fbpx

V Slovenijo prihaja luč miru iz Betlehema

Luč miru iz Betlehema (foto: STA).

Danes prihaja v Slovenijo luč miru iz Betlehema, ki so jo skavti skupaj z drugimi evropskimi skavtskimi organizacijami v soboto sprejeli na Dunaju. Popoldne bodo potekali regijski sprejemi luči: za gorenjsko regijo v Škofji Loki, za štajersko regijo na Ptuju, za primorsko regijo pa v Trstu.

Luč miru iz Betlehema je mednarodna dobrodelna akcija, ki jo je začela avstrijska televizijska hiša ORF, danes pa je razširjena že po vsej Evropi. V Slovenijo bo letos luč prišla že 26. leto zapored. Plamen betlehemske luči delijo v upanju, da bo prinesel mir v čim več domov. Pri tem se pobirajo prispevki s prodajo svečk, s prostovoljnimi prispevki in preko SMS donacij s ključno besedo LUC1 ali LUC5 na 1919. Letošnji prostovoljni prispevki bodo namenjeni družinam, ki so se znašle v stiski.

Tudi letos bodo luč miru iz Betlehema sprejeli najvidnejši predstavniki države. Predsednik vlade Miro Cerar in predsednik DZ Milan Brglez jo bosta sprejela v ponedeljek, predsednik republike Borut Pahor pa predvidoma v torek.

Nosilec akcije je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, sodelujejo pa še Zveza tabornikov Slovenije, Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ter člani Slovenske zamejske skavtske organizacije.

A. B., STA