V valu sovražnosti proti kristjanom novinar RTV-ja objavil takšno sporočilo: “Plačajte davke umazane živali!”

Ne glede na objektivnost je RTV Slovenija bila vedno tihi podpornik levosredinskih strank in "marksistične" ideologije. Za škandal so poskrbeli prav na prvi dan leta 2020, ko so vrteli posnetek silvestrovanja jugoslovanskega diktatorja Josipa Broza Tita iz leta 1972. (Foto: STA)

RTV Slovenija (Foto: STA)

V valu sovražnosti proti kristjanom se je zdaj s sovražnostjo pridružil tudi novinar RTV Slovenija Boris Vasev, ki je prek družbenega omrežja Twitter zabrusil sledeče: “Plačajte davke umazane živali!” Tako se je odzval na zapis župnika Aleksandra Osojnika, ki je nedavno v svojem zapisu opozoril na številne nepravičnosti, ki jih povzroča slovenska država pod vodstvom izrojenih levičarjev. Vasev je sicer že v preteklosti razburjal s sovražnostjo proti Slovencem, opoziciji pa bi prepovedal gostovanje na RTV Slovenija, čeprav njeno delovanje plačujemo vsi.

Decembra je Slovenijo državni sekretar z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Jernej Štromajer šokiral s sovražnim voščilom za božič, v katerem je zapisal: “Vesel božič, umazane živali!” Kmalu po tem mu je v bran stopil minister Jernej Pikalo, odstaviti pa si ga ne upa niti predsednik vlade Marjan Šarec. S svojo sovražnostjo je sprožil pravi val sovraštva proti kristjanom, nadaljeval ga je med drugim tudi upokojeni novinar Dnevnika in Nedeljskega dnevnika ter znani podpornik skrajne Levice Ciril Brajer, ki je na družbenem omrežju Facebook zapisal: “Če so se z božičem desničarji in kristjani, vrag vedi zakaj, počutili kot umazane živali, poskusimo še z novim letom, kdo se bo tokrat razjokal: naj vam bo srečno 2020, umazane živali!” Kot, da to ni dovolj, je zdaj podobno sporočilo prišlo tudi z RTV Slovenije, katere delovanje smo prisiljeni plačevati z RTV prispevkom.

Na kristjane se je tokrat spravil skrajno levičarski novinar Boris Vasev
Radikalni novinar TV Slovenija Boris Vasev je namreč v torek na družbenem omrežju Twitter zabrusil: “PAY YOUR TAXES YA FILTHY ANIMALS”, kar v prevodu pomeni “Plačajte davke umazane živali!” Omenjeno sovražno besedilo, ki je uperjeno proti kristjanom, je zapisal ob svoji delitvi sporočila radikalnega levičarskega aktivista Domna Saviča, ki je tudi nekdanji programski svetnik RTV Slovenija.

S tem so se odzvali na zapis župnika iz Grahovega pri Cerknici Aleksandra Osojnika, ki je v svojem zapisu nedavno opozoril na številne nepravičnosti, ki se dogajajo v slovenski družbi, ob tem pa je pozval tudi k neplačevanju davkov.

RTV Slovenija se od zapisa Vaseva distancira
Z vprašanji smo se obrnili tudi na RTV Slovenija, od koder so sporočili: “Ob zapisu našega novinarja in tudi ob komentarjih izrecno poudarjamo, da osebna mnenja sodelavcev RTV Slovenija, ki jih objavljajo na zasebnih družbenih medijih, ne izražajo stališč RTV Slovenija. Poudarjamo, da gre za zasebni profil novinarja, prav tako za njegovo osebno mnenje. Kot javni zavod RTV Slovenija se od tega zapisa odločno distanciramo.”

Vodstvo RTV Slovenija je že 27. marca 2018 za svoje zaposlene objavilo posebno “Izjavo o odgovornem javnem ravnanju sodelavcev RTV Slovenija”, s katero je posebej opozorilo na Poklicna merila in načela novinarske etike, ki v 21. členu (http://www.rtvslo.si/poklicnamerila) zapovedujejo, da “novinarji, uredniki in drugi ustvarjalci radijskih in televizijskih programov s svojim javnim in političnim delovanjem, z dejavnostmi v prostem času, z zasebnimi posli in finančnimi interesi ne smejo zlorabiti položaja v RTV Slovenija, škodovati natančnosti, nepristranskosti in verodostojnosti programov RTV Slovenija, ogrožati ugleda in dobrega imena posameznikov ali celotnega javnega zavoda ter zaupanja poslušalcev in gledalcev v vsebino programov RTV Slovenija.”  Kot so še sporočili v odgovoru, vodstvo RTV Slovenija od vseh sodelavcev pričakuje, “da ohranjajo dostojanstvo tudi v zasebnem komuniciranju na družbenih omrežjih in v drugih medijih, ki dosežejo širšo javnost. Osebe v javni službi se moramo zavedati, da tudi s svojimi osebnimi dejanji ustvarjamo podobo institucije, v kateri smo zaposleni. Zavedati se moramo, da naša stališča, mnenja, javnost povezuje ali celo enači z RTV Slovenija.” 

Kot kaže, ima Vasev resne težave pri upoštevanju Poklicnih meril in načel novinarske etike. Pri njegovih izpadih ga RTV Slovenija kot delodajalec očitno ne zmore ali pa ne želi obvladovati.

Vasev že v preteklosti razburjal s sovražnostjo proti Slovencem, opoziciji pa bi prepovedal gostovanje na RTV, čeprav njeno delovanje plačujemo vsi
Vasev je sicer že v preteklosti razburjal s svojimi sovražnimi izjavami. Med drugim je zapisal: “A je slab trenutek, da ponovim stališče, da bi bilo treba izpred šol in RTV odstranit slovenske zastave?” Kot novinar RTV očitno prav tako ni naklonjen temu, da bi bila vrata te hiše odprta opoziciji, kljub temu da moramo njeno delovanje financirati vsi. Tako je po njegovem nastopu v oddaji Politično pri Tanji Gobec skušal diskreditirati šefa Slovenske demokratske stranke, največje slovenske parlamentarne stranke, Janeza Janšo: “Obravnava Janše kot legitimnega politika z legitimnimi stališči ni nič drugega kot rehabilitacija rasizma, ksenofobije, ultranacionalizma.”

Boris Vasev, ljubitelj palestinske teroristične skupine Hamas bo skupaj s Domnom Savičem predaval o "sovražnem " govoru. (Foto: Twitter)

Boris Vasev, ljubitelj palestinske teroristične skupine Hamas je skupaj s Domnom Savičem že predaval o “sovražnem ” govoru. (Foto: Twitter)

Rok Krajnc