[Video] Anketa: Šokantno, koliko Slovenk bi si brez težav nadelo ruto, da bi se prilagodile migrantom

Iz strahu, da bi užalili migrante, ki v velikem valu še vedno prihajajo v Evropo, se vse več Evropejcev skuša prilagoditi njihovim običajem. Ravnatelji nekaterih šol v Nemčiji, ki se nahajajo v bližini zbirnih in namestitvenih centrov, so učenke že opozorili, naj bodo primerno oblečene.

V nedeljo smo objavili tudi zgodbo Slovenke v Frankfurtu, ki se je zaradi strahu pred migranti že odločila, da začne nositi naglavno ruto. Ker je kolumna med vami, drage bralke in dragi bralci, doživela izjemen odziv, smo na slovenskih ulicah preverili, kako bi se Slovenke prilagodile migrantom muslimanske veroizpovedi in ali bi bile pripravljene nositi naglavne rute.

Njihov odziv nas je več kot presenetil, saj so bile nekatere sogovornice prepričane, da zaradi premoči ta scenarij niti ni tako nemogoč. Ruto bi si nadela predvsem mlajša dekleta in se tako prilagodila islamskim zapovedim.

Na drugi strani si starejše občanke pod nobenim pogojem ne bi pokrile las. “Saj sem Slovenka. Zakaj pa bi?” je dejala ena izmed njih. Na njihovi strani pa so tudi moški.

Sofija Pika Simič

 • Jože

  Tito je besmrtan.

 • čips

  Moja žena pravi, da gre raje v grob kot, da se pokori tem barbarom.

  • Jože

   Ti na Lumii.

   • Jože

    Luno mislim.

    • Jože

     Run.

 • rubec

  V katerem mestu je pa nastal ta intervju, da je novinarka našla toliko Slovenk in Slovencev? V slovenskem sigurno ne. Toronto mogoče?

  • dob

   HAHAHAHAHAHAHA…..

 • Marko

  Zadnja gospa, ki je odgovarjala je tipična Slovenka. Mevžasta, strahopetna, Islamska kultura je za njo močnejša kot naša in bi se ji takoj predala. Prostovoljno. Fuj!

 • superB

  No saj večina žensk v prispevku je proti. Kolikor sem se jaz pogovarjal z ženskami ne glede na starost, je bila večina odločno proti muslimanom. Mlade pa še posebej, te bi na hitro uredile situacijo namesto cmerarja. Tisti drugi par sta bila pa itak oba južna, ni ziher da ne celo kakšna bosanska muslimana.

 • janez zorman

  Tako je to, če odgovarjajo poštrihane sestrice.

 • epson mlacni

  Upam, da naši predniki na drugem svetu nimajo interneta. Če so to videli, jih je zelo sram.
  Od leta 800 do 1919 smo bili pod nadvlado germanov. Zadržali in razvili smo svoj jezik, kulturo in močno idntiteto kot narod. Po združitvi z Balkanom se je ta začel prelivati preko nas. Če še sploh obstajamo, smo po odgovorih nekaterih sodeč na dobri poti, da bomo hitro izginili.

  • mihela koloini

   ja prav tak si jaz mislim ki živim v Australiji 47 let,,če pridem v Slovenijo domov,,bi se vrnila nazaj v zgodovinske knjige,,rada bi povedala kaj si mislim ,moja skrivnost je kot praviš,,sramota da se ne naučimo nič,,vse kak smo napredovali se vrne nazaj v najbolj stare zgodovinske knjige,,jaz ne vem kak se Slovenci oziroma europejci tak hitro pripognjejo drugim,,,,saj mogoče ne bo tak slabu,sedaj vam ne bo treba prašiče fotrat in ne krav ki jih ne boste smeli jest,,zelenave pa ne bo,saj bo vse uničeno..pozdrav iz AUSTRALIJE

   • Dare

    Mihela.Ne razumem Vas ravno dobro, ampak po Vašem pa lahko sklepam, da mislite, da smo Slovenci zaostali tam v letu 1945-1960, ko ste Vi bežali v tujino s trebuhom za kruhom. To ni res. Slovenija je v tem času napredovala in se po razvitosti generalno v bistvu lahko meri z Avstralijo ali drugo moderno državo. Kakšne zgodovinske knjige ??!! Takšno gledanje na Nas kaže na Vašo zvišenost in nadutost. Vi zdaj govorite, da se v primeru obiska domačih v Sloveniji počutiie, kot da bi se v času vrnili 60 let nazaj. Bedarija. Takšno obnašanje sem zdajle naletel pri svojem stricu, ki se je vrnil domov na obisk po 35 letni odsotnosti iz domovine (zanimivo: Tudi on živi v Avstraliji). Le ta je namreč prišel domov s polnimi kovčki starih ponošenih čevljev in oblačil kot, da tu živimo hotentoti. In zdaj se čudi zakaj to nihče noče vzeti. Enostavno … Ne potrebujemo. Ker smo napredovali in imamo. Malo bolj se seznanjajte z dejanskim stanjem domovine tam daleč preko oceanov.Preden klatite neumnosti kot je tale Vaša. In še nekaj.. Zaenkrat se nihče ne pripogiba nikomur…Brez zamere.. Ker se bom zdajle spravil k dobremu velikemu svinjskemu zrezku, še prej pa pospravil velik krožnik odlične goveje juhce. Krasna domača solata bo pa priloga. Pozdrav iz SLOVENIJE…

