Spopad med boljševištičnimi in tajkunskimi levičarji za Luko Koper

Foto: STA

Protestni shod, ki je potekal v Kopru za Luko Koper, se je zdel prav bizaren: protestniki so s številnimi zastavami nekdanjega režima – in s številnimi rdečimi zvezdami – protestirali proti levičarskemu vodstvu SDH-ja, ki ga je postavila Cerarjeva vlada. V Kopru je potekal spopad med boljševistično levico in tajkunskimi levičarji. 

Pred Luko Koper je potekal protest iniciative “Civilna fronta Vstala Primorska – Vstani, Slovenija” – satelitskega gibanja Združene levice in Zveze združenj borcev NOB. Predstavniki iniciative trdijo, da se borijo proti privatizaciji Luke Koper. “Od sedaj naprej vam prepovedujemo prodajati slovenska državna podjetja. Vsako nadaljnjo prodajo bomo preganjali. Pa ne po sprevrženih zakonih in nefunkcionalni zakonodaji. Preganjali vas bomo državljani,” so zapisali organizatorji na Facebook strani dogodka.

Rdeča orgija, na kateri tudi z lupo ne bi našli slovenske zastave, se je začela s krajšim kulturnim programom. “Luke ne damo, Luke ne damo!” so skandirali udeleženci protesta. “Luko Koper smo zgradili, država pa si jo je prisvojila. Od države zahtevamo, da državno premoženje plemeniti in ga ne prodaja,” je dejal eden izmed govorcev.

Foto: STA

Foto: STA

Drugi govornik je predstavil nekatere zahteve protestnega gibanja, in sicer da morajo odgovorni med drugim nemudoma zasnovati program razvoja podjetja ter zamrzniti osebno premoženje tistih akterjev, ki so osumljeni gospodarskega kriminala. Množica je pri tem vzklikala: “Lopovi, lopovi, lopovi!”

Ali bo Metod Dragonja odstopil s položaja?
Pojavila so se tudi ugibanja, da naj bi Metod Dragonja odstopil s položaja državnega sekretarja. Na seji parlamentarne komisije za nadzor javnih financ je namreč podal napačne podatke glede poslovanja Luke Koper, za kar naj bi se sicer že opravičil. “Zavedam se, da sem storil napako z navajanjem neaktualnih podatkov na seji parlamentarne komisije za nadzor javnih financ. Vendar hkrati poudarjam, da nisem imel namena manipulirati s podatki in zavajati javnosti,” je zapisal. Na ministrstvu so vest o odstopu Dragonje sicer zanikali.

Luka Koper v zadnjem obdobju beleži zavidljive poslovne rezultate, kljub temu da je obremenjena z visokimi stroški dela – precej večjimi kot sorodne družbe. Povprečni mesečni strošek na zaposlenega znaša v Luki Koper približno 3.833,79 evrov – v primerjavi s sorodno družbo Krka, kjer povprečni strošek na zaposlenega znaša 2.551,27 evrov oziroma kar 1.282,52 evrov manj.

Ž. K.

 • samsara

  Ne le preganjati, pregnati je treba odgovorne za pokvarjenosti vseh sort.

 • dr Janez Sveti

  Borci se borijo za Luko Koper? Madona, to pa grmijo topovi! A jo bodo osvobodili?
  Dr Janez Sveti privatizajner

 • Rožle

  A majo sposojene zastave od..
  ANTIFAFOLE….?

 • janez.pokoncni

  Od Luke imajo prvenstveno koristi, za Slovenijo fantastično plačani, v njej zaposleni (večinoma jugoviči) in vsi, ki so nanjo na kakršenkoli način priklopljeni.
  Kaj imamo od nje vsi ostali, se naj vsak vpraša sam.

  • tarantela

   Nečesa ne razumem: če Luka dela brez izgube, če imajo delavci redne plače in plačene vse prispevke, skratka, če država nima izgub s tem podjetjem ampak korist, kaj je potem narobe, če delavci ne dovolijo prodaje podjetja? Saj ni nikjer rečeno, da je potrebno dobre firme prodat. Tudi druge države na Zahodu imajo firme v državni lasti. Prosim, če mi lahko pojasniš, v tem mojem vprašanju ni nobene zafrkancije, da ne bi morda narobe razumel. Hvala za pojasnilo.

   • janez.pokoncni

    Zajebavaš me, kot zajebavaš cele dneve v vsaki temi cel forum. Če bi zdajle padla iz Marsa na Zemljo, bi ti razložil, zakaj je državna lastnina v Sloveniji ne samo slaba, ampak največje zlo tako pa ne bom nasedel.

    Vendarle, za vse, ki so danes prileteli iz Marsa namig. Najprej google:
    https://www.google.si/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=dr%C5%BEavna+lastnina

    • tarantela

     Sploh ne zajebavam! Morda Ti bo kaj kapnilo, da poskušam delovati spravno, da bi malo pomislili, da sovraštvo povzroča počasno umiranje naroda. In dokler je tako, zares ni škoda, če nas preplavijo druge nacije, ne zaslužimo si svoje države, Slovenija si zasluži ljudi, ki bodo strpni drug do drugega in do drugače mislečih.

     • janez.pokoncni

      To ti nakladaj komu drugemu. Cele dneve si na forumu, kjer 99% ljudi misli drugače kot ti. Ali si popolnoma nora ali pa si tukaj z določenim namenom. Nihče normalen ne bi zabil ur in ur v prepričevanju prepričanih.

     • tarantela

      Enako velja zate.

     • janez.pokoncni

      Sam sem precej na forumu ampak skoraj ne poznam nikogar, ki bi imel takšne možnosti, kot jih imam jaz + sem na forumu, kjer so zbrani več ali manj moji somišljeniki. Ti si ultra levičarka in enostavno ne razumem kaj te žene drugega kot zloba posebne vrste, da cele dneve kuriš čas v prepucavanju z drugače mislečimi. Kaj imaš od tega??

     • Rokc5

      Možno je, da je tarantela aktivist/ka ZL.
      Na enem sorodnem katoliškem forumu so se tako angažirali.
      :)
      No ja verjetno le ni potrebno, da smo tako paranoični :)

      Tarantela: ker jasno veš kakšna je usmeritev tega foruma – prosim povej, zakaj si prišla sem gor? Zakaj rečimo zbijaš vsebinskost debate s puhlicami “da bi malo pomislili, da sovraštvo povzroča počasno umiranje naroda.”. Ali mogoče ne pomisliš, da tu niti ne gre za sovraštvo ampak samo na prepričanje, da jugoslovanski simboli in jugoslovanski prazniki v Sloveniji nimajo kaj delati? Temelj države in naroda pač ni SR Slovenija in 1941-1945. Zakaj namerno sprevračaš temo stran?
      Z lepimi pozdravi (da ne boš rekel/rekla, da sem prehud :) )

     • janez.pokoncni

      Rokc, glede paranoje. Če si mladenič, je še ok, če pa si star prdonja kot jaz (50), si naiven. Trantatela je tukaj zato, da dela zgago, da “ubija” debate, da odvrača pozornost, da kakšnega simpatizerja desnice preobrne, itd.

      Dodajam. Pišem na tablici in sem zgornji del napisal zgolj na osnovi tvojih prvih stavkov. Kasneje sem videl … da nisi naiven. ;)

     • Rokc5

      Vem. Sem pa že enkrat napisal, da forum ni tako zaživel. forum Financ je bil res močan. ZELO močan. Ne vem, ali na Novi24 nimajo izkušenj z moderiranjem?

      P.S. Čeprav moram omeniti, da se je del desnega komentariata vrnil na Finance in kar udrihajo čez jugonostalgizem. Je pa tudi res, da imajo tam med komentatorji tudi nekaj trdih levih – ki jih še 10 let nazaj ni bilo.

      Plus: problem je ker je vseeno premalo desne širine na novi. Na financah smo skupaj potegnili katoliki NSI ali SDS tipa, ljudski pristaši ala SLS in liberalci ter med seboj predebatirali nianse. tukaj pa se stalno dajemo na liniji SDS vs. NSI-SLS ali SDS+Primc+Kangler vs. NSI, SLS ali celo SDs vs. Primc. Vse je zmešano!

