fbpx

Velik uspeh za nerojene otroke: Leto 2017 prineslo množično zapiranje klinik za splave

iStock

V ZDA je prišlo do tihega preobrata v boju proti splavu. Med tem, ko je bilo letos na novo odprtih še 19 klinik za splav, jih je kar 49 zaprlo svoja vrata. Podatki kažejo, da med tem, ko so zagovorniki splava vedno bolj glasni, njihovo mnenje vse manj šteje.

V primerjavi z začetkom devetdesetih let prejšnjega stoletja tako danes v ZDA obratuje samo še 23 odstotkov vseh klinik za splav. V teh 23 odstotkov je zajetih 214 ambulant, ki omogočajo kemični splav, medtem ko ostalih 490 klinik daje prednost kirurškemu posegu.

Planned Parenthood ima odprtih kar 356 ambulant za splav. Ameriško državno tožilstvo je po poročanju spletnega portala Breitbart začelo uradno preiskavo Planned Parenthooda zaradi domnevne prodaje človeških organov splavljenih dojenčkov. “Dokazi so jasni: Američanom je dovolj Planned Parenthooda. Razkritja o njihovih poslih in okrutni brezbrižnosti do življenj človeških bitij je organizacijo v očeh javnosti naredilo za nesprejemljivo,” je povedal Jim Sedlak, izvršni direktor Ameriške lige za življenje (ALL).

Zagovorniki življenja optimistični
“Veseli nas, da se abortivni kartel sesuva in propada,” je povedal predsednik organizacije Operation Rescue Troy Newman. “Napredujemo, a naši nasprotniki ne bodo kar izginili. Nadaljujemo delo in molimo, da bomo kmalu doživeli konec splava v naši državi.”

Vir: Twitter

“Med tem, ko številke kažejo, da je organizacija v krizi, pa ne pričakujemo, da se bodo tiho umaknili,” je dodal Sedlak. “Pričakujemo, da bodo vodje Planned Parenthooda skupaj s podkupljenimi politiki nadaljevali širjenje laži in zahtevali, da Američani plačujejo davek tej satanski organizaciji. A na koncu bodo poraženi.”

Ivan Šokić