V planinskem domu Janče vam bodo postregli z vrečkami sladkorja s komunistično rdečo zvezdo

Foto: STA

V planinskem domu Janče vam bodo ob kavi postregli z vrečko sladkorja, na kateri je naslikana zastava SFRJ s pripadajočo rdečo zvezdo. Najemnici doma Zdenki Zajc Selko se totalitarno obarvane vrečke sladkorja ne zdijo nič hudega, sicer jih verjetno ne bi imela v ponudbi, so pa hudo užalile domovinska čustva nič hudega slutečih planincev. 

“Če je nekdo to razumel kot provokacijo, ne vem, kaj naj ob tem rečem, to ni bil moj namen,” je vrečke s totalitarno simboliko komentiral Tone Selko, ki vodi planinski dom na Jančah skupaj s svojo soprogo Zdenko Zajc Selko. Selko je sicer pojasnil, da vpliva na izbiro motivov na vrečkah sladkorja nima, saj jih prejme od dobaviteljev, ter da goste ne razlikuje po njihovi politični pripadnosti.

“Gost je gost in ne zanima me, kakšno je njegovo politično prepričanje. V spomin na partizansko bitko na Jančah bodo zadnji dan v maju množično prišli borci, nato bo junija veliko kresovanje ob dnevu državnosti, na katerega pridejo predstavniki SLS in drugih opozicijskih strank. Lahko bi rekel, da smo dobri prijatelji s predsednikom SLS Markom Zidanškom, morda celo bolj kot s predsednico občinske borčevske organizacije, ki si lasti del doma,” pojasni Tone Selko v Reporterju.

Dom, ki stoji na Janškem vrhu, najvišjem vrhu janškega hribovja, naj bi bil postavljen z udarniškim delom borčevske organizacije, v domu pa je tudi spominska soba partizanske II. grupe odredov.

Ž.K.