      No sicer pa (da ne bo vse tako zamorjeno) – lep večer ti želim ;)

      P.S. – starost komentatorjev je problem. Praviš da si 50? jaz sem 20 let MLAJŠI pa ne vem ali sem edini tukaj :)

     • janez.pokoncni

      Tudi jaz sem na Financah že leta. Tehnično so brez konkurence. Črt je to res dobro spendal in Gustl nima dela. Moderator nove24 je dober, zadeva je švohnejša zaradi tehnike.
      Moramo si izmenjati kontakte. Imam idejo kako bomo to naredili. Ti jutri, če boš hotel, pokažem kako izmenjava podatke midva. Zdaj sem na tablici + grem še hitro na en nočni tek.

     • radames

      “… da sovraštvo povzroča počasno umiranje naroda.”
      Zaradi tega sovraštva, ki so ga sprožili komunisti leta 1941 že vse od takrat počasi umiramo. Na obroke.

 • Peter

  Nismo sposobni imeti ene firme v državni lasti, ki bi delala v korist države.
  Sami lopovi, ki delajo samo za svojo korist in korist botrov, kamor pogledaš.
  Rdeča orgija, dobro ste to rekli. Upam, da ena zadnjih, no.

 • domovina mili dom

  Vse prodat. Samo tako se bo prekinila infuzija in vsi aparati na katere je priključen komunistični sistem.

 • totex39

  Na enem letaku piše : “V MARIBORU ZRUŠILI ŽUPANA, MI BOMO VLADO” to bi bilo fantastično !

  • janez.pokoncni

   Ampak oni bi želeli za predsednico vlade Tomičko, za obrambnega ministra Aksentijevića, za notranjega ministra pa bi izkopali kar Mačka. V teh glavah je ena sama blaznost!

 • pajot

  Ne po zakonodaji,tulijo enobejevci z rdečimi zvezdami,lotili se vas bomo sami. He,he,he…pa ne,da bojo vzeli v roke puške? In šli v hosto?

 • vremnov

  -jugoslovavani se derejo: Luke ne damo, Luke ne damo. Pa ne vem a jim je kdo rekel da bodo Luko Mesca vzel ali kaj jih tako skrbi za Luko?

 • Slovenski Bojevnik

  Sodeč po slikah na nacionalki lahko mirno rečemo, da se je Primorcem zmešalo.
  V 21. stoletju hodijo naokoli z simboli boljševizma, sistema kateri je odgovoren za holodomor in še za številne druge pokole, kjer je stradalo na desetine milijonov nedolžnih ljudi.

  Najbolj “smešno” pa je tole, da vzklikajo “Ne damo Luke, ne damo Slovenije” – a se ti delajo norca sami iz sebe ?
  Ta isti jugonostalgični gangsterji so skupaj z izdajalsko peto kolono na slovensko Primorsko naselili vse, samo Slovencev ne. Lahko smo srečni če ne bo določeno pleme kmalu zahtevalo svoj Republjik na slovenski obali.

  Ob vsem tem se mi smilijo predvsem navadni Primorci, ki niso nikomur nič krivi, pa so se na njih prvo spravili italijanski šovinisti, zatem komunisti, danes v “neodvisni” Sloveniji pa jih za svoje politične cilje pod pretvezo “borbe proti fašizmu” (za njih je “fašizem” vse, kar ogroža njihovo popolno kontrolo nad narodom) izrabljajo ta isti komunisti in njihovi potomci, tokrat preoblečeni pod krinko “demokratičnega socializma” in nevem katere stranke še.

  • Peter

   Smilijo se ti? Na razpolago imajo več informacij kot so jih kdajkoli imeli. Če so toliko glupi, da verjamejo samo eni strani in se pustijo izkoriščati, jim nisem jaz kriv.
   Kaj šele, da bi se mi smlili.

 • domovina mili dom

  Ne zagovarjam države, razpizdi** me pa najbolj rdeče zvezde. Mater jim komunistično, država na jim plače zbije na minimalca. Pol pa naj štrajkajo.

 • Vera

  Rdeči Koper v rdečih zastavah z zvezdo . Sramota !!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Bettyliza

   V Kopru samo morje ni rdeče, vse ostalo pa je rdeče.

   Naplavilo jih je iz vseh jugodržavic, ampak “KOPER JE NAŠ” !!!

 • Bettyliza

  Bravo pomorščaki !!!

  Luka KOPER je pomorska in ne kopna .

 • Rožle

  “Saj se boste še pobili med seboj! “***
  Pa še kako prav je imel dr. Janeza Drnovška. …

  • Artur

   Ta rdeča tovarišija me spominja na kojote, ki se prerivajo in koljejo med seboj za čimvečji zalogaj kar je še ostalo na oglodanem truplu .

 • Rokc5

  Poglejte alternativni pogled:

  http://siol.net/novice/gospodarstvo/na-obali-je-vroce-kaj-se-bo-zgodilo-popoldne-420692

  Obala je SRAMOTA za prave Primorce!

  Nismo Jugoslovani smo Slovenci!
  Jugoslavije NI VEČ!

 • Poštenje velja

  Primorci cifurji sram me je .
  Fuj zlovenci

 • Caetano

  Mi lahko kdo pove koga točno imajo na majicah ti rdečkarji?

  • Artur

   Nek partijski sekretar je gotovo, moderni “Ivo Lola Ribar”

  • PUPA

   Je veliko možnosti, da so imeli na majicah Che Guevaro, ker so ga imeli tudi na neki obešeni rdeči štraci.

 • Tetka iz ozadja

  Časarja za predsednika :-)

 • Slovenka

  Mimogrede, je slučajno kje vihrala slovenska zastava ali sem jo mogoče spregledala? Je na Primorskem še sploh kdo slovenske narodnosti ali se je tam nabrala sama jugovina?

  Slovenskih zastav od nikoder, očitno je dober samo denar slovenskih davkoplačevalcev.

  • Peter

   Slovenija ni njihova intimna opcija.

  • Rokc5

   Bile so. Ampak moraš vedeti, da je posebej na Obali ogromno priseljencev iz Juga, ki Obalo dojemajo kot mini Jugoslavijo. Luko Koper obvladuje na delavskem nivoju srbski kader. Praznuje se Dan Mladosti. Seveda rezultat je pa gospodarsko razsulo. Kot Trbovlje.

 • Olga

  Svoje k svojim! Ti ne odstopajo s položajev! Počakajmo, da se potolčejo med sabo! Preostanek bomo pa odnesli s položajev s fotelji vred!

 • dare326

  Primorska je rdeča in ima podlago v fašizmu, ki jo je tlačil, ko so v prvi Jugi uvajali srbščino v slovenske šole. Zato je Primorska drugačna od ostale SI. Luko fura druga in tretja generacija črnogorskih in srbskih priseljencev. Sedanji spopad je med udbomafijo, ki so jo po vojni naselili iz cele SI in prej omenjeno priseljensko mafijo, ki bi izgubila koncesije za delo v Luki. Naj se med sabo dobro zrukajo.

  • janez.pokoncni

   Primorska niti ni tako zelo drugačna od ostale SLO je pa malo drugačna. Namreč. Jugovina je preplavila celo Slovenijo res pa je, da je Primorsko preplavila še posebej močno.
   Luka pa je posebna tudi za Primorsko. V Luki Slovencev kaj dosti ni!

   • Rokc5

    dare326 in janez.pokoncni – no bodimo fer: Goriška ni tako jugonostalgična. Še posebej Vipavska dolina ne. Izjema je Nova Gorica. Tudi Ilirska Bistrica je malce drugačna. Obala je pa povsem druga zgodba.

 • Caetano

  Primorci se bodo morali enkrat rešiti udbovskega tolovajstva, ki jim v povezavi z raznimi jugonostalgičnimi južnjaki pije kri. Spomniti se je treba Tigra in kako so komunisti obračunali s Tigrovci. Vodilne so pobili tudi če so se priključili partizanom ali pa so jih izdali fašistom ( Mala gora ). Ostale so skušali delno asimilirati, delno pa stalno nadzorovati, prek svoje cinkaroške udbe.

