fbpx

V Špiljah znova množičen shod: Za Evropo – zaprite meje

Foto: Facebook Generacija Identitete Slovenija

V Špiljah bo danes potekal množičen mednarodni shod Za Evropo – zaprite meje. Pričakujejo vsaj 4000 ljudi iz Avstrije, Madžarske, Italije, Francije in Slovenije. Organizira ga avstrijska nevladna organizacija. Načrtovan je tudi shod v Brežicah. 

Poleg Avstrijcev so svojo udeležbo na shodu napovedali tudi posamezniki iz Italije, Francije, Madžarske in navsezadnje iz Slovenije. Glavno sporočilo shoda je, da mora Evropa svoje meje zapreti, glavno sporočilo slovenskih udeležencev pa je, da se v Sloveniji ne sme ustvariti žepka, kjer bi migranti obstali.

 Morda vas zanima tudi: 
-Skozi Slovenijo jih je šlo že več kot četrt milijona
-Mladi konservativci sporočajo: Evropski način življenja ni človekova pravica

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Za zaprtje meja
Kot navajajo podporniki shoda, obstaja namreč nevarnost, da bodo migranti v Sloveniji obstali, saj bodo prihajali tako iz smeri Balkana, hkrati pa jih bodo prav k nam vračale druge severne države.

Pred nekaj tedni tak shod že potekal
Sredi novembra je podoben shod že potekal, udeležilo pa se ga je okoli 4000 ljudi. V povezavi z avstrijskimi in madžarskimi nevladnimi organizacijami ter Generacijo Identitete Slovenije pa želijo tak protest organizirati tudi v Sloveniji, natančneje v Dobovi ali Brežicah.

M. G.