fbpx

V preiskavi odkrili tri ročne bombe, kilogram konoplje in 3000 evrov

Foto: STA

Kamniški policisti so v torek med hišno preiskavo pri 26-letnem osumljencu odkrili tri ročne bombe in prepovedano drogo. Zasegli so mu tudi nekaj več kot 3000 evrov. Danes pa so s Policijske uprave Ljubljana sporočili, da so zoper osumljenca podali kazensko ovadbo, preiskovalni sodnik pa mu je odredil pripor.

Policisti so na podlagi odredbe sodišča v zvezi suma posesti prepovedane droge v torek opravili dve hišni preiskavi. V hišni preiskavi pri omenjenem 26-letnem osumljencu so policisti zasegli tri vojaška eksplozivna sredstva (ročne bombe), okoli 875 gramov prepovedane droge konoplje, pakirane v plastične vrečke, približno dva grama prepovedane droge amfetamin, druge predmete, ki so potrebni za prodajo, in nekaj več kot 3000 evrov.

26-letnik je stari znanec policije
Hišno preiskavo so izvedli tudi pri 20-letnem osumljencu, kjer pa niso odkrili predmetov v povezavi s kaznivim dejanjem. Šestindvajsetletni moški, ki je bil v preteklosti že obravnavan za premoženjska kazniva dejanja, je bil s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Kazensko ovadbo so policisti podali tudi zoper 20-letnika.

A. R., STA