  Podobno so imeli za nezanesljive po vojni tudi prekomorce. Eden mi je sam povedal kako je bil najprej, kot antifašist mobiliziran v ital. specialne bataljone, za prisilno delo. Potem je po kapitulaciji Italije prišel k njim nek ital. oficir in jim je rekel, da bodo zdaj del nove ital. vojske, ki se bo borila na zavezniški strani pod vodstvom maršala Badoglia in ital. kralja. Tega pa ni hotel, ker sta oba še nedavno sodelovala s fašisti in je pobegnil ter šel med prekomorce. No in že med vojno je, kot zaveden Slovenec vprašal zakaj tako častijo SZ in Stalina. Orožje so seveda dobili od zahodnih zaveznikov in ne od SZ. Pa mu je nek partijski oficirček takoj povedal, da takšne streljajo, ki sprašujejo te stvari in je bil potem čisto tiho vse do demobilizacije.

  In primorski kmet, ki je tako vneto podpiral združitev Primorske z ostalo Slovenijo je bil v zahvalo udarjen s kolektivizacijo.

 • tzt

  Rdečkarji se drajsajo med sabo. Kučan vs. Golobić, pardon vnuček Pečanove, Jamnik. Tisti Jazbec v kletki je samo tepec opazovalec čakajoči na uravnoteženo prehrano.

  Bebci z zastavami s Srpom in kladivom na rdeči podlagi, kakor oni drugi z rdečo zvezdo, se jim ne sanja zakaj sploh gre. Slovenske zastave se mi zdi, da so bile samo tri. In to je volilno telo.

  • PUPA

   Jamnik ni vnuček od Pečanke temveč nečak- bratov sin.

 • Slovenka

  Samo to bi še dodala. Kakšen je pravzaprav odnos Koprčanov in sploh Primorcev do Slovenije?? Očitno Slovenija, kot je rekel Peter, ni njihova intimna opcija, s pomembno izjemo: financiranje drugega tira naj kar bo plačano iz slovenskega proračuna, naj se SLOVENCI ZADOLŽIMO ŠE ZA KAKŠNIH 40 LET, zato da bodo nehvaležni Primorci lahko še naprej pljuvali po državi Sloveniji in žalovali za smrdljivo Jugo. Marš v Srbijo.

  • tarantela

   Koper je bil že pred drugo vojno poseljen z Italijani, s Hrvati, s Slovenci; precej mešano prebivalstvo, tam imajo pravico živet. Če greš v Koper boš slišala precej različnih jezikov. Tudi obalno narečje, polno italijanskih in hrvaških besed in popačenk, včasih jih je težko razumeti.

   • Slovenka

    Nihče nikomur ne brani živeti na Primorskem ne glede na narodnost. Govorim samo, naj spoštujejo državo Slovenijo, če jo že izsiljujejo , da financira Drugi tir, potem bi morale danes prevladovati na protestu slovenske zastave, ne pa peterokraka in rdeče cunje. Tisti, ki se jim tako očitno kolca po nekdanji državi, da Slovenije niso sposobni niti malo spoštovati, pa naj se res poberejo iz Slovenije.

    • tarantela

     To je enostavno delavska zastava, simbol delavcev, borijo se proti temu, da bi tujci dobili Luko. Se Ti zdi prav, da jo dobijo Nemci? To, da želijo drugi tir, je pa velika pridobitev, od katere bi imela veliko finančne in sploh gospodarske koristi vsa Slovenija. Bilo bi več tovornega prometa na železnici, v sami Luki, več delovnih mest itd.

     • Peter

      Če bi jo dobili Nemci, bi tam vladal red, delavci bi bili plačani in mafija bi izgubila velik del dobička Luke. Nacionalni ponos, kot ga zagovarjaš, nas je že veliko stal in še več nas bo, če se ne bo nič spremenilo.

     • tarantela

      Dobiček bi pa odnesli Nemci, bi bilo to bolje? Kot so odnesli Litostroj, kot so nam pokopali sladkorno tovarno, pri obeh so odnesli tudi delavna mesta, da ne govorim o kmetih, ki so prej pridelovali sladkorno peso. No, kot vrhunec tega, pa je Evropa imela slab pridelek sladkorne pese in smo vsi kupovali precej drag sladkor iz južne Amerike.

     • Peter

      Kupnina bi šla v naš proračun, plače in prispevki bi bili plačani v Sloveniji. Od dobičkov pa tudi zdaj niti jaz niti ti nimava nič.

     • tarantela

      Ampak delavci imajo delo! Nemec je hotel kupiti Luko, pa veš, kaj se je v resnici obetalo? Nekdo, ki je delal v Hamburgu, bi tukaj Luko enostavno zaprl, da bi šel ladijski promet na sever in bi imeli v Hamburgu več dobička.. Naj ponovim: Tudi Litostroj je bil na enak način izgubljen; Pa TAM. Razprodali smo podjetja, denar so zafrečkali, zdaj pa ni podjetij, delavci so pa brez dela.

     • Peter

      Seveda, razprodali SMO podjetja. Jaz jih nisem, nisem videl evra od teh prodaj, tudi ti ga nisi. Razprodali so jih ja, prej so jih izmolzli do konca in denar prelili na svoje račune v davčnih oazah. Vsako podjeztje se da prodati na veliko načinov. Če v Sloveniji vlada klika, ki vidi v tem samo bogatenje svojih žepov in žepov svojih botrov, ni kriv tujec, ki bi podjetje kupil.
      Promet bi šel na sever? Daj no ga srat. Trst in Reka bi prevzela, misliš, da ladja zastonj pluje do Hamburga?

     • tarantela

      Seveda smo MI razprodali, dovolili smo, da nam razprodajo, ker smo na vrat na nos leteli v kapitalizem, ki pa to sploh ni bil. Kradli so pa levi in desni, mi pa mahamo, enkrat enim, drugič drugim, pa so vsi glih! Niso ne levi ne desni, ampak tatovi rezultatov naših žuljev.

     • Peter

      Spopad med boljševištičnimi in tajkunskimi levičarji za Luko Koper

     • Peter

      Hehe, vsegliharstvo. Glej, srečno hodi, no.

     • Rokc5

      Premalo se tu poudara konkrenca Trsta in tudi Reke. Luka Koper po mojem lahko zadevo reši, da vstopi v partnersko navezavo s Trstom in kratkoročno reši zadevo s progo do Trsta. S tem bi se navezali na zgrajeno pontebsko železnico. To bo kratkoročno hitreje, ker Hrvati so z gradnjo proge od Madžarske do Reke že zelo daleč. Glede upravljanja Luke pa jo je nujno odvzeti lokalnim lobijem, ki bodo sesuli še to malo prednosti kar je LK mogoče ima pred obema omenjenima pristaniščema. Ne moreš LK furat kot socialistični kolhoz.

     • janez.pokoncni

      Trantatela ti si res bolana ali pa živiš v risanki. Vse kar izdaviš je traparija.

     • tarantela

      Hvala! Tudi na boljše čase upam!

     • Ruggedplant

      Ne bo povsem držalo – davek na dobiček pripade državi. In ker je razlika med dobičkonostnostjo domačih partijcev in tujih lastnikov v Sloveniji več kot očitno, je več kot lahka tudi odločitev kateri lastnik je za Slovenijo boljši tudi z vidika dobičkonosnosti.

     • centurion

      Pajek, ma ti si 100 let za kačami z miselnostjo….

     • Upor

      To je zato ker mislis da je dobicek nespremenljiv in mislis da raste kot sadje na drevju. Povezan je z dobrim upravljanjem in ga ima en lastnik lahko drugi pa ga nima. Kar pa se Litostroja in sladkorne tice nisi glih zadel saj je bila zgodba tam drugacna. Poglej recimo Revoz in desetine podobnih primerov.

     • centurion

      Posluš, ti posluš, dobr posluš!
      QWA maš proti tujcem?
      Če bi tujcem prodali NLB ZA 1(EN, ONE, UNO, JEDAN,EIN) EURO
      bi Slovenski davkoplačevalci profitirali cca7 MILIJARD EUR!!!!!!

      Bre, ne seri brez znanja ekonomije in se zabubi v svojo pajčevino!!

     • tarantela

      Luka ima donos, to ni NLB.