    • mihela koloini

     Hvala za odgovor.Moj namen ni bil kot se je čitalo,ker kdaj na kratho govorimo se lahk razume na vse strain.Vem da je Slovenija zelo napredovala enako kot vsi drugi. moj pogovor z zgodovinskim knjigami ,da se bojim da bomo šli nazaj na janičar čase.Oj počakaj 20 al 30 let prej ko boš videl spremebe culture.Take stvari se ne spremenijo čez noč.In kaj pravim da se nismo nič naučli čeprav so nas učili zgodovine vojne pa se nismmo nič naučli,enako se dela še danes.Saj prav zato bo pritisk po celem svetu zaradi tega,ne moremo nič pomagat.Če drugi trpijo dobimo tud mi pritisk.Moram povedat da sem vam dala comment ker vaše mišljenje je prav.
     joj tvoj stric ,kot razumem je bil begunc okoli vojne.Al nismo vsi tisti.Je dost takih kot sem jaz da nisem šla po svetu s trebuhom za kruhom,,al končalo pa se je da sem res šla na bolje.Jaz sem srečala v ljubljani lepega štajarca ki je potem odšel sem ki je imel prijatle,,in tako sem šla za njim.Bila sem 3x v Sloveniji in sem še vedo dobrodošla.Življenje nas pelje na vse straini …joj me spominjaš na nekega primorca ki je bil tu zelo bogat,,ko je šel v penzijo se je vrnil nazaj v Slovenijo.Ves raztrgane cunje je nesel sabo.In to je napravil zato da si nebodo mislili da ima denar da bi vsem razdal,,in se je pokazal velki revež.Vsaka glava ima svojo pamet.Ja saj tud jaz vem da denar ne pade z nebes nikjer na svetu.Ja pa res je,,ko sem bla v Sloveniji čez 10 let odhoda se je tak spremenilo da bi kar tam ostala.Jaz sem odšla leta 1968…sem pač takega Fanta našla in je vse v redu.Čeprav imam Slovenijo rada….Lep pozdrav

     • mihela koloini

      dajte si čas 20 al 30 let, do spremembe culture,,,čeprav se bo začelo videti razliko prvih 5 let…Bodite močni in ostanite kot sedaj da preprečite kar izgleda da je možno do storitve

     • Dare

      Ni problema gospa Mihela. Glede spremembe kulture pa upam, da se motite. Ta nevarnost je sicer zdaj na ta način res zelo realna, ampak mislim in upam, da bomo Slovenci in Evropejci našli skupen jezik in rešitev, da se temu izognemo. Juh. Če ne se Vam pridružim tamle na tistem daljnem kontinentu. Lep pozdrav tja daleč gospa in uživajte. Zdajle k Vam počasi prihaja poletje če se ne motim.

  • Novak

   Contact.7911.Pis.

  • Mihilus

   To je pa Coudenhove-Kalergi plan v vsem svojem sijaju. Oprali so nam glavo, da ni naša kultura in naša tradicija nič vredna. Morda naši predniki res nimajo interneta vendar pa ga mi na srečo imamo. Internet je največja nevarnost Coudenhove-Kalergi plana.

 • MEFISTO

  Ne bi vas šokiralo, če bi vedeli, koliko Slovenk je poročeno z muslimani vseh vrst in koliko jih še opreza za njimi.

 • 1xy

  Dajte malo stopit izven ljubljanskega gnezda, kjer so slovenski običaji in narodna zavest že prava redkost……..pozivam in bom do onemoglosti: 5 vlakovnih kompozicij NUJNO v Ljubljano, dokler se to ne zgodilo, ne bodo dojeli resnost zadeve…….niti lublančani, kaj šele politiki……
  Štajerci pa čim prej v tisto pravo smer – večina tako ali tako ve kaj je mišljeno!

 • MEFISTO

  Ne bi vas presenetilo, če bi vedeli, koliko Slovenk je poročeno z muslimani vseh vrst in koliko jih še opreza za njimi.

  Šokanten tudi ne bi bil podatek, koliko jih obžaluje to nepremišljeno odločitev.

  • rubec

   Slovenkam je to všeč saj je nakup fasunge vedno enak. Za njega štiri štruce kruha, ta belega seveda, za njunega Denisa pa štiri vreče smokija. Ta je pa oranžen, če se ne mutim.

 • učko

  Ljubljana=chefurotown, Zoki sheriff, s svojo bando zajeban do Slovencev !

 • učko

  Jaz se sploh več ničemur ne morem čuditi. Večina folka je totalno skretenizirana, zato pa imamo ta rdeče neo-fashiste kar naprej na oblasti.

 • centurion

  Slovenke in Slovenci, lepo in koristno je za narod biti nacionalist, Poudariti nacionalnost, nacionalni ponos, kleno držo, biti zaveden. To sem med drugimi tudi jaz, Kulturen DA, PODREJEN N I K O L I !!!! OSTA JAREJ!

 • Bilderberg

  Vprašanje novinarja je nekoliko manipulativno. Če bi si morali bi si vsi nadeli vse. Če bi morali bi tudi vsi goli hodili naokoli Saj nebi bilo prvič. Vprašanje bi moralo glasit: “Če Cerar preda državo brez boja islamskemu okupatorju, in zavlada šeriatsko pravo, in bi am grozili s smrtjo, bi si nadeli ruto?!” Ali pa: “Če bodo po cestah vladale islamske šeriatske milice in tolpe, Cerar pa pobegne v tujino, ali boste nosili ruto zaradi varnosti?!”

 • MrT

  Absolutno nujno je ustavit naval muslimanskih migrantov v EU. Simpatiziram z begunci in jim je potrebno pomagat, a spustit 160.000 ljudi čez mejo brez papirjev je norost brez primere. ČE se naval ne ustavi, potem sledi tole čez 30 let tudi v Evropi: http://www.catholic.org/news/international/middle_east/story.php?id=56481

 • Duhec1

  Vsak ima izbiro…. vec rut in bo slo vse prej v pm.

 • Bilderberg

  Saj ruta v SLO ni nič novega. Še pred 40 leti je rute nosila večina Slovenk! Nekaj posebnega bi bilo če bi sedaj vsi domoljubi začeli nosit križe na kapah in prsih. Ali pa črne panterje, keltski križ ali celo svastiko.

  • Nena

   Ne ga sekat.

