Vasev znova doživel izpad nestrpnosti: Kako je tako radikalna oseba sploh lahko novinar nacionalnega medija?

Datum:

Radikalni podpornik Hamasa in novinar RTV Slovenija Boris Vasev ter njegov somišljenik Domen Savič sta se obregnila ob nastop predsednika Slovenske demokratske stranke Janez Janša v oddaji Politično na RTV Slovenija. Vasev je politiko SDS označil za rehabilitacijo rasizma, ksenofobije in ultranacionalizma. Kako je lahko nekdo novinar nacionalne televizije, če ne sprejema drugačnih pogledov, ima radikalna politična stališča ter je neobjektiven in pristranski?

“Obravnava Janše kot legitimnega politika z legitimnimi stališči ni nič drugega kot rehabilitacija rasizma, ksenofobije, ultranacionalizma,” je zapisal podpornik palestinske teroristične skupine Hamas, novinar RTV Slovenije ter radikalno levi aktivist Boris Vasev. Njegov somišljenik Domen Savič pa se je iz oddaje Politično norčeval, da je obiskal TV Teheran.

Kako načelen je lahko človek, ki hkrati poziva k bojkotu medija in nato pred kamero kot priden kužek priteče takoj, ko ga povabijo? Ali drugače? Zakaj Janša hodi na TV Teheran? A ni to kolaboracija s sovražnikom?,” se je z nastopa Janeza Janša v oddaji Politično na RTV Slovenija norčeval dežurni provokator Domen Savič. Vasev in Savič očitata Janši sovraštvo in rasizem, a sama sta v preteklosti izkazala z mnogimi spornimi izjavami na račun slovenske desnice in katoličanov.

Kako je lahko oseba s tako skrajnimi stališči novinar na nacionalnem mediju?
Boris Vasev s svojimi izjavami postaja siamski dvojček Domna Saviča. Vasev bi moral kot novinar nacionalne RTV Slovenije brzdati svoja politična prepričanja in pokazati spoštovanje tudi do tistih, s katerimi nima podobnih političnih in družbenih pogledov. A Vasev raje z vulgarnimi in žaljivimi besedami ter izrazi v javnosti zbuja vtis radikalnega levega novinarja. V svoji diplomski nalogi se je med drugim zahvalil tudi teroristični palestinski organizaciji Hamas.

Domen Savič vzdržuje vlogo dvornega provokatorja 
Domen Savič uživa v svoji vlogi večnega provokatorja desnice. S svojimi stališči je razjezil že marsikoga na levem političnem polu. Nazadnje mu je očital njegove neumne poteze in izjave levo usmerjeni pisec in novinar Marko Crnkovič. Savič pa uživa v nenehnih provokacijah o sovražnem govoru. Po njegovem mnenju ga širijo alternativni mediji. S svojimi preteklimi izjavami o “pičkah klerotalibanskih” pa je sam postal tisto, kar očita nenaklonjenim vladnim medijem. Njegova dejanja pa ga prikazujejo kot enega največjih ustvarjalcev sovražnega govora v Sloveniji.

Nestrpnost je njun skupni imenovalec
Nedavno smo poročali, da bo Domen Savič po nekaterih slovenskih mestih uprizarjal predstave za javnost s svojo turnejo Sovraštvo. V njej bo že nič kolikokrat kritiziral politiko državnih podjetij, ki del svojega denarja za oglaševanje namenijo tudi alternativnim in kritičnim medijem do dela Šarčeve vlade. V enem izmed predavanj pa se mu bo pridružil kar Boris Vasev. Njun boj proti sovražnemu govoru postaja podoben boju Dona Kihota z mlini na veter. Veliko besed, a malo učinka. Bolje, da se pogledata v ogledalo.

Luka Perš

 

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...