[Video] Dr. Milko Novič v prvem intervjuju po izpustitvi na svobodo: “Ne navdaja me toliko bes kot razočaranje nad državo in sistemom! Načrtov je veliko, upam, da mi jih ne bodo prekrižali zli duhovi.”

Foto: Nova24TV

V torek je kot strela z jasnega odjeknila novica, da je Vrhovno sodišče RS prekinilo prestajanje zaporne kazni dr. Milku Noviču, obsojenemu za umor direktorja kemijskega inštituta dr. Janka Jamnika. Nekaj ur pozneje je v spremstvu svoje žene odšel na prostost, saj je vrhovno sodišče ugotovilo, da mu je bila kršena pravica do obrambe. Odvetnik Noviča dr. Jože Hribernik je povedal, da je takšno ali podobno odločitev pričakoval. “Na podlagi vsega, kar se dogaja že četrto leto, so zame stvari glede Noviča popolnoma jasne.”

Po besedah njegove odvetnice Monike Poje bi bila najbolj ugodna oprostilna sodba, druga možnost pa je razveljavitev in vrnitev v ponovni postopek. “Vsi mi vemo, da dr. Novič tega ni storil, ne vem, kdo je to storil, naj to ugotovijo policija in drugi organi, ki so tukaj gledali stran. Oprostitev bi bila edina pravilna in možna izbira,” je izpostavil Hribernik. Tudi vrhovno sodišče je po besedah raziskovalne novinarke Petre Janša odgovorilo, da bo Milko Novič oproščen.

Bitka še ni končana
Z izpustitvijo iz zapora pa bitka še ni končana, Novič namreč želi oprati omadeževano ime. Odvetniki so kazensko ovadili sodnega izvedenca Franca Sabliča. Očitajo mu, da je na sodišču navajal, da ima Nacionalni forenzični laboratorij potrebne akreditacije za preiskave, ki jih je naredil v njegovem primeru, čeprav teh ni imel. Sablič pa še zdaleč ni edini krivec za krivo obsodbo dr. Milka Noviča. Državna tožilka Blanka Žgajnar je spisala obtožnico, ki sta ji sledili tako okrožna sodnica Špela Koleta kot tudi pozneje sodni senat višjega sodišča s poročevalko Stanko Živič na čelu. Upokojena državna tožilka Vera Mejak sodniji očita pomanjkanje občutka za zdravo presojo, zaradi česar so Noviču naredili nepopravljivo škodo. “Če zna kdo razmišljati logično, je to najbolj očitna neskladnost v smislu, da ne morete potrditi uboja oziroma ne morete izreči obsodilne sodbe. A tudi, ko bodo Noviča oprostili, škode, ki so jo s štiriletnim mučenjem naredili njemu in njegovi ožji družini, ne bo mogoče nikoli popraviti.”

Novič je glede Sabliča dejal, da ga je sodnica na podlagi izvedenskega mnenja, ki je bilo narejeno v Nemčiji, izpustila na prostost. “Takrat se je nanašala na to, da je nemško mnenje povozilo mnenje Sabliča. Kasneje se je pokazalo, da temu ni tako. Pričanje Sabliča je zelo vprašljivo. Eden izmed teh vidikov je sigurno ta, da takrat, ko se je opravljala analitika delcev, najdenih na meni, in ko se je pripravljalo poročilo, je bil direktor nacionalnega forenzičnega laboratorija – NFL. Tukaj gre sigurno za konflikt interesov. Najhuje je bilo to, da smo tekom preiskave ugotovili, da je Sablič zavajal sodišče, in sicer s tem, da je govoril, da je NFL edini usposobljen akreditiran laboratorij za izvajanje analitike, določanje teh delcev po streljanju. Izkazalo se je, da to ni res. Do te mere je zavedel sodišče, da je to zapisalo sodbo, da je verjeti Sabličevemu mnenju, da je to edini akreditiran laboratorij za GSR analitiko v Sloveniji. Seveda to ni res, laboratorij se je akreditiral šele leta 2017, da ne govorimo o vzorčenju, kjer pa dandanes še ni akreditiran.” Po besedah Noviča je šlo za večplastno zavajanje sodišča. “Ko smo se dokopali do ustreznih dokumentov in ugotovili, da so stvari nam v prid, smo podali predlog za kazenski pregon s strani državnega tožilstva; predlog bil zavrnjen, sami smo podali kazensko ovadbo, verjamem vanjo, ker je bilo vse izmišljeno.”