  • pajot

   Kot vemo,so v naše dežele pred petsto leti vdirali turki,pa so si slovenke nadele rute,da ne bi dražile togotnih muslimanov. Niso si jih snele do leta 45,ko je privihrala iz hoste naša osvobodilna vojska in prekinila s tem turškim običajem.

 • učko

  K nam prihajajo horde, ampak ne z drugo kulturo, pač pa brez kakršnekoli kulture !!!!!!!!!!

 • Mitja Grmovšek

  Kaj ko bi z anketo šli malo ven iz Ljubljane?

  • Bilderberg

   Po njihovem je SLO=Ljubljana

 • 1xy

  aha…….torej je bil Cerar in slovenska politika dobesedno postavljena pred zid, da so pričeli razmišljat o ograji…….pričakovano, Cerarja je potrebno še na sekret potisnit, da se slučajno ne podela v hlače……..

  Med starimi članicami EU naj bi se pojavile ideje, da bi Grčijo nekako začasno vrgli iz schengna.

 • Feriss.H

  Zdaj mi je jasno zakaj so Levi s tako lahkoto na oblasti. Če je večina mladih Slovenk tako debilnih kot teh nekaj vzorcev, potem je enigma kako sploh še obstajamo. Stalno trdim da so mlade generacije Evropskih žensk, zaradi njihovega liberalizma in načina kako rezonirajo, problematične za obstoj Evropske civilizacije. Sploh me ne čudi več da ih je toliko brez nacionalnega dostojanstva in se s tako lahkoto prepustijo primatom iz Tretjega Sveta. Če jih primerjam z predvojnimi in tudi povojnimi generacijami (WWII) je tole katastrofa. Hvala bogu da grem proti izhodu iz tega sranja, ker da sem mlajši bi popizdil.

  Jasno mi je tudi zakaj se “geniji” na oblasti počutijo tako komot, s takimi volilnimi tesli lahko vladajo z malimi prstki in se pri tem čohajo po zadnjicah.

 • Bilderberg

  Kaj si misli Trump o početju EU politikov in Merklove: Vhttps://www.facebook.com/worldnewsslovenia/videos/vb.324156371042017/336151299842524/?type=2&theater
  V glavnem trdi da je to NOROST kar se počne. NOROST!

 • Fancy

  A se mora vsak članek začet z grozno pa s šokantno,pretresljivo, mam občutek da smo blizu jati kur iz podobnega portala.

  • Bilderberg

   Niti slučajno. Tam bi jaz bil že 100x blokiran.

 • neny

  Ljubljančanke so se takoj pripravljene predati. Upognjena, konformistična, brezosebna stvorenja kje vam je kanček ponosa in borbe zase za upor proti okupatorju.

 • viktorh

  Značilno za slovenceljne

 • Viktor – VIKI

  Še vedno ne razumem? A mladina ni videla še nobenega posnetka na FB-ju ali katerem koli drugem digitalnem mediju,kaj moški oz.kaj pravi “muslimani” počno z mladenkam,kasneje z ženskami? Mislim polom,kam smo prišli,ta prispevek je še en dokaz da moramo v tem primeru mladi prevzeti zadevo in narodno zavest in Slovensko indentiteto še bolj prebuditi v SLOVENIJI!

 • bojan

  se vid da je z mladimi nekaj narobe da bi tujo vero kar sprejeli ..

  ne vsemi da ne bom napačno razumljen

 • Resnica

  Prenehati je treba s temi človekovimi pravicami in s to navlako… avtohtono prebivalstvo je v vsaki normalni državi zaščiteno precej bolj kot tujci, ki če prihajajo se morajo prilagoditi kulturi avtohtonega prebivalstva…to kar se dogaja v Slo je bolno, začenši z uvozom Juge po 2sv. vojni…
  Ta trenutek je treba zadeve postaviti na pravo mesto – tujci spoštujte naše zakone, ali na tu imate vrata!! Če EU ni sposobna tega zagotoviti, potem to ni več naša evropa in v njej nimamo kaj iskati!

 • Resnica

  Nobene rute – prepovedati še njim rute!! To ni naša navada, če pa jim kaj ni všeč, tu so vrata – vozo od kjer si prišel!!!

 • Resnica

  Cmerar pa še kar cmera… komaj si je upal izgovoriti besedo ograja? Saj to je nezaslišano, kakšno vodstvo države imamo, za bruhat!!

 • Resnica

  Nimajo jajc…

  • GeneralLeon

   *SPAM* #3

 • Resnica

  A se je začelo brisanje tudi tu…

  • GeneralLeon

   *SPAM* #2

 • Resnica

  To je pa res demokratičen medij, isto kot vsi ostali…

  • GeneralLeon

   *SPAM*

 • Resnica

  Svetujem vsem, da slučajno ne podprete tega medija, ker isto brišejo komentarje…

  • viktorh

   Bodi tako prijazen in nehaj smetiti na portalu, ki ti ne odgovarja, ti ni všeč, ker je demokratičen, korekten v poročanju, objektiven.
   Imaš toliko drugih, da zadostiš svoji potrebi po pljuvanju.

 • Resnica

  Samo na začetku se delajo demokratične, v ozadju je pa vse isto kot drugje… komunistična falanga

 • Resnica

  wtwet

 • južnificirana_si

  isti ljudje pa bi imeli zelo veliko za povedat proti katoliški cerkvi

 • goldhorn

  Iz prispevka je razvidno, da so odgovorne institucije zatajile pri vzgoji mladine in narodna zavest ni prisotna.

 • Kučko pod pručko

  Škoda, da nisem jaz namesto Cmerota. Niti miš se ne bi prešvercala v Slovenijo, da o kakih rutah sploh ne bi debatirali. Tako pa nas ta cincar, ki je pod patronatom dona Murgleoneja, vsak dan bolj pogreza v drek. Edino odločna poteza je tu na mestu in te je sposoben edino Janša!!!

