[Video] Balažic demonstrira, kako ga je Kučan v Beogradu skušal brcniti v rit!

Datum:

30. obletnica odhoda slovenske delegacije Zveze komunistov Jugoslavije iz partijskega kongresa je bil le še en zavajajoč dogodek Milan Kučan in pajdaši so namreč do zadnjega vztrajali pri pogajanjih z Miloševićem. Idejni vodja in pobudnik zapustitve Komunistične partije Jugoslavije Milan Balažic je gostoval na Nova24TV, kjer je med drugim govoril o nasilnem izpadu Kučana, ki je želel preprečiti rušenja partije. Med drugim Balažic prikaže, kako ga je Kučan skušal brcniti v rit!

22. januarja so Socialni demokrati organizirali slovesnost ob 30. obletnici odhoda slovenske delegacije Zveze komunistov Jugoslavije iz partijskega kongresa, kar je bil le še en zavajajoč dogodek in lažnivo predstavljanje slovenske zgodovine.

Milan Kučan in pajdaši so namreč do zadnjega vztrajali pri pogajanjih s Slobodanom Miloševićem, pravo pot so videli v novi ureditvi Jugoslavije, že prvi dan pa so hoteli oditi mlajši komunisti, med njimi Borut Pahor.

Govorili so: “Vsako minuto, ki jo preživimo tukaj, v Beogradu, izgubljamo glasove doma.” Kongres je bil januarja, mi pa smo imeli volitve aprila, tako da smo bili doma že sredi politične volilne kampanje, kar samo nakazuje na dejstvo, da jim je bil bolj pomemben izid volitev, kot pa prekinitev z jugoslovanskimi komunisti, kot smo na Nova24TV že pisali. Zgodovinar in novinar dr. Jože Možina je glede tega dejal, da če bi bili pogumni in bi mislili na samostojno Slovenijo, bi odšli že leta 1989.

Idejni vodja in pobudnik zapustitve Komunistične partije Jugoslavije, dr. Milan Balažic pa je povedal, da je bil Kučan do zadnjega trdno prepričan, da je prava pot Slovenije v novi politični ureditvi in konfederaciji znotraj jugoslovanskega komunističnega sistema. Balažic je pri voditelju Luki Svetini gostoval tudi v oddaji Tema dneva, kjer je povedal marsikaj zanimivega, med drugim je razkril tudi Kučanov nasilen izpad.

Kučanov v nasilnem izpadu skušal Balažica brcniti v rit
“Milan Kučan je za to zvedel in je pohitel do mene, tako da me je potem povabil v neko garderobo, kjer sva se znašla sama in ko so, skratka, se vrata zaprla, je stopil do mene. Me je prijel takole za rame, poznate njegovo velikost in mojo višino in pokazal, da me bo brcnil po zadnji plati,” o Kučanovem nasilnem izpadu pripoveduje Balažic.

Sprejem ob 30. obletnici odhoda slovenske delegacije s 14. kongresa Zveze komunistov Jugoslavije (Foto: STA)

Kučan v besu Balažicu skozi zobe sikal, naj mu ne razbija partije
V nadaljevanju se sledeče spominja njegovega besa: “Potem mi je skozi zobe zasikal, da mu ne bom razbijal partije, dvakrat, trikrat, potem pa vendarle sva prišla na razumno raven in sem mu rekel, da mi odhajamo.” Kučan naj bi Balažicu po njegovem pričevanju nato dejal: “Počakaj še nekaj ur, prepričaj svoje ljudi, da se vrnejo nazaj v dvorano, zato, da cel svet vidi pred kamerami, zakaj se slovenski delegati zavzemamo in, da nas bodo vsi preglasovali in, da bodo zavrnili naše predloge.”

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...