Franta je velik ženskar, zdaj pa naklada o tem, kako je del domoljubja tudi družina
Naslednja velika vrednota je zanj domoljubje. Tudi za domoljubje po letu 1945 ni bilo veliko priložnosti, oblast Socialistične federativne republike Jugoslavije je namreč z vso silo forsirala koncept jugoslovanstva, s tem pa je bilo izražanje ponosa in pripadnosti slovenskemu narodu najmanj nezaželeno. Kako razume domoljubje Franta, pojasni takole: “Domoljubje je moja družina, so moje intimne življenjske okoliščine, v katerih se počutim varnega, so moja mladost in zrela leta, moje pravice in dolžnosti, navade, prijatelji, sošolci, sosedi, lepa, žlahtna dekleta.” In prav neustavljiva želja po slednjih dokazuje, koliko mu pomeni družina kot vrednota, zato pa je izgubil tudi naziv narodnega heroja. Na vprašanje Dela, zakaj ga nikoli niso razglasili na narodnega heroja, je namreč decembra Franta brez dlake na jeziku odgovoril: “Veste, to je že dolgo znano (smeh). Punce so me rade imele.” Maja letos so to priznali tudi pri Dnevniku tajkuna Bojana Petana: “Slaven partizanski komandant, junak, je bil v mladosti visok, vitek in čeden gospod. Pravi magnet za ženske.”

Foto: posnetek zaslona

Naslednji vrednoti sta tovarištvo, ki je najbolj prišlo do izraza pri družnem izvajanju povojnih množičnih umorov
Naslednja vrednota, ki jo Franta izpostavi, je tovarištvo, pri čemer prične s patetičnim dokazovanjem, kako star je ta koncept in da nima podlage v komunizmu. “V NOB se je tovarištvo kazalo različno, denimo v pripravljenosti pomagati ranjenemu tovarišu tudi z žrtvovanjem lastnega življenja, kar se je velikokrat žal zgodilo. Zato me boli, ker so vrednote tovarištva zaničevane in zasmehovane, čeprav bi bile prav zdaj še kako potrebne,” pojasni. Raven tovarištva med komunisti je še posebej prišla do izraza pri povojnih množičnih umorih, katerih število žrtev na slovenskem ozemlju po nekaterih ocenah presega 100 tisoč. Še dandanes se Franta rad pohvali, kako se je v svojih direktorskih vlogah po drugi svetovni vojni ob pijačah srečeval z množičnimi morilci, kot so Josip Broz Tito, Edvard Kardelj in Stane Dolanc.

Franc Sever Franta je sedel ob Milanu Kučanu. (Foto: posnetek zaslona)

Po dvajsetih letih, ko so nas levičarske vlade vodile v prepad, zdaj Franta pričakuje, da nam bo samozavest povrnil Šarec
Naslednja vrednota na vrsti je samozavest, pri čemer pa Franta vidi priložnost, da naredi reklamo tudi svojemu sponzorju: “Mislim, da predsednik vlade Marjan Šarec s svojo ekipo to poskuša udejanjiti; želim, da bi mu uspelo v dobro vseh nas. Ob tem naj spomnim, da smo v prepad drseli dvajset let in da bo pot iz brezna prav tako dolga in težka.” Na koga misli, da nas je zadnjih dvajset let vodil v prepad, ne pojasni, a dejstvo je, da so bile na oblasti približno tri četrt tega časa levičarske vlade, prav takšne, kot je Šarčeva!

Tanja Fajon in Franc Sever Franta (Foto: Občina Kamnik)

Franta noče dojeti, da odvisnost od social(istič)ne države ne zagotavlja svobode in socialne varnosti
Franta v nadaljevanju kot vrednoto izpostavi socialno varnost. Ob tem sicer pravilno ugotavlja, da je s socialno ogroženostjo ogrožena tudi svoboda, njegovo razumevanje socialne varnosti pa izhaja iz trde socialistične miselnosti, zaradi katere imamo še danes približno dvakrat nižji standard kot na primer v sosednji Avstriji, ki ni bila deležna grozot komunizma. Kot vse kaže, ne razume niti ekonomije niti mladih: “Takrat, ko ljudje nimajo dovolj sredstev za preživetje, recimo kot upokojenci, ki nimajo denarja za kurjavo, ko so mladi ljudje zaposleni samo za kratek čas ‒ govorim o prekarnosti ‒, se počutijo ogroženi, prestrašeni in negotovi.” Mnogim mladim namreč “prekarnost” sama po sebi ne predstavlja težave, prej nasprotno, saj si želijo svobode, ki jim jo predstavljata dinamičnost in neodvisnost. A zakaj “prekarnost” povzroča socialne stiske? Ker so zaradi svojih nestandardnih oblik zaposlitve ob preveč reguliranem trgu dela mladi diskriminirani pri na primer najemanju stanovanjskih posojil, največjo težavo pa predstavlja nefleksibilnost na trgu delovne sile, ki mladim ne omogoča hitrih zamenjav delovnih mest, ko si tega zaželijo.