  • viktorh

   Milanček, všeč mi je, da si se spremenil in prilagodil novim okoliščinam. Tvoji pogledi postajo demokratični in sprejemljivi za vse.
   Upam, da boš na naslednjih volitvah kandidiral in postal predsednik vlade in države.
   lp

   • Kučko pod pručko

    Viktor, sploh se nisem spremenil. Vedno sem bil tak, velik domoljub in hvaležen, da lahko živim v naši prelepi Sloveniji. Lp tudi tebi!!!

    • viktorh

     Oprosti, očitno nisi razumel mojega sarkazma na račun Milana Kučana.
     La kako naj bi se on spremenil
     lp

 • vremnov

  To pa je ta levakarska vzgoja. Se pravi levaki se zavzemajo za to da ženske niso enakopravne moškim in se morajo pokrivati z burkami, rutami, da tako ne užalijo moških.

  Bravo levaki!

 • Kučko pod pručko

  Poleg Orbanu bi pripel medaljo edino še županu Montreala, ki je tako nagovoril muslimane: …

  • Kučko pod pručko

   Župan Montreala ne dovoli ukinitev svinjine v šolah in ostalih zahtev muslimanskih priseljencev. To je objasnil na sledeči način:
   Muslimanski starši enega predmestja Montreala, so zahtevali šolsko hrano po njihovih navadah. …
   Muslimani morate razumeti, da se je treba prilagoditi Quebecu in Kanadskim običajem, tradicijam ter načinu življenja, saj ste se sami odločili vseliti v Kanado. Čimprej se morate integrirati in naučiti živeti v Quebecu. Svoj stil življenja prilagodite drugim tukaj živečim narodnostim. Oni so se že in se bodo vam, ki so vas velikodušno sprejeli.
   Kanadčani nismo ne rasisti in ne ksenofobi, sprejeli smo mnoge imigrante davno
   pred muslimani, kar pa v muslimanskih deželah ne prakticirate. Kanadski narodi se ne bomo odrekli svoje kulture. V Kanadi ste dobrodošli in vas pozdravljamo. Razumeti morate, da v Kanadi (Quebec) s svojimi židovsko-krščanskimi koreninami, zahtevamo, da ostane religija v privatni domeni. Izven vaših domov, vam občina Dorval ne bo dovolila kakršneli vaše zahteve Islama in Šerijata. Za muslimane, kateri se ne strinjajo s sekularizmom in se ne počutijo prijetno v Kanadi, obstaja 57 lepih muslimanskih dežel na svetu, kjer vas bodo sprejeli z raširenimi rokami in v skladu z šerijatom.
   Če ste si izbrali Kanado za svoj lepši dom, a ne ostale muslimanske dežele, potem se hitro prilagodite našemu načinu življenja. Večkrat na dan, se vprašajte: “Zakaj mi je boljše tukaj in ne tam, od kjer sem prišel? ” Kantine s svinjskim mesom, so del naše kulture.

 • daresi

  Vprašanje je bilo, če bi si v primeru ogroženosti nadele ruto. Razumeti je, da bi bilo v nasprotnem primeru ogroženo njihovo življenje. Prepričan sem, da bi v enakih okoliščinah z enako grožnjo rute nosili tudi moški.
  Vprašanje torej ni fer. Če bi jih vprašali ali odobravajo nošenje rut, bi bili vsi odgovori, da ne, kar pa je bilo na nek način povedano v odgovoru na drugo vprašanje, ko so bile vprašane kdo bi se moral komu prilagoditi. Jasno, da se nam ne bodo, zato jih ne bi smeli sprejeti. Nikoli!

  • Nata

   Vendar pa to , da nosiš ruto zaradi varnosti jasno pokaže, kam gremo !!
   Imaš prav Nikoli jih ne bi smeli sprejeti .
   A naši politiki in ministrica še vedno govorijo o velikem številu teh ljudi , ki bodo prišli ? Pa kje imajo pamet ? Grčijo naj vržejo iz Unije , pa mejo tja dol prestavit – Kaj se bo res vse to valilo čez Slovenijo ?

 • GeneralLeon

  To je samo še en dokaz, da smo rojeni hlapci! Cankar je to dobro vedel, že takrat!!!

 • Verbena

  Živim in vzgojena sem v domači kulturi..torej, komu se naj prilagajam??…vedno se mora tujec prilagajat novemu okolju, če ne, potem naj živi kot njemu paše in naj ne zahteva, da se temu pokorim tudi jaz!!!

 • Denis

  “Ne, ne a a jaz sem slovenko” Hahahahah…

 • John

  Gost naj se prilagaja gostitelju in ne obratno. Če gostitelj z obnašanjem gosta ni zadovoljen, mu lahko pokaže vrata.

  Torej lahko zdaj pričakujem, da bodo v Savdski Arabiji ženske skakale okoli v miniju in brez modrca, ko pridem na obisk? Drugače bom užaljen.

  • Tomaž Majer

   Povej to še našim na pol nagim turistkam v Egiptu, Tuniziji, Maroku ….

   • dob
    • Tomaž Majer

     Ne vidim znaka iranske TV …. lahko bi bil tudi posnetek NOVA24TV … možno.

     • dob

      Ne vidiš znaka iranske TV? Mater kako me to prizadeva. Poskusi vtakniti glavo v wc školjko in potegniti vodo, morda boš kaj videl.

     • janez zorman

      Temu ni pomoči, ker povsod vidi samo rdečo zvezdo.

     • dob

      Moj prijatelj, sicer pa psihiater, Dr.Ažgošek, pravi, da je ta mentalna zasvojenost z rdečo zvezdo ozdravljiva šele v starejših letih, in sicer z demenco. Drgač pa je do sedaj veljala za neozdravljivo.

      Na stara leta pacient postane islamist z vsemi znaki potrebe po sekanju glav in rok, stresanju groženj, želji po streljanju vsevprek. Skratka, grožnje letijo iz pacientov približno enako kot driska.

      Simptome sicer lahko ublažimo z visokimi penzijami in stranko v parlamentu (ISIS-DESUS), medtem ko driska ostane.

