fbpx

Viagra in alkohol botrovala padcu s sedežnice na Veliki planini

Foto: STA

Velika planina, priljubljena družinska izletniška točka, se je prelevila v prizorišče bizarne nesreče. Starejši možakar, vidno opit in menda tudi pod vplivom viagre, je padel s sedežnice, za katero se je držal zgolj z rokami. Sicer znani lokalni posebnež se je poskušal povzpeti na sedežnico, kljub temu da mu je strežaj na vrhu hriba vožnjo odklonil, kar je botrovalo njegovemu trdemu padcu z višine petih metrov.

Do nesreče je prišlo v popoldanskih urah, ko si je reden gost planine zaželel povratka v dolino. Odpravil se je proti sedežnici, kljub temu da ni imel karte. To je bil – po poročanju lokalnega medija Kamnik.info – še najmanjši problem, saj bi se ga strežaj usmilil, če ne bi bil tako pijan, da bi obstajala nevarnost padca tudi v primeru upoštevanja vseh varnostnih ukrepov.

Opiti lokalec se je nato poslovil od vstopne postaje, vendar le za to, da je lahko na neki drugi točki prestopil ograjo in skočil na sedežnico, ki se je je lahko oprijel le z rokami in se tako viseč kot filmski junak Tarzan odpeljal proti dolini. Oprijem mu je popustil na točki, kjer je bilo med sedežnico in tlemi približno pet metrov.

Poškodovanega možakarja so nemudoma oskrbeli uslužbenci in ostali prisotni, takoj pa so poklicali tudi policijo in reševalce.

Ž. K.