     • centurion

      Luka ima donos za rdeče barone.
      Pa poln k….c firm sz lastniki južne provenience…
      Srbija,Makedonija… Slamnati lastniki in milijoni EUR by-pasirajo Slovenijo.
      Delovna sila pa iz Makedonije, Bolgarije, pa to.
      Mal pomisli, prepričaj se, preden izletiš z neumnostmi.

     • tarantela

      No, bi bilo kaj drugače, če bi bili namesto teh delavcev drugi, npr.: iz Nemčija, Francije? Menim, da jaz tega ne bom rešila, upam pa, da bodo rešili delovna mesta vsaj ljudje, ki protestirajo, če se gremo nekakšno globalizacijo, je potem vseeno, od kje so delavci. Si kdaj pomislil, da malo Slovencev želi delati na cesti, za sezonska dela v sadjarstvu, hmeljarstvu pridejo delat iz Bolgarije, Romunije, našim je pod čast, delati kaj takega. Tudi težka fizična dela v pristaniščih niso prav dišala Slovencem. Včasih se mi zdi, da si Slovenci niti ne zaslužimo lastne države, ko smo tako sovražni drug do drugega in do vseh, ki niso “naši”, ni pomembno, s katere pozicije, važno, da pljujejo eden po drugem. Najbrž nam je bila dana država na pokušino, če smo je vredni, pa nam bo šla v maloro, ker je zares nismo vredni. Dovolimo, da nas sprejo častihlepni politiki, ki jim je v interesu samo njihova lastna korist.

     • centurion

      Čak mal???!!!
      Ni razlike?? Halooo?
      Od prodanega dobi država-PRORAČUN KEŠ!!!!

     • Slovenka

      Drugi tir ne bi bil odveč, sama sem za, dobiti bi ga morali že v prejšnji državi. Če bi v teh 25 letih vsako leto zgradili en sam kilometer proge, bi ga zdaj že skoraj imeli. Od tega je bila na oblasti 20 let levica, zakaj ga torej že nimamo?

      Imamo pa problem. Nikakor ne more samo Slovenija financirati izgradnje, ampak si je treba prizadevati za širše financiranje, ker si Slovenija preprosto ne more privoščiti 1.4 milijarde za to investicijo, ki bi se v naših patoloških razmerah vsaj podvojila. Soinvestitorje potrebujemo tudi zato, da se preprečijo kraje in otni posli.

      Sram me je, da Slovenci ne znamo upravljati zadev brez kraj in prevarantstva.

     • tarantela

      Mene je pa sram in boli me, da smo sprti med sabo in trapasti, da dovolimo politikom, da nas delijo. Sanjala sem Slovenijo…

     • Rokc5

      A si sanjala Slovenijo z rdečo zvezdo, Kidričem in Titom? Se pravi je pri nas druga zgodba kot Romunija (namig: Ceaucescu) – in zakaj? Partija je bila ista ;)

     • janez.pokoncni

      Kakšni investitorji??? Saj ni nihče tako nor. Zadeva je ekonomsko porazna. Luka ima 30 mio profita. Če gre ves profit za 2 tir se izplača v 50tih letih. Slabše naložbe skoraj ne more biti.

     • Slovenka

      Spoštovani, vidim, da si na tekočem. Kakšen je interes drugih držav, da bi usmerjale tovor v Luko Koper? Slovenija je prometno na dobri točki. Je mogoče, da tovorni promet ne bi mogel biti dobičkonosen?

     • janez.pokoncni

      Poglej na mapo. Zraven Luke sta na razdalji krajši od 100 km še dve pristanišči, ki sta v vsem mnogo perspektivnejši, predvsem pa ne tako prostorsko omejeni.
      Kot je bilo rečeno že 1000x. V kolikor bi bila Luka “nedržavna”, naj lastniki gradijo kar hočejo s svojim denarjem. V kolikor ocenijo, da lahko skurijo 1.5 milijarde … naj. Tako, kot se afnajo ti pajaci pa je že smešno. Tudi moje podjetje si želi en orng parkirni prostor. A ne bi bilo fajn, da bi mu ga naredila država???

     • Rokc5

      Strinjam se.

     • radames

      Zastava v barvah slovenske zastave in z rdečo zvezdo NI delavska zastava, niti slovenska! To je zastava bivše jugoslovanske republike. To je JUGOSLOVANSKA zastava. Kaj ima ta zastava tam početi pa ne razumem. Saj nismo več v Jugoslaviji!

    • Peter

     Ne razumem ljudi, ki mahajo okoli s simboli propadle države, katere vojska nas je napadla, ko smo se osamosvajali. Ravno tako ne razumem komentatorjev, ki vedno in povsod iščejo opravičila in kažejo izjemno razumevanje za tako zblojeno obnašanje, no.

   • Peter

    Čudno, nikjer ne vidim italijanskih, hrvaških ali slovenskih zastav, samo neke popačene zastave vidim, no.
    Je kdo kaj omenjal, da tam nimajo pravice živeti?

    • Slovenka

     Peter, hvala. Pravkar razlagam isto.

    • tarantela

     To je enostavno delavska zastava, brez politike.

    • tarantela

     Kaj bi pa potem rekli, če bi bile tam italijanske in hrvaške zastave, ne me hecat!?

     • Peter

      Kaj bi šele rekli, če bi bile slovenske, kaj?

   • radames

    Pred vojno je bil Trst mnogo bolj slovenski kot pa Koper.

 • macon

  Boljševiki naj kar razgrajajo oziroma levajzarji komunajzarji naj se čimbolj požrejo in pobijejo.

  Režim je nagrajeval in spodbujal skrajno leve zblojence, ti so prilezli v parlament, zdaj pa botrom vračajo s pi3dakanjem o njihovem desničarstvu, ker bi oni radi PRAVI socializem, BOLJ PRAVI socializem, PRAVIČNI socializem z vsemi Marxovimi in Leninovimi jajci kot so kolhozi in zaplembe lastnikom. Ti se seveda ne bi dali in bi takoj sledila boljševiška PRAVIČNA, NUJNA in NAPREDNA represija, ki smo jo že videli in je bila množični pregon, zapor in pokol. Na gobcih norih levih barab pa istočasno sam napredek in svetla bodočnost.

  Bedaki so tako zabiti in pokvarjeni, da se delajo ali verjamejo, da je socializem kaj drugega kot sprevržena ekonomska logika, podrta etika in zid javnega laganja. Kot študentski protesti leta 1968, ko so študenti hoteli PRAVI socializem, Tito pa ni vedel, če naj pionirčke zatolče. Če bi seveda hoteli tržne odnose, bi jih povozil s tanki, tako pa se ni najbolj spodobilo pobiti nadebudnega podmladka partije.

  In seveda bo nastopov boljševikov čedalje več, ker so organizirani in se javno ter odkrito spodbujajo, policija in sodni sistem pa imata nalog, da si zatiskata oči. Temu se potem reče “ljudsko vrenje in demokracija”, “želje po spremembah”, “vstajništvo”.

  • Slovenka

   Poznaš zgodbico Lonček kuhaj? Ko praznoglavec spodbudi lonček, naj kuha kašo, potem pa ga ne zna ustaviti, tako da kaša zalije celo mesto?

   Tudi primer s Frankensteinom je na mestu. Medicinec brez vseh moralnih, verskih in etičnih zadržkov ustvari stvor, ki se na koncu obrne proti svojemu stvarniku in mu pobije družino in najboljšega prijatelja.

   Isto se sedaj dogaja slovenski levici. V DZ so spravili skrajno levico, ZL, ki jih sedaj jaha in se pripravlja na prevzem oblasti.

   Bog se nas usmili.

  • janez.pokoncni

   5+

 • Peter

  Hm, naj rečem, da to ni ustvarjalno?

 • garfi

  Ves levaški poden na zabavi

 • centurion

  Zbor vodljivih bedakov rdeče primorske greznice v s strani centrale v Ljubljani.

 • Caetano

  Kakšen simbol delavcev so zastave s srpom in kladivom ali jugoslovanske z rdečo zvezdo?! Simboli partijske diktature nad ljudmi in znamenja zločinske kominterne.