 • Poštenje velja

  mislim da jih še premalo pada po stopnicah .

 • Aton

  Slika Slovenije pred stotimi leti. Saj vse ženske nosijo rute….

 • Tomaž Majer

  Zdej mi je pa jasno zakaj so naše prababice (Slovenke) nosile rute. Bale so se ISIS-a …

  • dob

   Bale so se Cerkve, zato so nosile rute.
   Potem so se bale pa Golega otoka, da si ne bi mislil, kako zelo so se osvobodile rute pod komunizmom ali zdaj pod kučanizmom. Tukaj oglašuješ nekakšno “levo” svobodo, ki je ni. Najbrž pričakuješ, da bomo vsi neumni in bomo med različnim sranjem izbirali tisto, ki je mehkejše in toplejše.

   • Tomaž Majer

    Katere cerkve so se bale? Katoliške?

    • dob

     Ne, budistične

     • Tomaž Majer

      Sem mi je zdelo, da nimaš pojma …

     • dob

      No, zdaj imaš potrjeno.

 • Tomaž Majer

  Seveda se Slovenke (ko gredo na dopust v muslimanske države) obvezno ogrnejo v ruto ….. okol nage riti, mogoče ….

 • Tomaž Majer

  https://www.youtube.com/watch?v=HW7v3_bztL8

  Tale “intervju” je tud dober …… Sirijke v diskoteki …. nekatere z rutami, nekatere pa brez. Verjetno so tiste brez rute pač katoličanke, pa jih nihče ne sili, da nosijo rute. In to sredi vojnega Damascusa. Dejte en mal objektivno poročat – brez nepotrbne paranoje …

 • dob

  “”Ravnatelji nekaterih šol v Nemčiji, ki se nahajajo v bližini zbirnih in namestitvenih centrov, so učenke že opozorili, naj bodo primerno oblečene.””
  Naj zdaj lepo prosi še geje, naj se primerno oblečejo za parado ponosa.

  • Nickname

   Z ograjo zaprimo ostale prehode, ne edino odprtega pa pošljimo sestre. Malo za njimi pa postavimo še Nenada pardon Salome. Garantiram zmago = usahnitev priliva.

 • ishtmail

  Korinčanom 11:5
  Vsaka ženska pa, ki moli ali prerokuje z odkrito glavo, dela sramoto svoji glavi, ker je to prav tako, kakor če bi bila ostrižena. 6 Če se namreč ženska ne pokriva, naj se še striže! Če pa je za žensko sramotno, da bi se strigla ali brila, naj se pokriva.

  V čem je torej problem, dragi katoličani, ki zagovarjate klene krščanske vrednote? Saj vendar Sveto Pismo zapoveduje pokrivanje glave… vsaj v cerkvi.

  • Nata

   A , pojdi se solit s tem svojim poznavanjem in razlagi po svojih merilih !! Ti nisi dobro prebral prispevka……….Da bi se morale pokrivat zaradi muslimanov ? A niso oni prišli v Evropo ? Ta je pa dobra- da jih ja ne bomo kako užalili ??

   • ishtmail

    Ne govori neumnosti. Poanta je v tem, da bi po Svetem Pismu ženske ŽE morale imeti pokrite lase, tako da ne vem, v čem je sploh problem.

    Sicer pa taki ste pač katolibani. Ko v Svetem Pismu nekaj piše, kar vam v vašem sovražno nastrojenem malem umu paše (naprimer “proti homoseksualcem”), potem je to alfa in omega in se tega držite kot plota. Ko pa je v istem Svetem Pismu napisano kaj, kar vam ne odgovarja, pa ignorirate (naprimer “ljubi svojega bližnjega”, “ne obsojaj”).

    Kdo vam je dal mandat, da se držite samo nekaterih zapovedi iz Svetega Pisma, ne pa drugih?

    Kar se pa tiče muslimanov in tega članka, pa je komentar enostaven:
    Butasto širjenje strahu in sovraštva brez kakršne koli podlage.

    V Evropo lahko pridejo vsi Sirijci, pa je to 10 milijonov muslimanov v 500 milijonski Evropi.
    Je vaša katoličanska kultura in vera tako šibka, da jo lahko ogrozijo prišleki v razmerju 10:500? Če je, potem ni vredna pol k****.
    Tako da članek naklada. Islamizacije Evrope ne bo, ker je ne more biti. Prilagajanje naše evropske kulture muslimanom (naglavne rute) je torej čista neumnost.

    • Nata

     Vsake oči imajo svojega malarja!! Naša katoliška kultura je – kakršna pač je ! Jo pa lahko ogrozijo muslimani !
     Kje pa je pri njih tista – ljubi svojega bližnjega bolj kot samega sebe , pa ne obsojaj ……..? Si se ” obesil ” samo na Kristijane kaj ? Boš katero krepko povedal tudi Muslimanom ?

     Pa ne vtikaj zraven homoseksualce . Nihče jih ne preganja ! Kaj pa jim je pri nas hudega ? Daj no !
     O prilagajanju muslimanom , pa prav gotovo ni in ne bo govora samo o naglavnih rutah. Zelo enostransko si obveščen , zato preberi še kaj drugega, pa ti bo morda bolj jasno .

  • Vera

   Ti pa še cerkve od znotraj nisi videl , pa pridige še nisi slišal ! V cerkvi samo ne smejo biti ženske izzivalno oblečene ( globoki dekolteji itd. ) .

   • ishtmail

    Točno tako, Vera. S tem pa kršijo Sveto Pismo, ki ZAPOVEDUJE POKRIVANJE GLAVE!

 • Ježek Teka Teka

  Pokrile bi se ćobanke z državljanstvom za 500 sit, pa to …

  • Tomaž Majer

   A tvoja je pokrita?

 • kozorog

  4:02 +1

 • pokvarjeniSvet

  A ravno feministke so bile vedno liberalne in podpirale priseljevanje iz tretjih oz muslimanskih držav kako so kontra same sebi ?? adijooo pamet to moreš biti glup.