Marjan Šarec, Tanja Fajon in Franc Sever Franta (Foto: Občina Kamnik)

Hipokrizija na kvadrat: Obžaluje, kako upokojenci naj ne bi imeli za kurjavo, sam pa pripojen na pokojninsko blagajno že 38 let
Franta v svojem zapisu obžaluje tudi upokojence, ki naj po njegovih besedah ne bi imeli dovolj denarja za kurjavo. Ob tem je vredno poudariti, da so pokojnine slovenskih upokojencev v zadnjih dvajsetih letih “drsenja v prepad” najbolj zrasle v času vlade Janeza Janše med letoma 2004 in 2008, od takrat dalje pa kljub stalni prisotnosti upokojenske DeSUS v vladnih koalicijah in skoraj neprekinjenem vladanju levičarjev rast pokojnin ne sledi niti rasti cen življenjskih potrebščin, veliko nepravičnost pa predstavljajo tudi t. i. borčevske pokojnine režimskih privilegirancev, ki jih prejemajo na račun tistih, ki so dolga leta trdo delali. Pri tem velja poudariti še, da se je Franta kot direktor Inex Adrie Aviopromet po tragični nesreči leta 1981 upokojil, kot je opisoval Petanov Dnevnik, “dostojno in z dvignjeno glavo”, in to pri komaj 57 letih starosti, kar pomeni, da na račun državne pokojninske blagajne živi že kar 38 let. Vir nam je zaupal, da je njegova pokojnina vse prej kot nizka. Sicer je prav, da je po takšnem dogodku prevzel objektivno odgovornost in se kot direktor umaknil, a gledano z današnjega zornega kota ne bi bilo nič narobe, če bi si poiskal kakšno drugo službo. Ne nazadnje, kot kaže, se bomo Slovenci kmalu lahko upokojevali šele pri 67 letih!

Franc Sever Franta (Foto: Facebook)

Za komandiranje Frante je danes, kot kaže, najbolj dojemljiv radikalni Brglez
Izmed visokih politikov je danes v družbi Frante sicer najpogosteje mogoče opaziti radikalnega evropskega poslanca iz vrst Socialnih demokratov Milana Brgleza. Iz pričevanj in tudi fotografij, dostopnih na spletu, je videti, kot da Franta Brglezu odločno ukazuje, kaj mu je storiti, ta pa ga le nemo posluša. Dobivajo se v prestižnih gostinskih lokalih, po sramotnih nastopih Violete Tomić, ko so se njeni skrajno levičarski volivci v veliki meri preselili k Brglezu, ki je na listi svoje stranke kandidiral šele na četrtem mestu, pa je k temu gotovo mnogo pripomogel Franta prek zveze združenj borcev. Prav Brlgez je v soboto na družbenem omrežju Facebook delil novico, da se je Franta pojavil v Sobotni prilogi.

Franc Sever Franta in Milan Brglez (Foto: Facebook)

Rok Krajnc

 • šrauf

  Dadice ,špegu brž!

 • Valter BraniSlav

  Franta je veliki zenskar…. prav tako kot tovaris JOSIP BROZ TITOSLAV

  • SIMON ROZIC

   …in velik klavec! – In baraba! Za tvojega Tita pa se tako ve, kaj je počel,
   s kom in kdaj! Tudi pedofilija mu ni bila tuja!

   • Vera

    Dokaz je bila 13 letna deklica, s katero se je poročil v Rusiji.

   • Valter BraniSlav

    Da ni bilo Tita bi imeli Stalina

    • lukamiha

     In kaj bi bilo drugače?

     • Valter BraniSlav

      Stalin je pobijal iz uzitka, Tito pa samo iz potrebe.
      Imeli smo odprte meje, drugi konunisti ne.

  • Steiermark

   Nisem vedela, da je franta tudi pedofil in pederajzlar, množični morilec, kot je tvoj vzornik, tovariš jb tito

   • Valter BraniSlav

    Ja in?

 • herman

  To je dedec, ne pa domobranske mevže.

  • Steiermark

   No, ja, vi rdeči, od katerih se še vedno cedi kri nedolžih žrtev, katere ste mučili in zverinsko ubijali, vi ste pa “junaki” – tapravi, rdeči morilci , pedofilski in pederajzlarji, po vašem vzorniku jb titu!

 • Olga101

  Marjan Šarec je velik peder.

  • wert

   TROL, spet kradeš Olgo.

  • SIMON ROZIC

   …ne, ne on je večspolnik ; vsakokrat maha z drugim tičem!!!

  • fon johan

   Na a dej no, ti je vinko to povedal…

 • est

  To so spisali poklicni pisuni v propagandne namene. Tale revolucionar (ne partizan)tega ni sposoben spesnit v 10 letih.

 • Gabrijel Obid

  Tile partizani so pa res nesmrtni….tako nekako kot vampirji.

  • est

   Ja, samo teh ne zatreš ne s česnom in ne z leskovim kolom.

   • SIMON ROZIC

    …z medvedovkami bi pa šlo, po moje!

   • Steiermark

    Tudi to!

   • zokispoki

    DDT unicuje mrces in zanesljivo deluje !

  • fon johan

   Tudi bivsi domobranec drobnic je dolgoooo zivel..

   • me

    hvala bogu imaš saj dom, ćeprav ukraden

    • fon johan

     Ne vem kaj so delali tvoji predniki, moji so si dom zgradili z svojimi rokami, materijal pa so placali, si pa res neuravnovesen, verjetno malo prizadet….

  • Joško

   Z borčevsko penzijo bi vsi dolgo živeli.

  • zokispoki

   Komedijant, siptarskega pedigreja, je popolnoma zblojen in dezorientiran, kenede !