“Moj prihod domov je povzročil razelektrenje”
40 mesecev je bil dr. Milko Novič po krivem v priporu in zaporu, in to za umor, ki ga je zagrešil nekdo drug. Po besedah Noviča je bila noč pred izpustitvijo delno prespana in pod vtisom nenadne odločitve vrhovnega sodišča. “Naval čustev, takšnih in drugačnih, je bil prevelik, da bi jih skontroliral in se čisto umiril. Vendar kljub vsemu, snidenje z družino, domače okolje, vonji doma so pripomogli k temu, da sem se počasi umiril. Po delno prespani noči sem začel ugotavljati, da sem se zbudil prost in svoboden in da se je začelo neko novo obdobje v mojem življenju. Moj prihod domov je povzročil razelektrenje. Ugotavljanje, da gre zares in da se je storilo tisto, kar smo vsi nestrpno in tako dolgo čakali.”

Michelle Laura Kling, mednarodna opazovalka za človekove pravice, je povedala, da je bila zelo vesela, ko je izvedela za izpustitev Noviča. “Ne znam ubesediti veselja in solz, ki se mi spet nabirajo. Se bom potrudila, da se takoj sedaj ne zjokam. Tako zares sem presrečna, da je pravica končno zmagala. Vem, da s tem zadeva še ni končana, sem pa prepričana da bo. Hočem, da veš, da nikoli nisem pozabila nate in da nisem nikoli nehala delati zate. Komaj čakam, da te spet vidim. Čez dva tedna grem v Ženevo. Tam naj bi imela govor, česar mi sedaj ni potrebno storiti, vendar se bom še naprej borila za slovenske ljudi in zate. Da zagotovim, da je to zadnjič, ko si bil obdolžen. In zadnjič, da si v strahu, da bi moral nazaj v zapor zaradi nečesa, česar nisi kriv. Ne znam ti povedati, kako srečna sem. Upam, da si tudi ti in da si pomirjen. Veselim se ponovnega srečanja s tabo.”

Dr. Mitja Deisinger, nekdanji predsednik vrhovnega sodišča in ustavni sodnik, je glede izpustitve Noviča za Nova24TV povedal, da glede na delo na vrhovnem sodišču ve, da kadar ugodijo zahtevi za varstvo zakonitosti, se ob taki rešitvi vedno odpravi pripor. “Le sklepamo, da je ugodeno. Kakšna je odločitev, pa še ni znano. Vrhovno sodišče ima dve možnosti: razveljavi ali pa, če je prišlo do takšne napake, da se odloči za oprostilno sodbo.” 

“Čutim razočaranje nad državo”
Na vprašanje, če je jezen na sodnike, je Novič odgovoril, da je zanimivo, da ne. “Bolj čutim razočaranje nad državo. Zdi se mi škoda 40 mesecev plus 4 mesecev, ko nisem bil ne v priporu ne doma, pravzaprav. To je za moja leta dolga doba, to so nekako moja zadnja leta aktivnejšega življenja in bo treba na novo zastaviti možnosti.” Pri tem pri njem vlada razočaranje nad sistemom, ki dovoli, da se lahko posamezen tožilec nekritično opre na eno stran in pol tiskanega teksta, ki je bil generiran, podpisan, preverjen in poslan s strani neusposobljene osebe. “Na podlagi takega dokumenta me sprocesira do obsodilne sodbe na 25 let.” Ob vsem tem je poudaril, da njegovi bližnji nikoli niso podvomili o nedolžnosti in o tem, da bo pravica dosežena. “Nikoli, hči mi je dala alibi 5 minut do umora in bila z mano doma. Žena je igrala pomembno vlogo pri psihični stabilizaciji, saj se pojavijo krize, ko je človek 24 ur sam s svojimi mislimi. Človek je popolnoma nemočen proti sistemu.”