  • dob

   Praktično je kombinacija geji-islamisti, po razumevanju ZL, idealna družbena ureditev! To je družba prihodnosti.

 • Slovenec 33

  Moje mnenje, ki sledi iz »večnih« resnic je, da je islam med vsem
  drugim tudi, krvava, histerična in agresivna religija. Širi pa se z nasiljem in
  neupoštevanjem civilizacijskih norm. In napisano prodajanje megle nikakor
  ne pije vode.
  Zakaj krvava
  – Za potrebe vere (ne za hrano) koljejo živali.
  – Za potrebe vere se samomorilci razstreljujejo
  – Obglavljajo ujete
  – Kamenjajo prekrškarje
  – Kratijo obče človekove pravice
  – in še se najdejo cvetke iz tega naslova
  Nisem še zasledil, da bi njihovi verski voditelji usmerjali množice v pomiritev ampak le v divjanje in izsiljevanje.

  Naslednja stopnja je množična histerija ob dogodkih, ki »žalijo« njihov občutek za svete stvari in obenem popolnoma nič ne spoštujejo nobene svete stvari na drugi strani (tudi svoboda govora je ena od svetinj).

  Njihova agresivnost je prišla sedaj s cunamijem preseljevanja (po mojem mnenju to nikakor niso begunci ampak horde divjakov, ki ne spoštujejo osnovnih civilizacijskih normativov) na svetlo.

  V civilizaciji velja, da ko prideš nekomu na dvorišče (to dvorišče je lastnina) oziroma na mejo pokažeš dokumente in s tem imaš pravico prečkati mejo, če so v redu in če nimaš dokumentov prosiš za pogoje in jih izpolniš in nato šele po dovoljenju lahko prečkaš mejo.

  Druga država je namreč v lasti davkoplačevalcev te države, ki omogočajo neko ureditev.

  Od kod torej tem ljudem pravica prečkati mejo mimo prehodov, da uničujejo polja in delo mnogih generacij na terenu preko katerega gredo (to so lahko le mentalni
  divjaki ali pa ljudje brez osnovnih etičnih norm) .

  Od kod jim pravica napada na organe, ki zagotavljajo red in mir lastnikov, če ne
  iz naslova pomanjkanja srčne kulture in osnovnega spoštovanja ljudi, kamor
  prihajajo.

  Zadnja poročila iz čolnov na morju in begunskih centrov in pa kažejo tudi
  njihovo netolerantnost in nasilnost do drugih religij.

  Mi je pa jasno, da topoumnim produktom usmerjenega izobraževanja v EU kar prihaja, ko se pojavlja nova megla, ker se je njihova, ki jo producira lažni humanizem (fdvizem) že kar malo razpršila.

  Zagotovo pa so bila vprašanja postavljena v glavnem državljankam
  republike Slovenije in manj Slovenkam.

  • dob

   Že že, ampak če to, kar si zgoraj naštel zanemarimo, so normalni.

   • Slovenec 33

    Jasno, da so normalni za neko drugo okolje, za slovenske dežele so pa okupatorji, ki jih bo potrebno izgnati, ker imajo za cilj spreminjanje slovenske krajine

    • dob

     Misliš, da želijo spreminjati kučanizem, ki se je pri nas utrdil in na katerega smo navajeni? To bi bilo vendar grozno. Tega ne smemo dopustiti.

     • Slovenec 33

      Ni nemogoče, če odgovor tako razumeš, imaš zagotovo FDV podlago (usmerjeno izobraževanje). Če je nebi imel, bi morda lahko razumel, da Slovencem ni do tega, da bi zamenjali enega okupatorja, ki mu pomagajo izdaljalci slovenskega naroda z drugim, kdo pa ve, kajne?

     • dob

      Pokazalo se je, da so Slovenci sami, demokratično seveda, skočili v naročje diktaturi, ko so diktatorja kučana izvolili za predsednika države. Namesto Pučnika.
      No, in ko se zgodi, da večina potem več kot 20 let na svobodnih volitvah voli za kučanizem ter zagovarja komunizem, ki ga je EU proglasila za enakega nacizmu in fašizmu, potem vemo, da Slovencev nihče ni prisilil v diktaturo; sami so si jo izbrali!
      Demokracija je povezana z odgovornostjo za lastna dejanja. Diktatura pa je ravno nasprotno, vendar pa Slovenci mislijo, da je demokracija tisto, kar potrdi večina. Število je torej pametnejše od pameti.
      Če večina odloči, da je lepo biti neodgovoren, je pri takšnem pravilu prav, da to spoštujemo in potem je prav, da smo neodgovorni.
      Ta sistem si je podredil pravo in ga interpretira po svoje, v obrambo sistema (kot je Bavcon lepo povedal), in v tem se ne razlikuje od šerijatskega prava.
      Če pa debatiramo o tem, zakaj naj bi dovolili, da en nesmisel (islam) zamenja drugi nesmisel (kučanizem), potem bi se jaz raje vprašal: v čem je pa razlika?
      Raje vidim očitno krivico na delu, kot pa skrito, podlo, zavito v lažno demokracijo, “kao” evropsko, Masleševo! Potem ni več dosti možnosti za usegliharjenje, ampak se točno ve, kdo je kdo in kaj je kaj.
      Pustimo, da se stvari razvijejo. Saj lepo tečejo, mar ne?! Morda bo pamet zopet kdaj premagala število.

     • Slovenec 33

      Ja imaš zelo zanimiv pogled, vendar v njemu pogrešam – zakaj se je vse to zgodilo.

