fbpx

“Velika večina nasprotnikov osamosvojitve danes zaseda ključne položaje v državi. Mi moramo vztrajati in to urediti.”

Foto: Twitter

“Preiskovanje bančne luknje – tukaj moram pohvaliti Anžeta Logarja za odlično vodenje preiskovalne komisije v DZ,” je danes na shodu Odbora 2014 izpostavil Danijel Krivec. Dejan Škvarč pa je prepričan, da večina nasprotnikov slovenske osamosvojitve zaseda ključne položaje v državi.

Zbrane je nagovoril tudi Aleš Primc“Ko pridemo domov, si dajmo na koledarju označiti 6. 6., ko začnemo zbirati podpise,” je opozoril. Ob tem je dodal, da je podpisovanje peticij izraz državljanskega poguma. Dotaknil se je tudi nedavne ovadbe Milana Kučana, ki so jo vložili veterani vojne za Slovenijo.“Opaziti je bilo nekaj presenetljivega. Milan Kučan je videti zaskrbljen! Zaskrbljen, ker bo moral stopiti pred svoje sodišče!” je dejal Primc.

“Zaupanje državljanov je pomemben dejavnik demokracije”
V Odboru 2014 poudarjajo, da predstavlja zaupanje slovenskih državljank in državljanov v institucije pravne države pomemben dejavnik stabilnosti demokratičnega sistema, brez katerega sodobna in demokratična zahodnoevropska država ne more delovati.

“Demokratična in enakopravna domovina za vse”
“Vztrajnice in vztrajniki Odbora 2014 smo veliko upanje, da se bodo številne stvari v Sloveniji spremenile, tudi tiste, ki se v preteklosti niso. Tudi na gospodarskem področju in seveda v pravosodju, da bomo vsi zadihali svež zrak v svobodni, demokratični in enakopravni domovini za vse,” ostajajo optimistični v Odboru 2014.

N. K.