Foto: Nova24TV

Tone Jamnik, oče Janka Jamnika, je glede prostosti Noviča povedal, da so ga obsodili po krivem, in dodal, da ga zanima, kaj se je dogajalo na inštitutu. “Suma na Noviču nimam, vpletenih pa je bilo več drugih. V dneh pred smrtjo mi je sin povedal, da ga bodo likvidirali, na vprašanje, zakaj, pa odgovoril, da mu grozijo.” Tudi mati Ana Jamnik je povedala, da je že vseskozi vedela in čakala, da bo izpuščen. “Vedno sem čutila, da ni on kriv. Bojim se, da ne bodo našli morilca za umor, rada bi pred smrtjo vedela, zakaj so ga ubili. Čestitam, da so ga osvobodili, ker vemo, da ni kriv.”

Slučajnost ni igrala neke vloge
Vzporedno se je hotela izpeljati še ena likvidacija na Kemijskem inštitutu, naročen je bil umor Janeza Plavca, v tem primeru sodijo Michaelu Stephanu. Na vprašanje, če verjame, da je ta primer povezan z umorom Jamnika, je Novič odgovoril: “Poznam ga na videz, delal je na drugem oddelku, v kaj se je on zapletel, mi ni jasno. Če uporabimo verjetnosti račun: na tako majhnem inštitutu, da se v razmiku nekaj let naredita identična umora z različnimi izvajalci, je majhna verjetnost. Bremenili so me telefonski klici. Nekdo iz Ribnice mi je poslal čuden sms, kdaj naj dam piščanca v pečico, da bo piščanec pečen ob osmih. Slučajnost, ena proti 7 milijonov. Dejstva ki govorijo sama zase, da slučajnost ni igrala neke vloge. Bilo je vse planirano. Kdor bo želel in hotel ter kdor bo smel vpogledati v finančne tokove Kemijskega inštituta, bo lahko marsikaj ugotovil. Do aretacije je prišlo v enem tednu (umor 16. decembra, 22. decembra aretacija), podatek sam zase veliko pove.”

Novič je povedal, da meni, da so se nadenj spravili, ker je bil od leta 2000 s Kemijskim inštitutom v konfliktu. Ti so leta 2007 postali resni, ko so mu uničili laboratorij in raziskovalno skupino in ga leta 2009 odpustili. “Bilo je nekaj raziskovalnega ljubosumja, nekaj celo politike, bil sem idealna tarča.” Za konec je Novič povedal, da mu to ne bo vzelo poguma, veselja do življenja. Povedal je, da je veliko presanjaril. “Imam družino, dve odraščajoči dekleti, ženo, imam kmetijo na Krasu, ki me čaka, na koncu me čaka tudi zanimivo delo, ki ga moram opraviti s tasmanskim profesorjem. Načrtov je veliko, upam, da mi jih ne bodo prekrižali zli duhovi.”

N. Ž.

 • večni srb

  Zanimivo, če bi mene krivično obsodili in mi uničili toliko let življenja, bi za sistem zahteval najhujšo možno kazen, za vsakega posebej, ki je lagal proti meni oziroma me niso zaščitili, brez vsake milosti, ki je tudi meni niso pokazali. Najmanj to.

  • Dado

   Kot možak, ki je bil obsojen za spolni napad na deklico in je iz zapora (Doba) pojambral o krivici, da je bil po krivem obsojen (druga deklica sploh ni hotela pričati, ker jo je mama podkupila z nakupovanjem, pri obeh mamah pa je zapornik živel in seksal z materami, seveda je “učil” še hčerki spolno vzgojo. Na pisanje iz Doba se je takoj priključil možak, ki je pobegnil v Nemčijo, sicer bi bil obsojen za nasilje nad ženo, po krivem seveda. Tudi on je bil namreč nedolžen. Vprašaj njihove odvetnike, seveda ni nihče nič storil…… pa bodi pameten, le lahko..

   • večni srb

    Če prav razumem, tebi so ljudje povedali, da je tako.

    • pupa

     On vse to zanesljivo ve, ker je pri vsek teh deliktih bil soudeležen.