 • VERZIFIKATOR

  Spominčica Brdar

  KDAJ OSVOBODITEV

  Borci, kdaj bo že osvoboditev,
  kdaj bo konec norih, mučnih bojev,
  kdaj konča stoletje se herojev,
  kdaj v deželi vlada tej sprostitev?

  Je rojak vedeževalko vprašal,
  kdaj, kako se končno bo zgodilo,
  kdaj ozemlje se osvobodilo,
  kdaj svobodno svet se bo obnašal.

  Stresla je vedeževalka z glavo,
  se zamaknila za hip v ekstazo,
  ni hotela kar z navadno frazo
  razložiti, najde misel pravo.

  Misel izpovedana ta pravi,
  da bo konec divjih norih bojev,
  ko znebimo se človeških gnojev,
  ko plenice zadnjih se pospravi.

  • Vesna Kovač

   Zadetek, desetka!

 • Olga101

  Bo vrhovno sodišče obravnavalo komunistične zločince in poveličevanje zločinskega totalitarizma in genocida s strani tovariša Šarca?

  • pesjanar

   Šarec z svojo mimiko obraza kedaj hoče biti pomemben vse bolj spominja na Frantovega prijatelja po junaštvu Musolinija.

 • Franjo Trojner

  Ma zares neverjetni so toti sivolasi tiči. Hvalijo revolicijo, še danes pod tujimi simboli slavijo svoje na bojnem polju izgubljene bitke, obsojajo genocid v Srebrenici, s strani Titoističnega revulucionarnega režima zagrešeni zverinski povojni izvensodni poboji aprila in maja leta 1945 jih pa ne ganejo.
  Oton Župančič je zapisal: “Svobode naše jabolko se zlato nam zakotalilo je v kri in blato, in preden spet zasije v čisti slavi, vsi bomo blatni, ah, in vsi krvavi.'”

 • Marija

  Saj ni res pa je na žalost ni bilo očiščenja leta 1991.in sedaj plačujemo

  • Steiermark

   Ni se pravočasno in nasploh, smelo, uporabiti sredstev za uspešno “deratizacijo” ampak so si podgane prilastile pravico do upravljanja z ljudmi in posledično njihovega genocida!

 • IZBIRA

  Primitivcev se moramo varovati. Ta je eden od kolovodij. Vse kar zine je laž ali sovražni govor po kriterijih komunistov na Vrhovnem sodišč. predvsem spodbuja k sovražtvu in deli ljudi.

 • totex39

  Naivno je bilo tudi iz strani volivcev, ko so izvolili Šarca z mislijo, da se ne bo ukvarjal z temi starimi komunajzarji. On pa brez njih očitno ne upa nič.

  • samsara

   On je vendar njihov nastavljenec. Zverziran in ravno dovolj znan glumač, nastopač. Kot tak ima povečan vpliv na množice, ki gredo skozi življenje v polsnu.
   Poleg pomanjkanja nekaterih splošnih človeških vrlin, pa glede na pedigre, je ravno prava izbira dosmrtnega državnega selektorja, ki ga je načrtno in sistematično pripeljal do te točke.

 • macon

  Ko komunisti in komunajzarji govorijo o svobodi je isto kot ko kurba govori o nedolžnosti. Poštenje in vsako etiko in moralo so pa v oblastni pozi in represiji povsem degradirali in uničili.

  To so žalostne pokveke, še bolj žalostne so pa vsi, ki jim kimajo in ploskajo. No, eni imajo od levega laganja koristi, večina so pa samo koristni idioti levega sranja.

  • Observer

   “Svoj propagandni zapis je Franta strukturiral glede na vrednote, ki naj bi mu nekaj pomenile. Te naj bi bile svoboda, domoljubje, tovarištvo, samozavest in socialna varnost.”

   Kakorkoli že, vsakič, ko bo kakšen levičar začel tukaj jamrati čez ljudi, ki hočejo zavarovati svoje domove na meji pred ilegalnimi in nasilnimi migranti, mu bom pokazal tale zapis in besedo DOMOLJUBJE, ki jo je zapisal njihov levičar Franta. To jih bo utišalo.

 • IZBIRA

  Na oblasti so komunisti, Franta je orto komunist, pokojnine so nizke, upokojnenci nimajo za kurjavo… Vse jasno, popolnoma logično. Zdaj treba tega tipa zbudit in vprašat nad čem in kom se potem zgraža kdo je za to odgovoren.

  • fon johan

   Penzije na 57% nam je zrihral jansa leta 2012, zahvalite se ivanuuuu

   • IZBIRA

    Penzije in vse ostale ugodnosti so zrihtali boljševiki, od 1945. Kradejo glede na potrebe. Enkrat bolj, drugič spet malo bolj.

    • fon johan

     Trenutno velja zakon iz leta 2012, ki ga je sprejela ja seva vlada, podpiram pa tezo, da je to delo bivsega komunista….

     • lukamiha

      Res ga sekljaš! Podobne tebi še razumem, če so znanci iz gostiln!

     • fon johan

      A se je zakon mogoce spremenil, ali pa ga ti sekas….

   • Lustrator

    Od kod ti ta neumnost? Od kriznega leta 2012, ko je bilo potrebno pred bankrotom zategniti vse pasove, je že celih 7 let, v Evropi pa že 8 let od konca krize, pokojninske reforme pa od nikoder. Si pozabil omeniti, da so pokojnine v obdobju 2004-2008 zrasle za skoraj 25%, ko je bilo svetovno gospodarsrtvo v primerljivem razcvetu z današnjim.

