fbpx

V Sevnici bodo točili Trumpovo vino, Melania pa bo za novo leto dobila prav poseben par čevljev

Foto: epa

Le nekaj trenutkov potem, ko je Trump slavil zmago v predsedniški bitki, so imeli v Sevnici, kjer je odraščala njegova soproga Melania, veliko slavje. Številni krajani in prijatelji Melanie so povedali številne 

Majhno in tiho mestece s 5 tisoč prebivalci v Posavju, od koder je Melanija Knavs šla v Ljubljano in nato v svet ter uresničila svoje sanje, praznuje največji dosežek v njegovi zgodovini.

Na ameriški televiziji CNN so zbrali več izjav domačinov o najbolj slavni Slovenki in prvi dami ZDA.

“Zelo sem vesela zanjo. Bila je moja dobra prijateljica, vendar sva izgubili stike. Upam, da pride nazaj,” je o Melaniji dejala Mirjana Jelačič, ki je o njej povedala same dobre besede. “Je zelo prijetna oseba, zelo prijazna, pametna in inovativna- to je Melania.” Prav tako je zanjo povedala, da je bolj tradicionalnih nazorov in zelo izobražena- na splošno zelo dobra oseba.

Hiša staršev Melanie Trump (foto: epa)

Hiša staršev Melanie Trump (foto: epa)

Trump mora probati sevniške klobase in vino
“Že kot otrok je bila lepotica, imela je poteze prave manekenke. Njena Mama je stara 73 let in še vedno izgleda prelepa,” pa je povedala Zlata, ki je bila nekoč soseda družine Knavs. Ta je predlagala, da se Trump oglasi v Sevnici in poskusi njihovo vino ter klobase. “Upam, da bo Sevnica postala bolj privlačna za turiste in da bodo ljudje po vsem svetu spoznali, da Slovenija ni Slovaška,” je še dodala soseda Zlata.
Otroci v šoli naredili pravo evforijo
“Všeč mi je, da je zmagala, zelo sem vesela zanjo,” je povedala Nena Bedek, učiteljica iz sevniške šole, ki se je pohvalila, da je bila nekoč njena prijateljica. “Ko sem prišla v šolo so me učenci spraševali ali sem videla kaj se je zgodilo.” Vsi so zgrmeli do nje in kričali “ali ste videli, ali ste videli?” Bedekova upa, da Melania ne bo pozabila Sevničanov in bo s seboj prinesla tudi svojega sina Barona.
V Sevnici so izobesili kar tri zastave (foto: epa)

V Sevnici so izobesili kar tri zastave (foto: epa)

Obeta se najboljši letnik vina- Trump vino
Prodajalec vin David Kozinc je bil vseskozi prepričan v njeno zmago, v katero ni niti malo dvomil. “Vedel sem, da bo tesno, vendar nisem pričakoval tako velike razlike pri številu elektorskih glasov.” Kozinc meni, da bo zmaga Melanie pripomogla k prepoznavnosti kraja, kot tudi k prodaji njegovih vin. “Po vsej verjetnosti bomo naredili vino, ki ga bomo poimenovali Trump,” se je pohvalil Sevničan.
Za prvo damo pripravljajo prav poseben par čevljev
“Zelo smo ponosni na Melanio in ji želimo veliko uspehov,” pa si o Sevničanki misli lokalna izdelovalka čevljev Tatjana Šinkovec, ki je že napovedala, da za prvo damo že izdelujejo nov par čevljev, ki ji ga bodo v Belo hišo dostavili za novo leto.
Na veliko zmago Trumpa so se odzvali tudi v sevniškem občinskem svetu, kjer so o svoji nekdanji krajanki zapisali, da so izjemno ponosni, da prihaja prav iz njihovega kraja. “Verjamemo, da je imela tukaj v Sevnici lepo in varno otroštvo, skupaj z ljubečimi starši in prijatelji. Bila je odlična v šoli, ljudje, ki so jo poznali pa o njej govorijo le lepe in pozitivne besede. Verjamemo, da bo postala odlična prva dama. Melaniji in Donaldu želimo vse najboljše.” 
M. P.