 • večni srb

  Slovenska forenzika se zanaša na metodologije, ki naj bi izkazovale verjetnost ena proti par milijardam, v resnici so te metode zanesljive samo 50%, kar pomeni, da bi bil v primerih, ko so uporabljene kot edini dokaz, lahko vsak drugi slovenec kriv.
  Večina ljudi je pri nas obsojenih na podlagi popsrdnih indicev, katerih verjetnost je praktino nična. Pravico do obrambe imajo v praski zgoj tisti slovenci, ki si jo lahko privoščijo, v glavnem taki, ki jo tudi rabijo.

  Slovenija, gnila dežela, ki pobija lasten narod, da bi zgledali bolj podobni razvitemu zahodu.

  John Oliver, resnica tudi ali predvsem o naši forenziki oziroma represiji in pravosodju: https://youtu.be/ScmJvmzDcG0

  • Tom Žnidarčič

   Ja, ma ob kakih drugih novicah, si pa kot advokat tvojih prednikov!

   • večni srb

    Tvojih zagotovo ne, zato boš vedno razočaran.

 • Tanja Bor

  Odličennprispevek.

  • Simon Novak

   Ti si pa res nezahtevna

 • Antonius

  Kardeljevo krivosodje je nedolžne obsojalo na šus, veleizdajalčevo krivosodje pa nedolžne obsoja od nekaj let aresta navzgor.
  Pavel Koder tudi nedolžen sedi zaradi Kučana.

  • Tom Žnidarčič

   Nič ne razumeš in tle lapaš.

  • Tom Žnidarčič

   Mona! Koder sedi zaradi nesposobnega Kučana!

 • Tom Žnidarčič

  G. Milko Novič, DAJTE PROBAT UGONOBIT SAMEGA SEBE, DA PAJACEM DOKAŽETE DA SO PAJACI, TO STE ŽE ITAK DOKAZALI.

 • Dado

  Gospa Mejak je bleda senca pravnika ali trdne odrasle osebe. Na svojem predavanju za ženske članice SDS je bila jezna, ker ni bil generalmajor OZNE za Slovenijo obsojen za povojne poboje… Škoda, da je bila tiho kot ritka, ko se je sojenje izvajalo, imela je druge skrbi. Namreč, po lastni izjavi, je zapustila delo tožilke in delo pravnice v NB Slovenije in se zaposlila v moževi firmi kot računovodja. Po njeni izjavi (Pričevalci) je takrat goljufala , da je firma plačala manj davkov državi in je bila firma zelo uspešna. Sedaj ima poleg Slovenije še nep. V Španiji. Bravo, kako pljuva po 20-letih, prej, ko bi morala spregovoriti, ko je bila na tekočem o sojenju, z nepravilnostmi v pravosodju , pa je bila namenoma tiho. Iz lastnih interesov. Kot veliki raziskovalec SDV in pisec Roman Leljak, bil je namreč ( obsojen za premoženjski delikt na zapor TV LJ dokumentarna oddaja), sodeloval pa je s Službo državne varnosti…..IN oba sta obrnila ploščo in pljuvata,…. seveda s tem tudi po sebi.

  • Rožle

   Skratka …
   spoštovani gospe Veri Mejak ne sežeš niti do gležnjev …
   tako kot tudi ne vsa tvoja rdeča rodbina …

  • pupa

   Želiš povedati, da Dr. Jože Možina izbira svoje pričevalce v rdečem GNOJU?????

 • Tom Žnidarčič

  Tudi nuovaventiqutroquadrifoglioverde, ni nič drugega kot propagandni materijal!

 • janko

  Še vedno smo POVSEM v krempljih starega rdečega zmaja! V vseh porah je, še vedno, “bilo kuda – udba svuda”. TA zmaj živi dalje v novih generacijah. Ob vsaki ovirici zarohni – ulični divjaki, odstreli ….

 • totex39

  Človek res lahko z težkim srcem sledi vsem komunističnim veleizdajalcem, ki še vedno krojijo v državi vse kar je možno in povrhu vsega imajo moč, da lahko človeka če hočejo popolnoma uničijo. Kdaj bo tega pri nas konec, da se bo lahko pravično zaživelo, kajti sedaj prihaja na površje že mlajša generacija, ki ima tudi njihove oprijeme.

 • Rdeči Ferdo

  Ta obsodba je bila maslo janševikov in ostale bande.

  • Olga2345

   Mislite boljsevikov iz Murgl?