    Komiji se prav z vsakim komentarjem samouničite.

    • fon johan

     Janseva vlada je sprejela zadnji zakon o upokojevanju s katerim je bil dolocen 57% koeficient za izracun pokojnine za moske, zato imamo upokojeni od leta 2013 tako niske pokojnine

     To je realnost ti pa nisi ravno brihtennn

     • Lustrator

      Še enkrat in tokrat zadnjič: šlo je za zakonm sprejet v času globoke krize v Sloveniji (ja, tiste, ki ste jo povzročili v obdobju od 2008 do 2012) in od takrat je preteklo 7 let. 7 let rdečih vlad, ki bi lahko zakon spremenile – ne lahko, ampak bi ga MORALE, pa ne zato ker bi bil ta slab, ampak zato, ker so se razmere v državi spremenile. Trkaš torej na ravno nasprotna vrata od tistih na katera bi moral. Komunistične vlade, ki jh podpiraš, niso v vseh svojih mandatih izvedle en same reforme in zato so danes pokojnine kakršne so, v času janševe vlade, pa so rasle kot regrat medtem ko je brezposelnost padala.

      Če tudi v drugo nisi razumel, boš v tretje še manj.

     • fon johan

      Ja sem videl, kako je v letih ki jih omenjas rasla penzija moji mami…….beda…pol pa se nov zakon hvala ivan, samo jemal bi…pa se trojko nam je obljubljal pol pa je ena sivilija vse zrihtala brez trojke

     • Lustrator

      Heheg zrihtala ja – v tujini je vzela par milijard € kreditov, ki jih bodo odplačevali še tvoji vnuki, obresti pa nam že danes pojedo celoten BDP prirastek (dokler ga sploh kaj je). Brihtno, polde, brihtno. Če bi bil EU kaj vreden, bi nam za vrat poslal trojko pri čemer bi slovenclji končno padli na realna tla ob čemer bi brez premoženja ostalo celotno rdeče omrežje in končno bi lahko pričeli z resnično demokracijo, kjer imajo vse politične opcije enako finančno/politično zaslombo. Žal trojke ni bilo, naš dolg pa je za 75% višji kot v času janševe vlade. Butalci pa plešete, ker nam “dobro gre”.

     • fon johan

      Ves jaz ne verjamen ne sedanji ne bivsim komunistom, iste sole enaka vzgoja isti cilji oblast in denar. Trojke hvala bogu ni bilo, grki pa so jo posteno fasali, pa se komunisti niso bili na ablasti….

     • Lustrator

      Nauči se že ločiti med tistimi, ki so bili formalno komunisti, danes pa so njihovi angažiranimi nasprotniki ter tistimi, ki so komunisti bili, so in bodo – ne glede na to ali imajo/imate rdeče knjižice ali ne.

      Grki brez komunistov na oblasti? V katerem stoletju si ostal?

     • fon johan

      No grcija je ze v prejsnem stoletju dvakrat bankrotiral in to pred drugo vojno, ko v grciji komunistov sploh ni bilo…. zadnje vlade v grcijo so bile desne in te so drzavo popeljale v krizo, levicarska pa je bila ta, ki je zadeve resevala..

     • Lustrator

      Reševala? Misliš ko si je od nas, pridnih Evropejcev sposodila in nikoli vrnila več kot 100 milijard € namesto, da bi zategnila pasove, preiskala kam je odtekal denar in napodila na trg dela polovico javnega sektorja, ki v tej bananarepubliki mesečno služi skoraj 2x toliko kot recimo mi, njihovi kreditodajalci? Tako Kumrovčani rešujete krize, o tem smo se lahko in se še prepričujemo do danes.

     • fon johan

      Vse si lepo napisal, se strinjM, samo kje si v resevsnju grskega problema zasledil kumrovcane, pa tam je v glavnem vladala desnica…

     • Lustrator

      Res? Od leta 2009 do letos so bili nekomunisti na oblasti le 3 leta, preostala leta so pripadla socialistom in boljševikom, ki so državo s svojo zapravljivo politiko do konca zaribali , kljub vsem dodatno vloženim in odpuščenim milijardam.

      Vse podobnosti s slovenskim dogajanjem NISO popolnoma naključne. S tem, da so grki vsaj letos spregledali, slovenclji pač ne. Očitno čakamo na novo krizo in novo streznitev.

     • fon johan

      Samo grcijo je v bankrot porinila desnica, resevala pa levica s spomocjo trojke in evrope. Sami dejansko niso imeli nobene prave oblasti o vsem je odlocala trojka..

     • lukamiha

      Pokojnine so v letih 2004-2008 zrasle za 25%, če bi ne bilo teh let, bi ti sedaj imel odmero pokojnine še za cca 20% nižjo, daj malo premisli, preden govoriš v tri dni!

 • antimur

  Nič posebnega, kretena Šarca hvalijo še samo zločinci, kriminalci, pritepenci, rdečezvezdaši. Vsi ti so pa pomešani med seboj v antislovenskem kučanizmu (ekstremnem levem fašizmu)

  • fon johan

   A vi ste pa pol desni fasiiiii

   • antimur

    Ni vsak fašist, ki je za samostojno Slovenijo, proti nezakonitim migrantom, proti LGBT ogabnostim, za spoštovanje Ustave RS, njenih obeležij, proti kriminalu in zločinu. Ste pa vi še hujši kot fašisti, vi sovražite domovino, ste izdajalci in bolj yugofili kot sami srbaki.

