fbpx

[Video] Anticepilci vsak dan bolj presenečajo z bizarnimi trditvami o cepljenju!

Anticepilci na dan prihajajo z vse bolj bizarnimi trditvami (Foto: Zajem zaslona Youtube)

Družabna omrežja postajajo vse bolj polna idej nasprotnikov cepljenja, ti pa med seboj prav tekmujejo, čigava ideja bo bolj bizarna. Tokrat je po spletu zaokrožil posnetek še ene slovenske nasprotnice cepljenja, ki pa sicer ne govori o smrtnih žrtvah zaradi cepljenja. Slednja je v tem primeru prepričana, da smo cepljeni izpostavljeni tveganju, da smo prejeli placebo namesto cepiva. Svojo trditev želi potrditi tudi s pomočjo edinstvene oznake digitalnega covid-19 potrdila, saj naj bi število ena v tem primeru ponazarjalo prejem placeba. V nasprotju z njenimi trditvami pa teh številk na fizičnem kartončku ni, kar njene trditve postavi na laž.

“To cepivo, ki ga sedaj uporabljajo oziroma ljudje, ki se z njim cepijo, je med njimi 30 odstotkov placebe,” je dejala ena izmed nasprotnic cepljenja. V nadaljevanju želi ljudi prepričati, da slednji sedaj ne morejo vedeti, ali so prejeli placebo oziroma katero cepivo. “Tako ne boste mogli biti gotovi, ali ste dobili Johnsona, da ne boste slučajno sigurni, da ste dobili AstraZeneco,” je še nadaljevala.

V nadaljevanju pravi, da tudi če bi zahtevali stekleničko cepiva, lahko oni prinesejo drugo – tisto, ki smo si jo sami zaželeli. “Ni rečeno, da ste bili s to tudi cepljeni,” je še pojasnila. Po njenem prepričanju se to ne dogaja vsepovsod, po njenih informacijah kolegic iz Slovenije pa se to naj bi dogajalo. “Zato pa so sedaj začeli, če si s tem cepljen, si potem lahko cepljen tudi z drugim cepivom,” še sklepa.

Na koncu pa zavzeta anticepilka še sproži eno domnevo, s katero pa bi lahko povzročila paniko med cepljenimi. Tisti, ki so dobili placebo, imajo po njeni teoriji na cepilnem kartončku številko ena. “Tisti, ki ste prejeli placebo, je gor samo številka ena,” je dodala.

Na primeru digitalnega covid-19 potrdila anticepilka trdi, da je slednji prejel le placebo. (Foto: Zajem zaslona)

Po malo bolj podrobnemu pregledu vidimo, da je kot primer covid-19 potrdila pokazala tistega, ki ga je javno objavil minister za zdravje Janez Poklukar. Podatki se ujemajo, a gre v tem primeru dejansko za enolično oznako digitalnega potrdila, ki se kreira na zahtevo pri pridobitvi digitalnega potrdila.

Primer cepilnega kartončka, kjer je samo zapisala serijska LOT številka cepiva. (Foto: Twitter)

Teh številk na običajnem oziroma fizičnem cepilnem kartončku ni, slednji vsebujejo le nalepko šestmestne oznake LOT.

V Nemčiji pa je sicer odmeval primer sestre, ki je cepila s fiziološko tekočino
Spomladi so mediji poročali o početju medicinske sestre v cepilnem centru v kraju Schortens na severu Nemčije, ki je starostnikom, učiteljem in tudi zdravnikom namesto cepiva Pfizer/BioNTech proti bolezni covid-19 vbrizgala fiziološko raztopino. Kot poroča Siol, je uradna razlaga dogodkov takrat bila, da je šlo za enkraten dogodek in s strani medicinske sestre za panično prikrivanje lastne napake. Sestra naj bi namreč po nesreči razbila vialo cepiva in ga nato nadomestila s fiziološko raztopino.

Slika je simbolična (Foto: epa)

V ramo jo je prejelo šest posameznikov od 200, ki so bili cepljeni tisto soboto. Vbrizgavanje fiziološke raztopine sicer ni škodljivo zdravju, poročajo nemški mediji, toda kdor jo je prejel namesto cepiva, ni bil zaščiten pred hujšim potekom bolezni covid-19. Zoper 40-letno medicinsko sestro je po razkritju incidenta stekla policijska preiskava, ki je zdaj pokazala, da najverjetneje ni šlo za osamljen dogodek, temveč za načrtno sabotažo izvajanja cepljenja proti bolezni covid-19.

Sara Rančigaj