fbpx

[Video] Aleš Primc: “Za naše otroke gre, zato danes množično pridimo pred Državni zbor!”

Aleš Primc. (Foto: Nova24TV)

Ne smemo želja odraslih postaviti pred interese in koristi otrok. Za naše otroke gre, zato množično pridimo pred Državni zbor!” je na današnji shod, ki bo ob 17. uri, pozval Aleš Primc. 

V drugem delu Teme dneva je novinarka Aleksandra Jug uvodoma dejala: “V torek, 27. 9. 2022, bo ob 17. uri pred Državnim zborom veliki družinski shod proti vladi Roberta Goloba in za spoštovanje pravic družin in otrok. Pomembno je, da je shod še pred sprejetjem škodljivih sprememb Družinskega zakonika, kot pravi Aleš Primc, in da se bo v primeru sprejetja nemudoma pričelo sprejemanje podpisov za referendum.” S shodi so doslej demokratično izražali voljo predvsem pripadniki skrajne levice, sedaj pa je čas, da enako ravnamo še ostali, je še dejal Primc. Državni zbor bo v kratkem obravnaval in sprejemal spremembe družinskega zakonika. Z njimi namerava Golobova vlada uzakoniti posvojitve otrok v homoseksualna, transseksualna, interseksualna in vsa razmerja, ki jih lahko sestavijo iz stotih spolov.

Hkrati je v načrtu ukinitev zakonske zveze žene in moža, v vrtce in šole pa nameravajo uvesti prevzgojni program LGBTQA+, kar vključuje tudi spreminjanje spola in spolne usmerjenosti pri otrocih. V oddaji je tokrat gostila Primca, vodjo Gibanja za otroke in družine. Uvodoma se je dotaknila velikega shoda za pravico otrok in družin. Zanimalo jo je, kakšen je namen shoda. Primc: “Vlada je predlagala in Državni zbor bo ta teden obravnaval sporni predlog sprememb Družinskega zakonika, ki ne priznava temeljnega naravnega dejstva – da otrok potrebuje mamo in očeta.” Kot je v nadaljevanju še pojasnil, se namerava uvesti posvojitve otrok LGBTQ in spolno vzgojo LGBTQ, ki med drugim vključuje tudi učenje, kako spremeniti spol in spolno usmerjenost. Primc je prepričan, da velika večina ljudi tega ne podpira, veliko mater in očetov se tega tudi boji.

Zato želijo dati vsem ljudem, ki se ne strinjajo s takšnimi spremembami Družinskega zakonika, možnost, da pridejo pred DZ in javno, kulturno, mirno ter dostojanstveno pokažejo, da s tem ne soglašajo. S shodom želijo prvenstveno dati možnost, da bi materam in očetom, ki se ne strinjajo, da bi njihove otroke v šoli učili, kako naj spremenijo spol oziroma spolno usmerjenost, da pridejo pred Državni zbor in to javno povedo. Obenem si želijo, da bi vlada in poslanci prisluhnili veliki večini slovenskih državljanov in spremenili mnenje ter ne bi sprejeli tega spornega zakona. Jugovo je zanimalo tudi to, kako nameravajo ravnati v primeru, če jih vlada ne bo upoštevala. Primc je odvrnil, da se bodo takoj lotili zbiranja podpisov za nov družinski referendum. Ob tem je spomnila na govorice, da referendum ne bo dovoljen.

“Vsi vemo, da otrok potrebuje tako mater kot očeta”
Primc: “To se je govorilo že leta 2011 in 2012 ter 2015. Vedno so napovedovali, da referendum ni dovoljen, pa vendar smo vztrajali in se nismo predali.” Kot je še pojasnil, so se lotili zbiranja podpisov, zatem pa zmagali tudi na Ustavnem sodišču ter z veliko večino glasov tudi na družinskih referendumih. Ustava in zakon sta enaka kot leta 2015. In Ustavno sodišče je leta 2015 odločilo, da je referendum dopusten. V primeru, da bi Ustavno sodišče tokrat odločilo drugače, pa bi moralo prelomiti svojo dosedanjo prakso, kar se v normalni pravni državi ne počne. To bi namreč pomenilo, da se ne upošteva enakih meril ob enakih primerih. Primc: “Če želi Ustavno sodišče pokazati, da je resničen varuh ustavnosti in zakonitosti, potem mora dovoliti tudi ta referendum.” 

Aleš Primc (Foto: Nova24TV)

Na srečanju se sicer pričakuje veliko število ljudi, ker se velika večina državljank in državljanov ne strinja s tem, da bi njihove otroke učili, kako naj se spreminja spol, in da bi se naše otroke posvajalo v razmerja LGBTQ+. Primc je še omenil, da so se vse velike verske skupnosti v Sloveniji, tako krščanske kot tudi islamska skupnost, negativno opredelile do sprememb Družinskega zakonika. Gre za zakonodajo, ki je proti naravi in ki ne spoštuje temeljnih pravic otroka in obenem ruši razumevanje družine ter vloge matere in očeta v družini. Spomnil je na glasove v Državnem zboru, da otrok ne potrebuje matere in očeta in da spol staršev v družini ne igra nobene vloge. Gre za nekaj, kar je povsem skregano z naravo, z zdravo pametjo in s čutenjem mater in očetov. “Vsi vemo, da otrok potrebuje tako mater kot očeta.” 

Zaenkrat nam je uspelo 20 let zaustaviti to škodljivo ideologijo, zaustavimo jo še za naslednjih 20 let!
“Vsi vemo, da mati in oče nista enaka. Mati ima drugačen odnos do otroka, drugačno čutenje, drugačno ljubezen, oče spet drugačno, otrok pa potrebuje oba.” Sogovorca sta se dotaknila tudi načrtovane ukinitve zakonske zveze ženske in moškega. Iz definicije namreč nameravajo izbrisati moža in ženo. Glede posvojitev pa je Primc dejal, da je treba otrokom omogočiti najbolj optimalne možnosti za življenje, ne pa da bi jih kot država še dodatno prizadeli. Zaenkrat nam je uspelo skoraj četrt stoletja (20 let) zaustavljati to nevarno ideologijo tako na področju zakonodaje kot tudi v šolstvu. Prepričan je, da nam lahko uspe tudi v prihodnje. Naša naloga pa je, da jo zaustavimo še za naslednjih 20 let, prav zato je množičen shod tako pomemben. Primc: “Če ne drugega, naj poslanci pri glasovanju spoštujejo svoje matere in očete.” 

Aleš Primc, Aleksandra Jug (Foto: Nova24TV)

Šolski sindikat, ki bi moral biti najbolj družinska organizacija v državi, je povsem odpovedal. Če je v državi premalo otrok, potem se to najprej odrazi pri otroških zdravnikih, v vrtcih in šolah. Službe zaposlenih v teh ustanovah so odvisne od zadostnega števila otrok. Zaradi protidružinske politike pa je prišlo celo do tega, da v Sloveniji manjka okoli tisoč učiteljev. Primc je izrazil upanje, da bodo učitelji stopili na stran družinskih organizacij, da bi skupaj vzpostavili družinam bolj naklonjeno in prijazno družbo, posledično pa bi bilo v Sloveniji tudi več rojstev, saj jih nujno potrebujemo. Sporočilo tistega, ki bo prišel, je: “Spoštuj mamo in očeta, otrok potrebuje mamo in očeta, otrokove pravice so na prvem mestu in otrokove koristi so na prvem mestu. Ne smemo želja odraslih postaviti pred interese in koristi otrok. Za naše otroke gre, zato množično pridimo pred Državni zbor!”

Domen Mezeg