    • fon johan

     Ja kaj je lahko se hujse od fasista…

     Do pred kratkim je veljalo, da so fasisti skrajni desnicarji….

     • lukamiha

      Kako desničarji, če so bili socialisti?

     • fon johan

      Ja izsli iz socialisticnega gibanja, tako kot sds izsla iz sdss, kako identicno a ne…

     • lukamiha

      SDSS pač ne moreš po nazorih enačiti z Združeno listo, niso mogli iti skupaj!

     • fon johan

      Saj jih ne so pa bili leva stranka, polna bivsih komunistov in potem cez noc desna, tega evropa se ni videla

     • lukamiha

      Nič hudega, če so bili komunisti, nekateri so kot najstniki šli celo v Jajce, nič čudnega v tistih časih 100 odstotne indoktrinacije v šolah. Važno je, kaj si počel za Sloveniji v času osamosvajanja. Seveda Evropa ni videla, Slovenija pač, kar je za 45 let enoumno državo bilo normalno, tranzicija pač vedno pokaže kakšnega testa si!

     • fon johan

      Torej v dveh korakih iz komunista v desnicarja, ce sem te dobro razumel. Ampak en del komunizma je ostal v teh spreobrnjencih. To pa je, da mora na celu stranke biti en vodja z velikimi pooblastili in vsi ostali ga morajompodpirati brez diskusije, vsi ostali pa so sovrazniki.

      Drzi a ne…

     • lukamiha

      Sploh ne, ne drži! Nimam občutka, da bi ga morali voliti na volitvah obvezno, te so v stranki svobodne in tudi tajne. Je pa res, da je sposoben, kar je dokazal že od leta 1985, ko se je začela gonja komunistov proti njemu! Kljub 160im obtožnicah na sodišču in 2 krivičnih sodbah, ki sta bili obe razveljavljeni, je še vedno za normalne Slovence edini zmožen biti boj s pravimi komunisti , ki niso bili za svobodno Sloveniji, imajo pa oblast, ker so pač pokvarjeni in držijo s pomočjo svojih tajkunov medijsko krajino in farbajo ljudi ob pomoči sodnih oblasti, ki izvira iz časov Udbe in novodobne Udbe!

     • fon johan

      Vidis kot v casu komunizma moras imeti sovraznika, sdss si je izbrala bivse komuniste, ker so jih kot nekdanji clani najbolj poznali….

     • fon johan

      Komunistov ni ze skoraj 30 let, sds zivi od namisljenega sovraznika. Ti bivsi ko munisti so se zdavnaj pistali lastniki kapitala in s komunizmom nimajo nic. Sds je ostala stranka siromakov in nezadovoljnezov, rada bi bila desna pa nima osnove v kapitalu kot je to obicaj v evropi. Z komunisticnimi metodami dela sds nima nobenih moznosti vec

     • lukamiha

      Ti si pa res kampeljc! Če stranka spremeni ime v ZD ali SD in še vedno zagovarja komunistično ideologijo, to zate pomeni , da ni več komunistična. Res si čudak, kako te nategujejo, res zanimivo, kako vas imajo za loleke! Čudno, da priznaš njihovo kapitalsko voluharstvo. SDS je pač poštena stranka evropske usmeritve in vse totalitarizme zaničuje, komunisti pač svojega krvavega komunizma ne priznajo, Če bi ga priznali, se zavedajo, da bi tudi tebi podobni spregledali. Izgleda , da si prijatelj oportunizma in hipokrizije! Žalostno, žalostno…!

  • samsara

   Iste sorte ptići.

   • Nata

    Vkup letajo. . . .

  • Nata

   Preberi en dober članek o fašizmu in ” fašizmu ”
   https://domovinskaliga.si/fasizem-nacizem-vasizem-in-nasizem/

 • Miro Jereb

  Tajno društvo PGC…

 • Steiermark

  Blesavci se pač družijo z blesavci in pišejo blesavosti – neumnosti, ker drugega niso sposobni….

  • fon johan

   In se bolj blesavi to komentirajo hohoooo

   • Steiermark

    Se počutiš prizadetega?

    • Nata

     Touche !! Bravo !

    • fon johan

     Jaz ne ti si prizadettt

     • Steiermark

      Ti nisi samo “prizadet”, si predvsem nepismen in verjetno nobenega teksta ne razumeš!

     • fon johan

      A ja, si ti mogoce kaksen ucitelj ko spijes kaj prevec mocnega….

 • Artur

  Včasih so se celo med seboj pobijali danes naravnost tekmujejo kdo bo komu bolj v rit lezel …čudna so komunistična pota še bolj čuden pa je narod, ki vzdržuje takšne norce na oblasti.

 • GverilaStyle

  in ta franta z povojnimi poboji ni imel ničesar?!!!!

 • Artur

  Katero komunistično staro krepelo bodo še potegnili iz naftalina za promocijo svoje izrojene ideologije?

 • Ryuk

  Komiji si domišljajo, da so se borili za svobodo. Na oblasti so jo pa kasneje vsem kratili.

 • Black_hawk

  Naj se že kdo usmili te neverjetne pohabljenosti slovenskega naroda.

