fbpx

V Sloveniji vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri

Foto: STA

V Sloveniji namreč vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri. Da bi zadostili tem potrebam, v povprečju sleherni delovni dan potrebujemo približno 300 krvodajalcev. Z darovanjem krvi je vsakomur dana priložnost »podariti največ – podariti življenje«.

Danes bodo podporniki krvodajalske pobude Daruj energijo za življenje, ki že peto leto poteka ob podpori družbe Petrol v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije (RKS) in Zavodom RS za transfuzijsko medicino (ZTM) pripravili zaključni dogodek letošnjega leta, ki poteka pod sloganom “Hvala, ker zaradi vas teče življenje dalje”.

Foto: SM

Foto: SM

Z dogodkom bi se radi zahvalili vsem krvodajalcem, ki podarjajo največ, kar lahko: del sebe. Vabljeni na Prešernov trg v Ljubljani, kjer bodo podporniki akcije in prostovoljci Rdečega križa Slovenije osveščali mimoidoče tudi o pomenu krvodajalstva ter pozivali ljudi k vpisu v bazo krvodajalcev.

Na stojnici na Prešernovem trgu v Ljubljani se bo danes možno tudi vpisati v bazo krvodajalcev.

Več kot 10.000 novih krvodajalcev
Tudi s pomočjo krvodajalske iniciative Daruj energijo za življenje beležijo na Zavodu za transfuzijsko medicino v zadnjem letu več kot 100.000 prijavljenih krvodajalcev, od tega več kot 10.000 novih.

V. V.