V program botrstva Nadškofijske Karitas Maribor vključenih 65 otrok

Datum:

Letos je v program botrstva Nadškofijske Karitas Maribor vključenih kar 65 otrok. V lanski akciji Več luči več upanja so zbrali 9239 evrov, vendar s tem denarjem niso uspeli pomagati vsem, ki so zaprosili za pomoč. Trenutno mariborska Karitas z rednim plačilom šolske prehrane pomaga 35 otrokom, 20 otrokom pa je pomagala s plačilom šole v naravi.

Mariborska Karitas vabi k solidarnosti  podjetja, da bi del sredstev za poslovna darila namenili za otroke, in vabijo tudi dobre ljudi, naj ob letošnjih praznikih pomislijo na otroke. Ti večkrat zaspijo v pomanjkanju in velikem strahu. Otrokom iz socialno šibkih družin želijo s primernimi oblikami pomoči omogočiti čim boljše možnosti, da zaradi raznih stisk ne bi bili socialno ali kako drugače izključeni ter da ne bi imeli slabših izhodišč za pridobivanje znanja.

Dnevno na vrata mariborske Karitas potrka tudi 200 oseb, ki potrebujejo pomoč. V zavetišču dnevno sprejmejo pod streho 29 oseb, topel obrok pa prejme do 65 oseb.

Letos je mariborska Karitas preko programov pomoči pomagala 1793 otrokom s plačilom šolske prehrane, šole v naravi, letovanj, šolskih potrebščin, delovnih zvezkov ter učbenikov. Prav tako je mariborska Karitas letos razdelila pomoč 6169 osebam oziroma 3057 družinam. Dnevno pa na njena vrata potrka tudi do 200 oseb, ki potrebujejo pomoč.

V zavetišču dnevno nudijo prenočišče 29 osebam, v sprejemališču prejme dnevno oskrbo in strokovno pomoč 40 oseb, ljudska kuhinja Betlehem razdeli toplo kosilo dnevno do 65 osebam, vsak dan pa v projektu Donirana hrana pomagajo 15 družinam oziroma posameznikom.

B. J., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...

Kapacitete evropskih vojsk so danes bistveno manjše kot leta 1989

Vojaški strokovnjak Thomas C. Theiner opozarja, da je Evropa...