      Imam eno razlago, za katero vem, da ni daleč od pravih neolepšanih dejstev

      Takle je pogled enega Slovenca

      Leta 1918 prvega decembra so bile slovenske dežele 0kupirane od Srbije
      (uradno je šlo za združitev SHS in Srbije, ki pa ni bila združitev, za kar je
      dokaz protestiranje enega od podpisnikov te združitvene listine, dr. Korošca,
      ki je bil zaradi protestov, da ni bilo tako dogovorjeno, kot se je dogajalo,
      interniran najprej v Bosni in nato na otoku Hvaru). In po slovenski zemlji so
      hodili tuji vojaki z orožjem in govorili tuji jezik (definicija okupacije).

      Potem je ta okupacija trajala in v tem času je nekaj izdajalcev slovenskega
      naroda zaradi svojih koristi začelo sodelovati z okupatorjem I.

      Prišla je druga svetovna vojna in v slovenske dežele sta prišla še dva
      okupatorja, ki sta si tudi pridobila nekaj izdajalcev slovenskega naroda na
      svojo stran. In vsi trije so se s svojimi pomagači stepli za to ubogo slovensko
      zemljo. Zaradi preigravanj med njimi so umirali Slovenci, ker pravih spopadov
      med njimi pa le ni bilo. Edino TIGR se je res boril za svobodo slovenskega
      naroda brez fige v žepu in brez sodelovanja z okupatorjem. En izdajalec slovenskega naroda in sodelavec prvega okupatorja je izdal, kje je vodstvo TIGR-a drugemu okupatorju, da so jih ti potolkli in za nagrado je dobil komandaturo enote prvega okupatorja (Ribniška četa).

      Pri kapitulaciji enega okupatorja je ta predal orožje prvemu okupatorju, da je
      lahko napadel turjaški grad. Ni ga predal izdajalcem slovenskega naroda, ki so se mu priključili in bili takrat v gradu (zanimivo kajne).

      Drugi okupator je pri preigravanju s prvim okupatorjem posluževal podobne
      taktike.
      Ko je prvi okupator z izdajalci slovenskega naroda prišel v slovensko vas je
      nekajkrat ustrelil proti drugemu okupatorju in nato junaško pobegnil v zavetje
      slovenskih gozdov. Seveda je drugi okupator pribesnel v vas, jo požgal, nekaj
      domačinov postrelil, ostale pa odvedel v internacijo – koncentracijska
      taborišča.

      Ko je kapituliral še drugi okupator je prvi okupator z izdajalci slovenskega
      naroda počistil one druge izdajalce in z njimi še veliko zavednih Slovencev ter
      tistih, ki so kaj imeli in so pomenili moralne avtoritete v slovenskem in
      lokalnem okolju med njimi tudi veliko žensk in otrok in jih zmetal v brezna ter
      zazidal v rudniške jaške.

      Zadnjič sem prebral, da je bilo srečanje preživelih ob obletnici osvoboditve
      nemškega koncentracijskega taborišča.

      Srečanja preživelih iz Teharij ni – ni nihče preživel in enako velja tudi za
      one iz Hude jame pa one Cigane (Rome in Sinte njih nekaj sto), ki so jih 42
      leta okrog Kanižarice namesto drugega okupatorja, možno po nijhovem nalogu potolkli pripadniki prvega okupatorja s pripadajočimi izdajalci slovenskega naroda.

      Divjanje nad svojim narodom brez kančka vesti in trohice viteštva je
      značilno za izdajalce slovenskega naroda, ki so se izživljali nad Slovenci ob
      pomoči prvega okupatorja Iz tega lahko ugotovimo, da je bila izdaja uspešna.

      Potem se je okupacija slovenskih dežel nadaljevala in še vedno so po naših
      deželah hodili vojaki, ki so govorili tuj jezik in nosili orožje.

      To je trajalo do osamosvojitve, ko je bila okupacijska vojska izgnana iz
      slovenskih dežel, pravi osvoboditelji pa so bili ob tem zaznamovani.

      Ker je bila Slovenija osamosvojena in ni bila ob tem tudi osvobojena (vsi
      vzvodi oblasti so ostali v istih rokah – okupatorjev in domačih izdajalcev), se nam dogaja, da osamosvojitelje zapirajo in šikanirajo, tiste, ki so pa so po Sloveniji streljali in delali škodo pa so sodišča oprostila.

      Prav tako ta sodišča oprostijo tiste, ki so pokradli težke milijone, zaradi
      procesnih napak in pomanjkanja dokazov in tudi za narkokartel velja podobno.

      Ravno tako se je v tem času zgodilo slovenskemu odposlancu v mestnem
      parlamentu, da je bil z ukazi v tujem jeziku na ukaz župana odstranjen iz
      parlamenta.

      In ko se pripelješ v Ljubljano po južni vpadnici z Barja, te na levi strani z
      objekta ob cesti še vedno pozdravi okupatorska rdeča zvezda.

      Zato lahko le ugotovim, da nikjer na svetu okupatorji in domači izdajalci ne
      spoštujejo osnovnih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji ni nič
      drugače.

      To so po mojem mnenju glavni razlogi katastrofalne situacije pri nas, ki so
      posledica opisane okupacije in zaradi katere imamo veliko množico nezaposlenih, že skoraj četrt milijona revnih, ki potrebujejo pomoč, da preživijo, doplačevati moramo zdravila, ukinjajo ambulante javnega zdravstva, intenzivno poneumljajo mlade generacije z usmerjenim izobraževanjem, ki ga vodi fdvizem.

      Iz povedanega lahko sklepam, da je cilj te okupacije osiromašenje in
      poneumljanje in s tem izničenje slovenskega naroda.

      Zato se strinjam z navedbo enega od poglavarjev, da z izdajalci slovenskega naroda ne more biti sprave – dokler se ne bodo opravičili in prosili odpuščanja.

      Šele potem bo omogočen civilizacijski napredek in razvoj v slovenskih deželah

     • dob

      Če se že pogovarjamo in si pri tem
      poskušamo predstavljati, kaj se nam dogaja….

      Predstavljaj si ogromno maso neke ideje,
      ki je doma povsem brez opozicije (idejne, politične, religijske….). Ta
      energija se odloči, da se bo prelila prek meja in si poiskala
      “nevernike” ter opravila z njimi.