 • radames

  Gledal Dnevnik TVSLO. Eden prvih kadrov protesta v Kopru – jugoslovanske zastave. Takoj vse jasno. Prva vest v Dnevniku, obširno poročilo s protesta. Ponudijo mikrofon protestniku, ki pravi, da je pravnik in da zahteva pravno državo. Možakar je starejši, najbrž že v penziji. Doštudiral je revolucionarno pravo in potem gobezda o pravni državi, pred njegovimi očmi pa jugoslovanske zastave! Je to v skladu z našim pravnim redom? Zastava režima, za katerega je v preambuli slovenske ustave zapisano, da je bil to tiranski režim, ki je sistematično kršil človekove pravice.
  Novinarji in uredniki na TV SLO! Vas ni sram, da take vesti dajete v Dnevnik? Tardeči se tepejo za pristanišče Koper, ves tepež in posledice plenjenja koprskega pristanišča pa bomo plačali mi. Znate na TV SLO jasno povedati za kaj gre in obsoditi plenilce, ki so v “boj” poslali zmanipulirane ljudi?

  • komar marko

   ja katera ministrica pa je govorila o javni hiši in kje je zaposlena. Cena javne hiše je znana 12 EUR. Kaj ti ni še jasno?

   • radames

    Ni bla ministrica, temveč poslanka LDS. Izjasnjevala pa se je o “norišnici sredi mesta”. Ljerka Bizilj-Sukič.

 • francelj3

  Kakšna je pa razlika med “boljševištičnimi” in tajkunskimi levičarji, prosim? Zame je vsak, ki krade milijone in milijarde, LEVIČAR!

  • komar marko

   Ja boljševiki so to delali v LJUBLJANKI raznih rovih in Golem otoku!! Tajkunski pa to delajo na DEviških otokih!

 • ptr

  Na Hanziju sem celo videl nekaj slovenskih zastav, ampak res bolj za vzorec.

  Zanimivo, v sicer čisto ločenem prispevku je Evgenija še sesuvala dvojnega Gašparja, ker denar Komunale res radodarno lopata v koprski žogobrcarski klub, kjer imajo glavno besedo don pope in njegovi podrepniki.

 • komar marko

  Ja je že pred časom neki sivolasi starček trdil, da bodo šli ponovno v hosto. Sam se bojim, da bodo spet nove SPOMENICE!. Ali pa je to cilj ? kdo ve. Mal še počakajmo!

 • komar marko

  Za Telekom se že ve, da bo potreben dodatnih državnih sredstev, če hoče preživeti. VEPER mu je že znižal vrednost za dodatnih 200 mio EUR! Le čigavi so sindikati in za kaj se borijo! Dokazano za program PUF na PUF!

 • zaton

  Zakaj nekateri mahajo z jugoslovanskimi zastavami. Ali nimajo slovenske zastave ali mislijo, da še vedno živijo v Jugoslaviji.

  • Anthon

   Ne mislijo, sploh!

 • tomven

  Spolh ne štekam več. Raketaši jeb..jo pešadince, skupaj pa vsi pod bolševistično nagravžno rdečino. Zgleda da ni nihče dal prave komande, da se koljejo med sabo. Koprska krvavo-rdeča revolucija!
  Bolno do amena.

 • tarantela

  Nekaj za razumevanje: Bila sem večkrat na Primorskem, pogovarjali smo se o raznih problemih in težavah in povedali so mi, da jih osrednja Slovenija omalovažuje, prepušča, da se sami rešujejo iz težav ne glede na politično usmeritev vsakokratne vlade. Že od TIGRa naprej. Sami so začeli upor proti poitalijančevanju, ko otroci niso smeli govoriti slovensko, po vojni so pa TIGRove borce celo preganjali. Nič kaj bolje se Primorci na počutijo danes. Za večino stvari se morajo boriti sami. Zato sem na njihovi strani, naj si izborijo svoje pravice na način, kot se jim zdi primeren, če že pomoči niso deležni od nas.

  • Nata

   Tarantela , ne omalovažuje jih osrednja Slovenija pač pa levaška vlada v vseh teh 19 letih vladanja !

  • Anthon

   Dokler bodo z rdečimi fanami mahali, naj jih kar omalovažuje vsak, ki bo imel pet minut časa. Baš se mi smilijo!

 • Nata

  To zadevo v Kopru je pa nekdo dobro sprovociral in tudi zrežiral !!
  Kar naj jih pobere hudir s tistimi zastavami vred !!

 • xtc

  Kaj apisatitule?
  Hrvati na pomoč zprite dostop do KOPRA IN PREUSMERITE PROMET V hr in i:
  Sramota za kozlat:

 • Zakaj bi prodali luko koper?

  • centurion

   ZAKAJ PA NE???

   • Ker je dobro stoječa firma ki posluje z dobičkom.

    • cosmosjasnovidec

     Ja za vas levake kateri delate udarniško za vašega kerovođa Cmerarja in ovčjega pastirja Kučkota.Sedj sta vas še pa tale dva dala na copato,ker jima več niste potrebni.Hehe

     • Poročila o poslovanju potrjujejo da je Luka Koper dobro stoječa firma ki posluje z dobičkom.

      Nerevidirano poročilo o poslovanju januar – marec 2016
      http://seonet.ljse.si/file.aspx?AttachmentID=34959

      Letno poročilo 2015
      http://seonet.ljse.si/file.aspx?AttachmentID=34631

     • cosmosjasnovidec

      Ja že možno,da posluje dobro v sodelovanju z nemci in ti seveda to vidijo.Ravno zato pa Luko tudi kupujejo.Cmerarjeve vlade ne zanima kaj bo z Luko pozneje saj tako ali tako vedo,da so odpisani in bodo iz vlade frčali.Bitno jim je da si še napolnijo žepe ko še imajo priložnost.Drugje so že pobrali kar je bilo.

     • Avstrija je največji in najpomembnejši trg za Luko Koper – Avstrija, že nekaj let. Ne Nemčija.
      Nacionalni trg, Avstrija, Madžarska, Italija, Češka. Nemčija sploh ni med pomebnejšimi partneri Luke Koper. Nikoli ni bila.

  • Franc Šink

   Zato ker Ce(sa)rarju zmanjkuje denarja za nadalnje laži!

   • to ni noben razlog

    • Franc Šink

     Seveda je!!!

     • morda zate

     • Franc Šink

      Ni potrebe.

 • Hribouc

  Naslov vesti pove bistvo.
  Raja bo ostala orodje vsakojake rdečuhaste revolucije – tudi v tem primeru.
  Kako more narod biti tako vodljiv?
  Pa ne branim Jazbeca, Cerarja ali kateregakoli od “reformatorjev”, daleč od tega. Barabija.

  • Rožle

   Itaq…
   “Saj se boste še pobili med seboj!”***

   • indijanka

    Zelo nevaren spopad na levici. Spodli sta se levica, ki zastopa rdeči kapital in levica, ki zastopa dobro plačane delavce. Dogodek je izjemen. V vseh svetovnih učbenikih bo. Pravi pokol. Med odmorom gredo verjetno v gostilno na kosilo.

    • Rožle

     Moj post takoj po volitvah…:
     ****************************
     Lewi imajo zdey idealno priliko …,da se končno potolčejo med sabo do konca….

     • indijanka

      :) čist ameriški si

     • Rožle

      Tole je bil post še iz 24KUR…, ki ni obstal več kot 10 min
      W Y…sta bila takrat v modi…he

     • indijanka

      a po modi se obračaš :) ..a tam jih jeziš in pol te zbrišejo..zanimivo

     • Rožle

      Tam se zdej mal merkam….so sankcije hude..
      doživljenski ban fašeš

     • indijanka

      so bolj zanimivi pogovori, kot tu? ste vsi tam?

     • cosmosjasnovidec

      Malo sama poglej.Moramo tu in tam iti tja,da jih vsaj malo usmerimo v pravilno smer,ker se samo vrtijo v krogu.Je pa verjemi zelo težko oziroma nemogoče takim sploh kaj vbiti v njihove prazne tikve.Edino kar je popolna resnica je ta,da,če ne bi nobeden od nas malo tu in tam šel tja z pojasnili o življenju bi se njihov portal namesto “Ovčji portal 24.kur” imenoval “Rdeči portal DUŠEVNO PRIZADETIH”.