 • Janez Kepic-Kern

  EX ČGP “DELU” – GRE SLABO,
  to vemo vsi.
  Zadnji udeleženci bratomorilskih dogajanj izlet 1941-1945
  so tik pred odhodom na randi z Matildo.
  V
  STAVBI “DELA” , v veži – nimajo več slik KARDLJA IN TITA,
  v 1980. letih — sta DVE VELIKI SLIKI STAREV – TITA IN KARDELJA
  BILI V TISTI – VEŽI.
  V par letih bo čas odplaknil – precej
  ex KP, ZK RDEČEGA
  in naša Slovenija – bo lepša. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Nata

   Ja, kaj pa misliš, no ?? Morajo izkazati svojo hvaležnost vendar !

 • IZBIRA

  Ko berem kaj pripoveduje ta partizan iz, se resno sprašujem kaj ta dela izven zidov kake psihiatrične ustanove.
  Njegove izmišljotine in laži nakazujejo luknje v njegovi duševnosti. Kronični lažnivec laže za svojo partijo ker je njegova penzija odvisna od tega, da ima stvari pod nadzorom, da ohrani videz pravičnosti NOB, ker želi podati drugim položaj, ki ni resničen, zaradi katerega se počuti ogrožen, saj resnica prihaja na dan.

 • IZBIRA

  Besede, ki niso izkazano podprte z dejanji v življenju so namenjene zavajanju in propagandi, kot v tem primeru.

 • fon johan

  Vsak casopis ima lastnika. Tudi Nova 24 ima lastnike, vecinoma so to madzari, blizu viktorju orbanu in kaj sedaj…

  Odmerni koeficient za penzije na 57% je uvedla zadnja janseva vlada, zato so penzije od leta 2013 tako slabe

  • Amerikanc

   No, točno tako razlago sem čakal. Zakaj se Alenka, Mirko in Marjanček še vedno oklepajo kriznega ZUJF- a, ko gre za delavsko rajo, mlade in za penzioniste ?! Sebi in DU pa so dvignili vse dohodke in bonitete.

   • fon johan

    Zujf je sprejela janseva vlada….. tako kot zakon o upokojevanju, levicarjem je naredila veliko uslugo, ki tako za penzioniste manj zapravijo, kot krivca pa pokazejo na ivana

    • Nata

     Perpetuum mobile. . . . . . daj patentiraj ga.

     • fon johan

      Bi ga prej preiskusila….

     • Nata

      Še ni izumljen
      Bodi prvi.

  • Nata

   Ko bi J. J. vladal naprej, bi to popravil. Kaj praviš, kdo je takrat zagnal največji vik in krik ?? Borčevski penzionisti ! Ki pa jim je Bratušca takoj nekaj popravljala. . . . .

   Ker pa so vladali rdečkarji in imajo od teh ukrepov koristi, v vseh teh sedmih letih niso nič spremenili.

   • fon johan

    Ob sprejetju zadnjega zakona o upokojevanju se borci niso nic pritozevali za njih in ostale v penziji se ni nic spremenilo, nastradali smo tisti, ki smo po tem jensevem zakonu sli v penzijo.

    Ni kaj, tukaj si jansa ni nabral pozitivnih tock…

    • Nata

     To pa ne drži.
     Dobro se spominjam protesta enih dam ( bilo je seveda na tv ) ker so jim ukinili nek dodatek na pokojnino, ki ni imel nobene zveze z zasluženo pokojnino. Dama je stokala, da bo sedaj imela samo 750 € !!!

     Ha. . . . . kar je pač v Jugi zaslužila! O dodatkih pa vse vemo.
     J. J. je takrat obljubil, da bodo uredili te izjemne pokojnine tako, da bo ta denar v posebnem skladu. Ne v pokojninskem, v katerega smo plačevali vsi.

     Ampak ? So ga onemogočili. Vemo, kdo !
     Vemo pa tudi , kdo je to takoj popravljal. Vendar samo take primere. Drugi smo se obrisali pod nosom. Zakaj niso ??

     • fon johan

      Za vse upokojene do konca leta 2012 se ni nic spremenilo, nastradali smo na novo upokojeni, odmerni koeficient samo 57% za 40 let dela, hvala ivan, hvala janez

     • Nata

      Bimbo !!

     • fon johan

      Je med nogami, hohooo

     • Nata

      Hja, kolk si pa star ?

     • lukamiha

      Ti res ne razumeš dosti zadev okoli proračuna in obtožuješ Janšo za zadeve zapravljanj, ki so jih povzročili komunisti pred Janšo. Obtožuješ ga trojke, ki bi bila še vedno boljša kot dragi krediti pod Alenko, če bi sploh bila. ta trojka, to ne veš.

     • fon johan

      Vprasaj grke o trojki, penzije pa nam je zrihtal jansa leta 2012

     • lukamiha

      Še dobro, da jih je, sicer jih ne bi bilo! Ne govori o Grkih, govori o Alenki z preplačanimi krediti, ki jih bomo plačevali še vrsto let!

     • fon johan

      Ja vprasaj tiste, ki so odsli v pokoj po jansevem zakonu kako so veeeseli…

 • Dragan Krstič

  Moj prapra ded je bil sam Krjavelj ki je hudiča na pol presekal. Vsaj tako se hvali ta heroj Franta na sestankih in zborovanjih ZB.

 • Franc Šink

  Tudi raznih Frant in podobnih bleferjev bo kmalu zmanjkalo.

  • fon johan

   In tebe in mene, vsi bomo odsli, samo nè vemo kdaj in kako, ne se veselit prehitro..