      Na tej poti se znajde ena Slovenija, ki
      je zase prepričana, da je dosegla tisočletne sanje o svobodi (?!), ima neke
      svoje predstave o ekonomiji, komunizmu, ima paralelni pravni sistem, verjame v
      svojo posebnost in poslalnstvo. Sovraži “kapital” in si ga sposoja,
      brez namena vrniti ga tistemu, ki ji ga posaja. Brez kreditov sploh ne zna
      živeti. kučanizem je narodu uničil prirojeni imunski sistem, s katerim se
      navadni ljudje branijo pred propadom in si izborijo življenje. Sistem jih je
      tako spodkopal, da so brez volje živeti! Naučeni so, da vedno delajo enako
      napako in dovolijo Parazitu, da nadaljuje plenjenje in jih ponižuje…. Hkrati
      jim dopoveduje, da morajo biti ponosni in hvaležni, da sploh so.

      No, in pri takšnem stanju stvari, kaj praviš, le zakaj
      bi slovenski narod bil nekaj tako posebnega, da ga je vredno ohraniti?!

      Islamisti samo dokončujejo delo, ki smo
      ga sami začeli.

 • antimur

  Pri nekaterih smrkljah je jasno vidno pomanjkanje domoljubja, tako, da je to že kar grozljivo. To je sad kučanističnega učnega programa, kateremu je edini cilj uničiti vse kar je slovenskega, edino kar je interes je internacionalizem.

 • xtc

  Jasno je vidna kučanistično socialitična vzgoja.Vsakdo ,ki ni sposoben prilagoditve EU standardom mora nazaj ali kam drugam…………………. tu dilem ni.

 • Antonius

  Matrna jeba! ŽENSKE SO ODGOVORILE,DA BI SE ZAVILE V RUTO, KER BI SE POČUTILE OGROŽENO. Kaj pa naredi človek, če je ogrožen?! Najprej se zanese na svojo zdravo pamet in vlado, ker upa, da ga bo z vojsko in policijo ZAŠČITILA. Zdaj so pa NENADOMA ženske krive, ker bi ravnale samozaščitno?!
  Očitno Sofija Pika Simič ne razume odgovorov tistih žensk, ki jih je spraševala.
  Kaj bi mi pa od moje najbolj dragocene ostalo, če bi se zanašala na nove obraze v politiki *cmerarja, *györkosövo in *katičevo?

  • Igor Kavalar

   Človek če je ogrožen se bori. Zajci bežijo, izdajalci se prilagajajo vlada gor ali dol. One kot ženske bi se morale boriti enako kot se borijo Kurdinje, ki so muslimanke ampak ne bodo si pustile vsiljevat volje Islamskim skrajnežem.

 • marta

  To niso Slovenke. To so kokoši.

 • if

  Slovenke iz Prešernove Zdravice enakopravno s Slovenci iz omenjene pesnitve tvorijo vir bodočnosti slovenskega naroda in slovenstva.
  Tiste ženske, ki izražajo podrejenost islamski kulturi, niso ženske slovenstva, so vir zatona slovenskega naroda.

  Slovenske in Slovenci, vstopamo v čas, v katerem bomo premagali sile zla vgrajene v državo Slovenijo ali bomo propadli.

  Aktualna oblast RS, ki še naprej nazorsko korenini v vsebinah OF v območju LJ ponazarjajo spomeniki Kidriču, Kardelju, na koledarju 27. aprila Praznik upora proti okupatorju, ni sposobna zaščititi slovenstva.

  Aktualna in hkrati vsaka nazorsko rdeča oblast je zgodovinsko dokazano impotentna v odnosu do Prešernovega slovenstva.

  Identificiram se s slovenstvom Franceta Prešerna!

  Posiljevanju slovenstva moramo narediti konec! Pripavljen sem na boj!

 • wowoo

  To niso Slovenci, Slovenke to so ene navadne prfuknjene kreature z IQ-jem – 10

 • Luka Prelesnik

  sram me je da sem slovenec in katolik, nimamo niti malo ponosa !…sram vas je lahko narod , prodane duše , izdajalci !

 • Janez Ciperle

  Obe moji pokojni stari mami sta bili Slovenki in katoličanki. Obeh se spominjam vedno odetih v ruto. Njunih las nisem videl. Morda to žensko zagrinjalo/pokrivalo ni toliko povezana z islamom kot s konzervativno mislijo.

  Lani sem si v eni od cerkva v Zürichu ogledal zanimivo razstavo o tančicah in rutah, s katerimi so se po/zakrivale ženske v srednjeveški Evropi. Zanimivo je tudi to, da so predstavnice ženskega spola iz Sv. Pisma pogosto odete v takšne ali drugačne rute in tančice.

  Danes v našem okolju zakrivanja obraza in las od žensk ne pričakujemo več. Nihče tega od njih tudi ne more zahtevati. Za to se moramo zahvaliti liberalni misli. A pri tem gremo v drug ekstrem: ko pride do pretiranega razgaljanja je dostojanstvo (tako kot pri zakrivanju) prav tako lahko ogroženo.

  Lep pozdrav
  Janez Ciperle

 • Vrhovnisodnik

  Ne moreš verjet, kako nimajo nobenga ponosa, lewaki so vse degradiral.

 • Vrhovnisodnik

  Kwa zdey lewaki anketo opravljajo.

 • Igor Kavalar

  Iz strahu, da bi užalili migrante, ki v velikem valu še vedno prihajajo v Evropo, se vse več Evropejcev skuša prilagoditi njihovim običajem. Ravnatelji nekaterih šol v Nemčiji, ki se nahajajo v bližini zbirnih in namestitvenih centrov, so učenke že opozorili, naj bodo primerno oblečene.

  Kaj? Tujcem se boste prilagajal v svojih državah?
  Hahaha…

  • dob

   Spoštovanje za zapis, kolega Igor!