     • indijanka

      :) mogoče pa res enkrat

     • Rožle

      Bodi pripravljena na napad vampirjev….znajo ti pošteno kri izsesati….

     • indijanka

      pol pa ne..tu se vsaj kaj naučim

     • Rožle

      Žiw dolgčas je zdej tam…
      Samo zato, ker so skoraj vse poštene “pokopal.”..

     • cosmosjasnovidec

      Ja ob takem času jim po negdanjem komunističnem režimu oziroma ob 22.uri izklučijo komentiranje kar pomeni,da morajo ugasniti luči in se spraviti spat.
      Je pa tudi tako,da je v bistvo tisti portal “portal 24.kur za duševno prizadete” in nimajo toliko dežurnih,da bi te bolnike čez noč držali pod kontrolo.Zamisli si,da zaide tja pomotoma nekdo kateri še tam ni bil in prečita kaj bi ta teleta nakladala brez nadzora in brisanja njihovih kozlarij z strani adminov in bi pozneje ta kje tisto objavil.

     • cosmosjasnovidec

      Res je.

 • Ludvik Poljanec

  KER NI ŠLO ZA DRŽAVNO PROSLAVO LAHKO UPORABLJAJO ZASTAVE KAKRŠNEKOLI BARVE IN SIMBOLOV RAZEN HITLERJEVEGA KRIŽA NE. TUDI GASILSKE ALI OD MESARJEV ALI LOKALNIH BLEFERJEV ALI LOVSKE DRUŽINE. BO TREBA MALO 39.ČLEN USTAVE PREBRATI,MAR NE???

  • resnicaboli

   A je razlika med zločini komunistov in nacistov vem samo da so jih komunisti pobili več in na bolj krvoločen način?

  • Anthon

   Kaj se pa dereš!

  • Janez

   Tisto zastavo !
   Z rdečo zvezdo se da v pomenu – izenačiti s tisto s kljukastim križem !
   A!
   Naši obalni z BrozTitovega trga v Kopru vedo ?

   Ali je bil ex ZK Broz ? :
   1. Joshua Mayer-Ambroz z Dunaja,
   2. Josef Klein – sin grofice Marije !
   3. Josip Lebedjev iz Zagreba – ali pa ne Obali še kar verjamejo v Kumrovec ! ? L.r. JANEZ KOMENDA

  • Borut Vrscaj

   Komunistični režim je 10 krat bolj zločinski od nacističnega.
   Ne, prosim več težit s pentagrami, krvavo barvo in luciferijanskimi simboli.

  • Janez

   Ali ?
   Ima ex KP, ZK Ivan Maček – kaj šans ? Da dobi Trg Ivana Mačka v KP, v Piranu? L.r. JANEZ KOMENDA
   P.S. ex KP, ZK I. Maček je bil zelo ljub J. Broz-Titu, njegov tesen sodelavec. Krivico mu delate na Obali ?

  • radames

   Hipotetičen primer: pred 25 leti smo iz Slovenije nagnali Madžare, s katerimi smo bili v skupni državi In danes iztirjeni Slovenci še vedno mahajo z neko komunistično madžarsko zastavo.

   Ti bereš ustavo črkobralsko. Spodoben človek, domoljub, ponosen na državo Slovenijo, ne bo mahal z neko tujo zastavo. Ustavo se bere tudi s čustvi.

   PS
   Naslednjič ne kriči skozi cel post. Še olike se nisi naučil in nekaj pridgaš o ustavi.

  • Nova24TV Mod 2

   [Izklopite Caps Lock, ker izgleda, kot da se derete.]

 • Slovenka

  Med tem ko mi debatiramo o Luki, se očitno pripravlja vrnitev odpisane SLS na politično sceno s pomočjo Frančkovega Kanglerja.

  http://www.reporter.si/slovenija/kangler-podobnik-bi-staro-novo-sls-skupaj-spravila-v-parlament/62373

 • if

  Oba tipa koprskih protestnikov so produkt boljševizma!.

 • Rokc5

  Po slikah sodeč na Obali slovenska desnica NIMA ŠANS :)

  Ste za igrico? napišimo povprečen odstotek za stranke na naslednjih volitvah na Obali:
  ZL – 30%
  SD – 20%
  SDS – 15%
  Stranka tipa Primc – 10%
  Stranka tipa DL – 8%
  Stanka tipa Popovićev Avion – 6%
  Stanka tipa Zares – 4%
  NSI – 4%
  SLS – 3%

  • sprehajalec

   Obala je končna uresničitev stoletnih srbskih snov po izhodu na odprto morje.

   Le še Hrvati z propadlo arbitražo ter mednarodnim sodiščem za pomorsko pravo, jim ta izhod še lahko preprečijo.

  • Janez

   Tem nesrečnim v času zaostalim !
   Ljudem na slo Obali !
   Priporočam : še Trg K. Marxa, Stalinov trg, Mao Ce Tungovo ulico, Trg Pol Pota itd. L.R. JANEZ KOMENDA

   • Janez

    Aja !
    Pozabil sem še !
    Uvedbo novih poimenovanj trgov in ulic na Obali – po slo “slavnih” KP, ZK ljudeh ?
    Npr. :
    Trg KNOJA?
    Trg OZNE, Ulica Fojbe, Trg Ivana Mačka, Obrežje E. Krdelja , M. Ribičiča? L.r. JANEZ KOMENDA

 • sprehajalec

  Gre za spopad frakcionistov v levem gibanju za nadzor nad produkcijski sredstvi.

  Že videno v zgodovini, pa praviloma so potem ta produkcijska sredstva propadla.

 • PUPA

  Šla sem do stolnice v Kopru in si na hitro ogledala kaj se tam dogaja. Ljudi je bilo veliko verjamem, da je bilo veliko takih kot jaz firbec. Kaj naj rečem vse skupaj ena velika sramota za Koper. nekaj je sicer bilo tudi pravih slovenskih zastav toda kar sem videla je bilo za bruhat prav tako kar sem v tistih desetih minutah slišala. Za vse hudo kar se dogaja v Luki Koper, ne boste verjeli, tako je povedal Marjan Križman nekdanji poslanec je kriva štiriletna vlada JJ. Morda je JJ kriv tudi zato, da se on kot nesposoben poslanec ni več pojavil med izvoljenimi. Sama si ne vem razlagat tega protesta. Vladno koalicijo sestavljajo sami levičarji protestniki so bili s svojimi simboli in govorniki prav tako levičarji. to je približno tako kot bi sama dala v krožnik juho parkrat noter pljunila nato pojedla. Ta vlada, ki te protestnike j… v mozek so jo prav ti protestniki izvolili in čisto prav je, da vas vaš cmerarček & compani j….., ker si drugega ne zaslužite.

  • cosmosjasnovidec

   Ja saj to bolniki tudi nakladajo na njihovi ovčarski 24.kur.Sicer jim ni ravno veliko za zameriti,ker se vidi,da tam tako ali tako ni enega pametnega od levakov in bi že tm bila popolna norišnica,če jim tu in tam ne bi kdo od nas šel malo pojasnit kaj se dogaja po svetu in pri nas.
   Za zahvalo imamo pa nazadnje to,da plujejo po nas.Taka ti je hvaležnost teh copatarjev.

 • Anthon

  Kako na POP TV onanirajo ne te rdečkarje. Da dol padeš!

  • Rožle

   Ni jim čist jasno, da sami seb ubistvu pluvajo….jej..!

   • cosmosjasnovidec

    Točno tako.Tudi nažiranje z tabletami za umiritev živcev jim bolj škoduje kot pa koristi.

    • Rožle

     Seveda, če pa namest 3x na dan…uzamejo kar 3 naenkrat…

  • intel345

   Grupno masovno

  • cosmosjasnovidec

   Res je.Sedaj so še sami levaki pričeli kozlati sami po sebi,ker so povsem zmedeni in izdajajo eden drugega tako kot so iz komunizma navajeni.Trenutno tam ne veš kateri je bolj usekan od drugega.

