fbpx

V SDS se je letos včlanilo že 1.500 novih članov

Foto: SDS

Na sedežu Slovenske demokratske stranke je v torek potekal sprejem novih članic in članov, ki so postali del najštevilčnejše družine. Slavnostnega sprejema so se udeležili tudi generalni sekretar stranke mag. Borut Dolanc, predsednik Slovenske demokratske mladine Dominik Štrakl, predsednica Kluba seniorjev in seniork Mojca Škrinjar, predsednica Ženskega odbora Alenka Jeraj in predsednik stranke Janez Janša.

Vse prisotne je na začetku pozdravil generalni sekretar mag. Borut Dolanc, ki je izrazil veselje nad tem, koliko novih članov se je udeležilo slovesnosti: “V letošnjem letu smo včlanili več kot 1.500 novih članic in članov. Na to sem izjemno ponosen. Iz dneva v dan se krepimo.” Komentiral je tudi rezultate volitev v zadnjem času: “Na lokalnih volitvah smo zmagali petič zapored. Izvoljenih je bilo 603 svetnikov in 62 županov z našo podporo. V Državnem svetu smo izboljšali rezultat iz 6 na 8 svetnikov.” Vsem zbranim je zaželel vesele božično-novoletne praznike ter ponosno praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti.

Kar je dobro za Slovenijo, je dobro za nas
Predsednica Kluba seniorjev in seniork Mojca Škrinjar je v svojem pozdravnem nagovoru izpostavila, da Slovenska demokratska stranka lepo upošteva tako ideal kot tudi vrednote. Spoštuje človečnost, je solidarna in empatična. V svojem nagovoru je predstavila akcije KSS. Zaželela si je dobrega sodelovanja z novimi članicami in člani ter zaključila z besedami: “Kar je dobro za Slovenijo, je dobro za nas.”

SDS mladim dala moč odločanja
Zbrane je pozdravil tudi predsednik SDM Dominik Štrakl, ki je novim članom zaželel dobrodošlico v naši veliki družini: “Preteklo soboto smo praznovali 33 let našega obstoja. V teh letih smo dosegli marsikaj, vedno pa smo rastli. Vedno smo mladim približevali politiko, se pozabavali in dali mladim moč odločanja.” Za Slovensko demokratsko stranko je povedal, da že od začetka sledi temu, da ji gre za stvar: “SDS je vedno šlo za stvar. Prepričan sem, da ste prepoznali dodano vrednost SDS v političnem prostoru in stabilnost, ki jo daje državi.” Na koncu je vse mlade povabil, da se pridružijo aktivnemu udejstvovanju v podmladku.

Dominik Štrakl

Ženski odbor deluje, da vključi in izobrazi ženske za različne politične funkcije
Novim članicam in članom je dobrodošlico izrekla tudi predsednica Ženskega odbora SDS Alenka Jeraj, ki je predstavila aktivnosti ženskega odbora: “V okviru ženskega odbora delujemo, da ženske vključimo in izobrazimo za različne politične funkcije. Organizirane smo lokalno in osveščamo o pomembnih ženskah v zgodovini in danes.” Za zaključek je čestitke vsem ženskam, da so se nam pridružile, in izrazila veselje do sodelovanja.

Janša: Nismo stranka, ki nastane nekaj mesecev pred volitvami in ki je po naslednjih volitvah ni več niti za fičo
Kot zadnji je nove članice in člane pozdravil predsednik SDS Janez Janša, ki je povedal, da je bilo v letošnjem letu zabeleženih kar nekaj dosežkov, ki bodo pomembno vplivali na temelje stranke za naslednjih nekaj let: “Nismo stranka, ki nastane nekaj mesecev pred volitvami in ki je po naslednjih volitvah ni več niti za fičo. Zato je najpomembnejša številka ta, da se nam je letos pridružilo več kot 1.500 članov. SDS je edina trdna stalnica v slovenski politiki.”

Janez Janša

 

 

Komentiral je tudi aktualno politično situacijo in povedal, da so bili mediji še deset dni nazaj polni tega, kako je vlada na referendumih dobila zaupnico: “Borili smo se sami, dobili pa smo več glasov kot na zadnjih državnozborskih volitvah. Podpisov nismo zbirali zato, da dobimo referendume, ampak ker smo verjeli, da je tako prav.”

SDS se bori proti vzporednemu mehanizmu
Dodal je, da imamo politično zgodovino, izkušnje s koalicijami in instant strankami, ki jih naredijo zato, da pridobijo glasove iz vala nezadovoljstva: “Ljudje mislijo, da bo človek prišel kar od nekod in prinesel rešitev. SDS se ne bori le proti strankam, bori se proti vzporednemu mehanizmu, ki se je vzpostavil, ker po osamosvojitvi nismo kot država naredili reza oziroma lustracije. Te večine, ki bi to naredila, nikoli ni bilo. Danes obstaja paradržava. Zaradi tega je naše delo težje. Če bi šlo le za stranke leve sredine, bi imeli dvotretjinsko večino.”

Izpostavil je, da je SDS edina slovenska stranka, ki ima približno uravnotežen rezultat v mestih in podeželju: “Ne želimo biti le mestna ali le podeželska stranka, saj smo slovenska stranka in delamo za vse. Gradimo tako podeželje kot mesta.”

Na koncu je dejal, da za nas stranka ni le politični mehanizem, ampak, da smo tudi velika družina. Vsem je zaželel blagoslovljen Božič, srečno novo leto in ponosno praznovanje slovenske samostojnosti in enotnosti. Vsem članicam in članom je predsednik stranke po končanem govoru podelil tudi članske izkaznice.

Andrej Žitnik