 • Olga2345

  Skorumpirani!pirani sodniki sodijo z “lahko roko”, saj za nič ne odgovarjajo! Sramotno je, da si višajo plače v nebo zaradi “odgovornosti”, ki jo na koncu plačamo davkoplačevalci, skupaj z njihovimi plačami! Skrajni čas je že, da za svoje delo začnejo kazenskimi materialno odgovarjati! Vse sodnike, ki kršijo človekove pravice, je treba odpustiti!

 • Franjo Trojner

  To morbidno politično in medijsko stanje v naši državi nima nič skupnega z demokracijo, prazaprav je antipropaganda demokratičnega, pluralističnega in pravnega.
  Dejstvo je, da so levičarji blokirali LUSTRACIJO in nato v novonastajajoči demokraciji v samostojni Sloveniji pod krinko spoštovanja in upoštevanja človekovih pravic in svoboščin, ki so jih dolga desetletja sami grobo zlorabljali, omejevali, pričeli grobo, fanatično, nasilno vsiljevati svojo levo ideologijo in s tem dobesedno gaziti po vsem kar je normalno, pravično, načelno, etično, moralno…
  Levičarski politiki, levičarska civilna gibanja in levici servilni mediji so z svojo izključevalno, nasilno, fanatično, maščevalno politiko ubili zdrav dialog v naši državi, družbi.
  Da moja trditev drži se nazorno vidi:
  – v njihovi protidružinski politiki, ki so jo hoteli mimo volje državljanov že dvakrat uzakoniti in smo jo bili nato državljani že dvakrat prisiljeni zavrnili na referendumu, da se je končno upošteval, slišal naš glas.
  – v izigrani volji volilcev in s tem izigravanju osnov demokracije, demokratičnega, pravnega, normalnega, pravičnega, moralnega in etičnega s strani vseh levih strank, vseh levih dominatnih medijev in celotne leve civilne družbe. Leve na volitvah poražene stranke so kljub dejstvu, da so volitve izgubile postavile svojo levo vlado in to navkljub, mimo volje volilcev, ki so glasovali za relativno zmagovalko volitev demokratično, domoljubno stranko SDS in njenega predsednika, osamosvojitelja, domoljuba, demokrata, političnega zapornika v totalitarni Jugoslaviji in pod levičarsko vlado v samostojni baje demokratični in pravni državi Sloveniji vpeti v EU in zvezo NATO.
  – v poročanju levici servilnih dominatnih medijev, ki ne problematizirajo dejstva, da smo volilci na volitvah želeli spremembe in smo glasovali PROTI levim strankam SD/Židanu, SMC/Cerarju in Desus/Rjavcu, ki kljub dejstvu, da so bile na volitvah totalno poražene danes tvorijo jedro nove skrajno leve vlade.
  – v prikrivanju resnice levici servilnih dominatnih medijih glede problema ilegalnih migracij in vsega kar je s tem povezano, tudi hudih incidentov, katerim smo bili priča v tujini in doma, kakor tudi vseh stroških in samih lokacijah kjer leva oblast kljub nasprotovanju lokalnih oblasti gradi ali najema prostore za zbirne centre in namestitev ilegalnih migrantov.
  – v vedno bolj globoki državi, kateri non stop naše samostojnosti vlada afer polna, neetična, nemoralna, nenasitna, požrešna politična levica.
  – v propadli tranziciji, velikem javnem dolgu, gromozanski bančni luknji, v oprani 1 milijardi € v naši državni banki, v zdravstvu iz katetega polzi denar in se čakalne vrste in dolgovi samo še kopičijo…….
  – v nedelujoči pravni državi, ki se nikakor ne more iztrgati iz krempljev stare totalitatne ideologije, miselnosti in vseh stricev in tet, ki jo v naši državi še predstavljajo, tudi preko novokompiniranih levih strank in civilnih gibanj.
  – v sodstvu, ki je zaradi svojih čudnih odločitev izgubilo zaupanje med državljani.
  – v šibki demokraciji, ki zaradi blokiranja lustracije s strani vseh tistih, ki bi morali biti lustrirani nikoli ni imela prave možnosti za uspeh.
  – v nenehnem blatenju in poniževanju drugače mislečih, še posebno KRISTJANOV in RKC, ki je v zadnjem času vse bolj prisotno in vedno bolj brutalno.
  – v blokiranju vseh nujno potrebnih reform, kar nas vedno bolj odaljujeje od gospodarsko,civilizacijsko, pravno in kulturno razvitih inovativnih družb, držav v naši okolici in v svetu.
  – v dejstvu, da vsi volilci, ki smo glasovali za spremembe, za stranke opozicije, za na volitvah zmagovito stranko SDS in ostale desne stranke opozicije NSI, SLS, za združena Kanglerja in Primca, za Požarja in SNS nimamo nobenega vpliva na politiko, ki jo mimo volje volilcev, državljanov vehametno izvaja leva oblast.
  Vsa našteta dejstva nazorno pokažejo, da v naši družbi, državi nič ni normalno, pluralno in tudi pravno in demokratično ne.
  Slovenija danes je nekak kompromis med totalitarnim in demokratičnim, med nepravnim in pravnim, kar je bolano, sprevrženo, neetično, nemoralno, nepravno in državo z vsemi nami državljani vred nikoli ne more popeljati med uspešne in zadovoljne narode, države tega sveta.
  Politiki stare totalitarne in nove samo preoblečenev levice so z blokiranjem lustracije vsem SLOVENKAM IN SLOVENCEM ukradli sanje, da bi lahko končno svobodni, ponosni, uspešno v slogi in blagostanju živeli v samostojni demokratični državi vseh Slovencev.
  In dokler bo tako mi uspešna, demokratična družba, država ne bomo nikoli!