 • Janez

  Ah ?
  Na obali ?
  Zdi se, da ivijo v času ex KP, ZK J. Broza , niso opazili, da je 1980. leta umrl !pa?
  V Piranu, v starem delu imajo še vedno ulico F. Engelsa !
  Tistega iz trojice Marx, Engels, Lenin . Aja – pa Titov trg v Kopru. Prav smilijo se mi ! L.r. JANEZ KOMENDA

 • intel345

  En skupek navadnih prdcev iz zdruzene levice pa par starckov na invalidnem iz propadlega nob drustva so zagrozili da bojo preganjali ljudi ki so jih sami tja postavili.
  Prdci zdruzene levice haha

 • Anthon

  Me zanima, koliko je med njimi Banatskih Primocev pa Šumadijskih….? Bila je nekoč resna udbovska naselitvena politika zaradi bližine gnilega Zahoda.

  • cosmosjasnovidec

   Saj pa vidiš koliko jih je.Zaradi zakrnelih možganov katere jim je zakrnil kučko mislijo,da so še v stari JUGI,ker se sploh niso zbudili,ko je razpadla.Večina jih še celo sedaj misli,da je predsednik še vedno njihov pedofilski diktator TITO.
   Na tisti ovčji strani 24,kur pljujejo po desničarjih in sedaj na vsak način prodajo Luke Koper hočejo zvrniti na njih.Ovčji pudlji nikakor ne razumejo kaj je levica in kaj desnica saj sedaj trdijo da sta njihova kerovođa Cmerar in Kučko desničarja.Nekateri celo bluzijo,da sta v stranki SDS.
   Sedaj se točno vidi kako so nekaterim komunisti sprali betice tako,da so ostali še vedno 1000 let za civiliziranostjo.Prideš v Luko Koper pa katerega koli delavca kaj vprašaš dobiš odgovor kot je “druže pa nisam ti ja školovan,da bih mogao znati šta je (Čoln) znaš druže ja ti znam samo što je (Čamac) pa jarane pitaj nekog drugog al baš sumnjam,da i on zna,ko je taj Generalmajor.Hahahaha

 • cosmosjasnovidec

  Na ovčjem portalu 24.kurjih ovčarjev kjer cvilijo in jočejo leve hijene so jih nagnali spat,ker je 22.ura pa morajo pogasniti luči.Ne morejo se do konca zjokati,ker so jih kar ugasnili pa še jaz jim nisem mogel vsega do konca pojasniti in jih potolažiti tako,da je za pričakovati,da bo jutri oznanjeno veliko število samomorov od Cmerarjevih in Kučanovih levih privržencev.Zadeva je namreč taka,da sta jih tale dva kljub mahanjem z komunističnimi izdajalskimi zastavami slovenije nabila na copat in tajno prodala Luko Koper novim lastnikom Nemcem.Teleta pa protestirajo,ker še tega ne vedo.Zadeva še namreč ni pravnomočna dokler še nemci ne nakažejo ostalega denarja zato še ni uradno objavljeno.Seveda so na veliko razočarani,ker so podprli kandidaturo za Cmerarja po Kučanovem ukazu,ko jih je rabil sedaj pa bodo za plačilo dobili enosmerne vozovnice smerokaz pa že imajo torej rdeče zastave z zvezdo.Čakajo le še naslednje navodilo katero se bo glasilo ŠŠŠŠŠŠŠŠCCCCCCCCCC.Hahahahahahaha
  Vem,da jih sedaj veliko na skrit Udbovski način vohuni tukaj večina jih pa tudi razmišlja kako bi se priključili desnici sedaj,ko so spoznali njihovo napačno komunistično sramotno zavajanje.
  Taki pač ti levi komunistični zblojenci so,ker nimajo v glavah nič razen zraka in ne vedo razmišljati ter se obračajo kakor piha veter ter sledijo ukazom še bolj zblojenega njihovega ovčjega pastirja “pajaca sa murgelja” kateri jim ravno organizira proslavo v čast njihovega odhoda v svoje komunajzarske domovine kamor tudi spadajo.Aaaahaahhhaaaahhhaaaaaa

  • Rožle

   A kure so jim pa že pocrkale…..?
   Pa vohunijo za nami….v bistvu za tabo …barabe potuhnjene…
   Je Pijan kar sam priznal…

   • cosmosjasnovidec

    Ja kot praviš.Ni čudno,da je priznal ko je pa vedno Pijan saj tudi vidiš po njegovih komentarjih,da nihče trezen predvsem pa pri zdravi pameti ne bi kvasil takih bedarij kot on.Pijanost pa še duševna prizadetost res ne gresta skupaj mora še pa jemati tablete za živce sedaj tudi dvojno dozo.

  • Pohvalno da ima kdo prave informacije o Luki Koper v vsej tej zmedi levaški.

 • Viktorh

  Končno je ljudstvo spoznalo, da jih oblast, ki se ima za pošteno, naklonjeno delavstvu, zajebava, da se je začela jeb…med sabo.
  To je to.
  Bravo, tovariši.

 • Janez

  Ja, ja !
  Ne le Engelsova ulica v Piranuu in Titov trg v Kopru – to je premalo !?
  Predlagam !
  Trg NKVD, Trg Ivana Mačka, Ulica Mitje Ribičiča, Kidričeva obala, Kardeljevo nabrežje ? L.r. JANEZ KOMENDA

  • PUPA

   Bojda bodo Strunjan zaradi Ribičičevega vikenda preimenovali v kratkem v Ribičičevo.

 • Rožle

  Pol so si zastave sposodil od bratov iz Kotnikove…od unih ANTIFAFALA…!

 • cosmosjasnovidec

  Cmerkovič in njihov ovčji pastir Kučanovič sta jim pa še dodatno pokazala za kake odpisane ovce jih imata,da za nju niso niti toliko vredni,da bi na njih poslala policijo z solzivcem in vodnimi topovi da jih razžene.Možno je pa tudi,da je njihov ferdmarschal Kučkovič na dopustu v srbiji ali kosovem kjer nima telefonskega signala Cmera se pa sam tega niti ni sposoben spomniti sam.

  • Vera

   Policija bi morala dobiti tudi nalog , da bi vsem , ki so nosili rdeče zastave s kladivom in srpom , takoj odvzeli, ter uničli , saj več ne obstaja država , kjer so bile zakonite do leta 1991 .

 • Upor

  V komentiranju iste teme v casopisu DELO:
  “avatar jup | torek, 28. junij 2016, ob 22:17:34 2 0
  Treba se je upirati interpretaciji zgodovine anglosaksonskih gospodarjev sveta ki seveda dominirajo tudi v informacijah.Pod rdečo zvezdo so mnoga ljudstva preskočila evolucijo in milijarde ljudi potegnila iz bede. Vili Brandt je nekoč na novinarsko vprašanje ,kaj je največji dogodek rekel: To da je milijarda Kitajcev sitih . ZDA so v nekaterih afriških državah preprečile in zaustavile socialistične revolucije . Te države sedaj bremeijo ves svet .Če bi jih takrat naučili skrbeti sami zase in delati ne bi bilo še teh problemov. ”

  ODGOVORIL SEM:
  Ne ga srat. Veliki morilec Mao je na oni svet z umetno sprozeno lakoto poslal za casa kulturne revolucije 15 milijonov ljudi s cimer se je hvalil tudi sam.
  NEVERJETNO Moj komentar je Admin Dela IZBRISAL.

  • Rožle

   Pa sej verjetno veš kam spada…DELO..?

  • von Rhein

   Kako neverjetno? Tam je zatočišče tistih za katere je bilo ugotovljena funkcionalna nepismenost.Če jim poveš nekaj kar ne razumejo, ne bo objavljeno.Še slabše je na MMC.

 • Solo

  Skratka, komunisti protestirajo, ker so komunisti pokradli, oplenili, izropali in prihvatizirali slovenska podjetja…
  Na koncu bodo enoglasno sklenili, da sta krivca kapitalizem in Janez Janša, rešitev problema pa še več komunizma, takojšnja nacionalizacija vseh podjetij, plansko gospodarstvo, samoupravni socializem, priključitev Jugoslaviji in tiskanje lastnega denarja v Topčiderju…

 • realnost

  Največja korist za Slovenijo bi bila da v tem spopadu ne bi bilo preživelih… Pa da se potem postavi Luka Koper na novih zdravih temeljih.