   • Steiermark

    Razlika je edino v “destinaciji” – oni bodo zagotovo in za vedno odšli k svojemu črnemu gospodarju, satanu, mi, “tadobri” pa k našemu Gospodu….

    • fon johan

     Ne veseli se pre hitro, da ne bos na koncu pristal pri …..

     • Steiermark

      Vsem, ki podpirajo zločince in njihove zločine, ki so, po resnici povedano, tudi njihove žrtve, čaka isti konec: pri satanu, za večno!

     • fon johan

      Tebe je sam satan obsedel….

     • Steiermark

      Si sposoben razložiti svojo trditev glede obsedenosti od tvojega gospodarja, satana? Ne boj se, vse bo šlo tao kot mora iti, pa če ti je prav ali ne, tvoje večno “domovanje” je pri njem, tako kot od vseh smrdljivih zločinsih rdečih reevolucionarjev in pederajzla tita, vseh, ki so in še koljejo vse in vsakogar, ki ne sprejme njihove satanistične religije!

     • fon johan

      Glede na drugi del tvojega pisanja bo velika guzva pri satanu, saj ubijali in klali niso samo komunisti….. pa vsi ta zlehti gredo tudi k satanu, torej se vidimooooo

     • Steiermark

      O svoji trditvi se boš pravgotovo sam prepričal, ko te bo odpoklical tvoj črni gospodar ter te “udobno namestil med tebi enakimi , blizu ognja, ki te bo pravgotovo “dobro pogrel”! Tam se boš srečal s svojimi rdečimi spakami, kot je tito, kardel, stalin itd. Da pa niso “samo komunisti klali”, pa vemo vsi, samo komunisti nočete priznati svojih zločinov, saj ste vendar klali v imenu svojega gospodarja, najprej satana in tita, vsi ki so pa klali in še koljejo, pa so psihopati, tako kot je bil to stalin, tito itd.

     • fon johan

      No imenovani menda osebno niso klali so pa krivi, kot hitler, pa pavelic, pa tudi oni na zahodu, ki so zapivedali bombandiranje civilov po e ropi….pa v vietnamu…

     • Steiermark

      Tudi osebno so klali rdeči zločinci, pod rdečo zvezdo, prepojeno z krvjo poštenih ljudi! Ali si pozabil na klanje, z lastno roko, vseh velikih revolucionarjev, ki so lastnoročno odirali ljudi iz kože, jim živim izrezoali notranje organe itd. Ti rdeči psihopati so bili vsekakor hujši od samega Hitlerja , pa še do danes niso obtožili nikogar izmed njih za hudodelstvo! Pri svojem naštevanju nahujših zločincev, med katere je spadala pedofilso morilska podgana, imenovana tito, pa rad pozabljaš, kot da bi bil on kaj boljši od pol pota, maotze donga, stalina ali drugih pobebavljenih in podivjanih podgan

     • fon johan

      Boljsi ni bil, pa tudi zahodni voditelji so preko bombandiranja premnoge civile poslali v smrt.

      Na koncu steje koliko so jih pobilii

     • lukamiha

      Človek se zamisli, ko prebira tvoje umotvore, razlika je ljudi pobijati v vojnah med vojaki različnih držav, kot pa ljudi iste države in istega naroda! Res ne razumeš, malo pomisli globje, mogoče boš spregledal, kako te nategujejo komunisti s svojimi pravljicami, menda veš, kdo je zanetil revolucijo v kasnejšem kontekstu NOB!!

     • fon johan

      Zgodovina steje samo mrtve, podrobnosti gredo hitro v pozabo…

  • tohuvabohu

   Ne boj se, saj že novi poganjajo.

  • Nata

   Ta starih, ja. . . . . .

   • anzek

    Ko gledam Frantarja, imam občutek, da že močno po zemlji zaudarja……..

 • Vera

  Kako je lahko bil ta tov.na sliki pri 18tih v partizanih, že pilot in kmalu komandant ? Še eden, ki se je samo s piloti malo vozil , ter dobil dokumente ?

  • Nata

   I, kako neki ? Mladim , neumnim kozlom so dali priliko in so bili za večne čase njihovi !!

   • Vera

    Takih je še veliko,ker imajo dovolj denarja za zdravo hrano in nego vsepovsod.

 • Amerikanc

  Sem slišal, da kawboy Franta in Šarc, še kar preganjata mladega pesnika Balantiča po meninskih gozdovih.

 • Janez Kepic-Kern

  Na tem OK portalu NOVE24TV
  “žal nonstop prisotna pišoča” EX KP, ZK PROVOKATORČKA – F. TUNEK in VALTER BRANISLAV
  sta

  tudi mnenja, DA JE – M A T I L D A – GROZNO NESRAMNA – ŽENSKA !

  Celo
  do
  EX KP, STALINISTOV, TITO , KARDELJ KOMUNISTOV
  IN
  CELO DO KPJ, KPS STALINISTIČNIH T.I. “PARTIZANOV”
  NE
  NIKAKOR – NE – POKAŽE – PRAV NOBENEGA – SPOŠTOVANJA.
  Najprej
  jih z raznimi boleznimi in s starostjo – DOBRO ZDELA
  NATO JIH PA – BREZSRAMNA, NESPOŠTLJIVA – MATILDA – kar zgrabi IN STISNE za vrat
  in
  reče “MOJ, MOJA SI”.
  iIN te kar pusti MRTVO LEŽEČEGA – v postelji ali na tleh. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.s.
  F. TUNEK
  IN VALTER BRANISLAV – SE IMATA – ZA ZELO BISTRA ČLOVEKA,
  a nikakor ne pogruntata,
  kako bi tej NESRAMNI IN NESPOŠTLJIVI – MATILDI
  prišla do živega !
  Ampak? Kako ubiti – SMRT?

