fbpx

V središču Ljubljane se bosta odvijala kar dva nostalgična zabavna dogodka: Kardeljeve igre in pokal maršala Tita

Foto: Twitter

V središču Ljubljane se pripravljata dva zabavna dogodka s socialistično vsebino: Nogometni turnir Pokal maršala Tita ter Kardeljeve igre.  

Nostalgičnim proslavam in dogodkom v teh majskih dneh ni videti konca. Poleg študentske propagande Kardeljevih iger na Kardeljevi ploščadi, prebivalci naselij na Glinškovi in Bratovševi ploščadi, za to soboto organizirajo veteranski nogometni turnir vseh največjih nogometnih ekip nekdanjega časa, po katerem pa je napovedan tudi prihod samega maršala Tita.

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

Pokal maršala Tita bodo sestavljale nogometne ekipe, ki so krojile nogometno usodo v času nekdanje Jugoslavije: Olimpija, Vojvodina, Željezničar, Vardar, Hajduk, Crvena Zvezda, Budučnost, Priština. Kot kaže, se jim tako kot v starih sindikalnih časih obetajo tudi brezplačni čevapčiči in pločevinka piva.

Tako Edvard Kardelj kot Josip Broz Tito sta odgovorna za več sto tisoč medvojno ter povojno izvensodno pobitih ljudi. Organizatorji, ki se bodo ob tem zabavali, verjetno ne razmišljajo, kaj si pri tem mislijo sorodniki žrtev in drugi, ki so trpeli med komunističnim režimom.

Na socialnih omrežjih pa so se že pojavile informacije, da se bizarna vabila pojavljajo tudi na slovenskih fakultetah. Pedagoška fakulteta v Ljubljani pa je menda vsa polepljena z vabili.

M. P.