  • realnost

   Glede na to da se med levaki ničesar ne zgodi slučajno in spontano, sem prepričan da gre v ozadju za spopad med levimi strunami (sd opogumljeni s murgelsko podgano proti smc)….

 • Slovenec 33

  No, če pogledaš prvo fotografijo se lepo vidi, da je Slovenija še vedno okupirana in noben okupator ali izdajalec svojega naroda ne spoštuje nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji ni nič drugače.
  Največji problem pa je, da oblast na vse pretege ščiti to okupatorsko drhal.

 • Hribouc

  Zabluzeno izrabljena Primorska na vse boljševiške pretege!
  Enkrat bo tudi tega konec.
  ODLIČEN NASLOV ! Bravo ,NOVA24Tv !
  Boljševiški levičarji = tajkunski levičarji = Udbokučanistični tatovi in brezdušni izkoriščevalci.
  Folk pa prfuknjen u nulo. naiven do neba.

 • intel345

  obala, ljubljana, mogoče kaka gorenjska… kontaminiran okoliš

 • janez.pokoncni

  Poglejte kdo se še vse napaja iz Luke. Balinarji Luke recimo, dobijo po 17.000 evrov na leto. Čigava je Luka?? Naša? Potem je to vse NAŠ denar …

  http://www.finance.si/8846731/Za-koga-je-v-resnici-vstala-Primorska-Kdo-vse-je-pripet-na-denar-delnicarjev-Luke-Koper

  • Kot vsako resno uspešno podjetje je tudi Luka Koper aktivno vpeta v družbeno okolje, v katerem izvaja svojo osnovno dejavnost. Njena družbena odgovornost temelji na politiki trajnostnega razvoja, ki med drugim predvideva tudi skrb za izboljšanje kakovosti življenja prebivalcev v lokalni in širši skupnosti. Prek sponzorstev in donacij podpira številne kulturne, športne, humanitarne, izobraževalne in okoljske projekte.

   Za donacije je bilo namenjeno 153 tisoč evrov, za sponzorstva pa 879 tisoč evrov. Večino sponzorskih in donatorskih sredstev je razdelila neposredno v okviru več letnih pogodb ali na osnovi razpisa, ki ga vsako leto, običajno v mesecu januarju, objavi na svojem trajnostnem portalu http://www.zivetispristaniscem.si.

   • janez.pokoncni

    ;);) Daj nehaj zajebavat.

    • Popolnoma resno.
     Enako kot vsa velika podjetja v Sloveniji, in tudi v tujini, od recimo Telekoma, Krke, do privatnih podjetij, Tuš, Boscarol itd., itd., vsi sodelujejo z lokalnim okoljem, sponzorirajo športne evente, humanitarne dejavnosti in ostalo.
     Za uspešna podjetja to ni nič nenavadnega.

     • janez.pokoncni

      A bejž no. Nisem vedel, včeraj sem padel iz Lune.

 • dr Janez Sveti

  Ne se hecat! NAŠA luka?
  Koliko več ima DRŽAVA-MI državljani od luke, ker je v NAŠI lasti kakor če bi bila v privatni lasti in bi imela veliko večji dobiček, več zaposlenih nižje stroške in manj nepotrebnih posrednikov?
  Ne delajte se norca. Vse prodat! Nihče ne bo luke odnesel na Kitajsko ali v Zimbabve!
  Državna lastnina, srebrnina in podobne prevare, koristijo samo goljufom, prevarantom in kriminalcem. Državljani samo krpamo izgube in kreditiramo iz državnih (naših?) bank vse izgube in prevare.
  Dr Janez Sveti genij

  • Lahko bi prodali še Triglav.
   In morje.
   Hribe.
   Postojnsko jamo.
   Ceste železnice reke jezera muzeje gradove in še kaj.

   in se potem dajmo pogovarjat pogovarjat o naši državi Sloveniji.
   Verjtno bo veliko smeha.

   • dr Janez Sveti

    Čigav je Triglav?
    Čigav je hrib, ki si ga imel v mislih?
    Čigava je Postojnska jama?
    Železnice ti podarim, saj prispevamo davkoplačevalci vsako leto 30 milijončkov.
    Vse ljubljanske banke imej. Bo ceneje za davkoplačevalce. Čigav je otok na Bledu?
    Mi pomagaš? Kaj imam jaz davkoplačevalec od vsega naštetega?
    Kaj imamo od Telekoma?
    Če se ne razumete v davke in ekonomijo ne pišite na moje komentarje, sajbi rad vedel, kje je logika.
    Samo toliko! Vsa podjetja v lasti tujcev, ki imajo sedeže v Sloveniji odlično poslujejo,plačujejo davke in prispevke, ter koristijo državi. Nasprotno pa vsa velika podjetja, ki s v lasti Slovencev in države nosijo v glavnem izgubo , slabe plače in dolgove do države!
    Edino, kar koristi državi so majhna običajno družinska podjetja! Njih pa lupijo!
    DrJanez Sveti genij

    • Sveti ne se razburjat, (upam da) veš da ne mislim slabo, a zakaj bi država razprodala vse, recimo luka K. je aktualna, če le ta posluje vsa leta z dobičkom? Vsa podjetja v lasti tujcev ne poslujejo dobro, daleč od tega, ena odpustijo več sto zaposlenih obdržijo znamko, in trg, mi od tega nimamo nič, vso mreženje vse ves trud je izpuhtel.. v tuj žep. Primerov ne-dobrega tujega lastnika ni malo. Rešitev ni da prodaš dobro poslujočo firmo rešitev je da se določi dobre ljudi ki to upravljajo, ko boš vse prodal nimaš več nič.
     NIČ.
     Zakaj ostale države ne prodajajo pristanišč, letališč, in vsega ostalega pomembnega? Ker niso neumne.
     Prodajajo jih samo politiki ‘priferije’, oni že vedo zakaj. Da jim ftrga žepe.

     MI, narod, ki je to vse postavil, smo tiho ko za drobiž in kuverte v žep političarom dajemo stran od sebe vse kar je dobro.

     Ne da smo hlapci, totalni hlapci bomo.
     In če verjameš da bodo tuji drmr gledali na kaj drugega kot na svoj profit si naiven, v zmoti.

     vedno ko pride do razprodaje države oz. do privatizacije kot se pošminkano reče temu se spomnim na ta film
     https://youtu.be/-ojOAHy0Gi0

     Boma drugič dalje, hrem v deželo sanj

     • dr Janez Sveti

      Želim povedat, da ni nič naše (državljani). Državna lastnina nikjer v svetu ne prinaša profita, ker so povsod politiki pokvarjenci. Privatna lastnina, če nima dobrega gospodarja propade in dobi novega lastnika. Tako državo nične stane, če je pametna in ne tako kot je v primeru SCT in sto drugih.
      Državna last so lahko samo objekti življenjskega pomena (vod, energija, splošno zdravlje..), ki pa imajo namena ustvarjati profit in jih zato imenujemo neprofitni.
      Po mojem je država postavljena izključno za to, da ustvarja POGOJE za gospodarstvo in ne da USMERJA ali celo sama GOSPODARI z podjetji.
      Država mora ščititi zdravo konkurenco in ne, da jo uničuje z zakoni in odoki, ki so prirejeni za podjetja v državni lasti.

      Toliko za danes.
      Dr Janez Sveti svobodni trg

    • Čigava je Postojnska jama?

     • dr Janez Sveti

      Načeloma je v lasti države, koncesionar jo upravlja in trži.
      Dr Janez Sveti trgovec

 • th4t5 m3

  Mnenja o zadevi so seveda deljena. Ampak neresnic o tem, da na shodu ni bilo slovenske zasteve (“Rdeča orgija, na kateri tudi z lupo ne bi našli slovenske zastave …”), pa ne pišite, ker sami sebe smešite. Sem videla na lastne oči, pa tudi na posnetkih jih menda niso naknadno namontirali zraven? https://www.youtube.com/watch?v=ymRiX_feCfs

  Ni treba vedno vsega spremeniti v boj med rdečimi in belimi, ker s tem ne eni ne drugi nič ne prispevamo k lepši, enotnejši Sloveniji. Je res tako težko razumet, da je vsem ljudem DOVOLJ nevzdržnega stanja v državi, ki nezadržno propada?!?!