fbpx

[Video] Anketa: Šokantno, koliko Slovenk bi si brez težav nadelo ruto, da bi se prilagodile migrantom

Iz strahu, da bi užalili migrante, ki v velikem valu še vedno prihajajo v Evropo, se vse več Evropejcev skuša prilagoditi njihovim običajem. Ravnatelji nekaterih šol v Nemčiji, ki se nahajajo v bližini zbirnih in namestitvenih centrov, so učenke že opozorili, naj bodo primerno oblečene.

V nedeljo smo objavili tudi zgodbo Slovenke v Frankfurtu, ki se je zaradi strahu pred migranti že odločila, da začne nositi naglavno ruto. Ker je kolumna med vami, drage bralke in dragi bralci, doživela izjemen odziv, smo na slovenskih ulicah preverili, kako bi se Slovenke prilagodile migrantom muslimanske veroizpovedi in ali bi bile pripravljene nositi naglavne rute.

Njihov odziv nas je več kot presenetil, saj so bile nekatere sogovornice prepričane, da zaradi premoči ta scenarij niti ni tako nemogoč. Ruto bi si nadela predvsem mlajša dekleta in se tako prilagodila islamskim zapovedim.

Na drugi strani si starejše občanke pod nobenim pogojem ne bi pokrile las. “Saj sem Slovenka. Zakaj pa bi?” je dejala ena izmed njih. Na njihovi strani pa so tudi moški.

Sofija Pika Simič