 • Dr. E.K.

  Pač eden mnogih Majskih partizanov, ki so po kapitulaciji Nemcev pobrali najdeno puško …

 • šrauf

  Mogočekdo tukaj kdo ve ,če ima Franta sina Tomaža, letnik 66-67,med letom 82-86 je obiskoval strojno šolo na Aškerčevi?

 • tohuvabohu

  Zakaj je treba stalno poudarjati, da je Delo Petričeva last? A je bilo kaj drugačno, preden ga je on dobil v kremplje?

  • macon

   V devetdesetih ni bilo tako izrazito komunajzarsko kot je zadnjih deset let. Komunajzarji so nasploh zaostrili javni diskurz kot tudi korupcijo in kriminal, izrazit signal pa so bile režirane “vstaje” proti drugi Janševi vladi.

   • tohuvabohu

    To je vse res, vendar pa po Petričevem prevzemu ne opazim nobene razlike. Svinjarije so delali že prej, če samo omenim Darijana Koširja in njegovega purša Dejana Karbo, ki je na Delu urejal “osmrtnice”.

   • Nata

    sAJ JE TUDI VSA KLIMA V NAŠI DRŽAVI KRVAVO RDEČA !

  • učko

   Jah, levuharji imajo vse, JaJo pa samo lastno neumnost in cepce okol sebe !

  • Nata

   Že, , , že. . . . . ampak ta trapasti narod je potrebno kar naprej spominjati, kdo je kaj !!In ta možakar je sedaj postal glavni gradbinec v SLO. . . .

 • tomven

  A take klatiš, če ti neredno menjavajo plenice?

 • Janez Korenjak

  A se samo meni zdi, da je ta Franta v resnici že mrtev in da so ga mumificirali, da ga lahko sedaj za PR na kotalkah na vrvici vlečejo na raznorazne pasje procesije za “fotošutinge”?

 • Ros

  Tile partizani so naši sodržavljani. Logično, da se bodo zmenili glede denarja in poročanja časopisov.
  Ne razumem, zakaj so skregani s SDS, NSi in SLS?

 • milanček

  pa kaj sploh pričakujete, da bo bevsknil, kaj šele napisal bebec šarko s svojim IQ? zanima me , kdaj se bo stegnil ta džubre v plavi srajci in napihnjenem “bojlerjem”?

 • Slovenec

  Enkrat pišete, da je Delo komunistično, zdaj je pa kapitalistično. Vse vam je narobe, Janša je pa odličen.

  • Nata

   Kaj pa je ?? Saj je res tako ! Grejo se komunističen kapitalizem.Ko sam nič ne ustvariš, ampak pokradeš !

 • xtc

  He,he,he spet en dementini pleničar “heroj”,ki je pač imel čisto srečo ,da je izvlekel r**+ iz obroča po naključju sreče.
  Levaki zopet “delajo” nek lik “heroja” ,ki sploh ne obstaja,njegove izjave jemljite bol kot ne napol dementnega senilnega in mentalno že malce preveč upehanega,ki se mi resnica izmika v njegovem lastnem svetu sponinov in prebliskov.
  V bistvu je zadeva naravnost groteskna saj izgleda zako ,kot bi pri Spieglu naredili intervju z nekim častnikom Wermachta ali V Nemške Stasi ,ki bi hvalila kako je Merckova dobra kanclerka.
  V bistvu je celotna zadeva navadna sramota tako za vlado,kjer “domoljubni Komunist” hvali predsednika vlade,ki izhaja iz Kosova in vladi bi naj to koristilo,keer so se SLO NOB komunisti in NOB vojska in njena naslednica JNA bojevali za SFRJ in ne Samostojno Slovenijo.
  Skratka navadno skrpucalu napod mejo še prebavljivega.

 • Aresnica

  Na slikah zgoraj sama golazen oziroma sluzavci, ki pomagajo SLOmafijskotajkunskemu OMREŽJU. – to ni sovražni govor -to je RESNICA.- ta tovarišija uničuje SLOVENIJO.
  _______________
  Lep pozdrav


  P.s.: Ali veste zakaj leve vlade ne jemljejo EVRO sredstva.?- zato ker se tam ne da toliko krast. Poljaki to v polno iskoriščajo in so že pred nami_imajo odlične avtoceste, nove metroje- gradi se na polno – tako v mestih in izven mest je čistoča ……… ITD.

 • Nata

  Kadar vidim fotke teh ljudi, se vprašujem, kje so tisti , ki so se kar naprej norčevali iz Vztrajnikov ?? Svečkarji in brezzobi starci so nas imenovali !! Nataknite dobra očala in dobro poglejte. Tile ” mladci ” so se ves čas dobro imeli, saj so služili celo življenje ta pravim !
  In tile posranci nas sedaj zmerjajo s Fašisti ??
  Mentalna revščinica. . . . saj niti ne vedo, kaj to je – fašist
  . Prilagam eno dobro razlago.
  https://domovinskaliga.si/fasizem-nacizem-vasizem-in-nasizem/

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!