 • Bandit123

  Slovenci smo res smešni. Desničarji verjamejo, da Novič ni kriv, levičarji verjamejo sodnikom. Najbolje da razpišemo referendum, pa naj volivci odločijo o krivdi.

  • Miro Jereb

   Hahahahaha…

 • Ryuk

  Zdaj bi morale padati glave na tožilstvu in sodišču.

  • rubec

   zeljnate

 • rrrrr

  Bistveno je, da je nedolžni dr. Novič na prostosti in med svojimi dragimi. A k njegovi izpustitvi niso pripomogli niti odvetniki, niti par novinarjev ( predvsem pogumna raziskovalka iz Demokracije in v začetku postopka tudi novinar Reporterja), niti kritična javnost, temveč : UDBA.
  Udba zaprla ( NPU Majhenič), udba izpustila ( predsednik senata , Masleša). !!!!
  Kdo ali kaj, predvsem pa zakaj jih je v to prisilil, bomo gotovo izvedeli (morda DEA, amriški urad za boj proti drogam, ali kdo drug preko Pacifika – EU je itak ,,šaka jada”).
  Kako se bo stvar nadaljevala? Postopek bodo vrnili na prvo stopnjo, ga vlekli do onemoglosti, namesto da bi uvedli revizijo policijskih (ne)dokazov, zaprli ključnega in lažnjivega ,,forenzika” Sabliča ter vzeli licenco NFL- ki je že tako nima, prodani sodnici Koleti ter tožilki Žgajnar ( to je hčerka tiste Gorenakove sodelavke, ki je po njegovem mnenju ,,rest ena fejst punca”).
  Verjetno dr. Novič v tem sistemu krivosodja ne bo mogel docela dokazati svoje nedolžnosti. Metoda je znana: Patriji so zgoljufali ,,zastaranje” in končali postopek, za dr. Noviču ( krvni delikt ne zastara) pa bodo verjetno uporabili metodo neskončnih obravnav. Namen je jasen: ne eden ne drugi tako ne MORETA dokazati svoje nedolžnosti, hkrati pa obe krivosodni sramoti pa ne MORETA do ESČP ja !
  A karkoli se bo zgodilo, Demokracija in NovaTV24 bosta še naprej spremljali nadaljevanje. Pa tudi nepišmeuharska javnost bo ostala trdno ob slovenskemu znastveniku. !
  In na koncu, srečen sem, g. dr. Novič, da po štirih letih SMETE kot svoboden človek v nesvobodni državi spet uporabljati internet. Zato vam sporočamo:
  Trdno smo in bomo z vami, tako novinarji in kolumnisti Nove24TV in vsi osveščeni komentatorji na tem portalu. Niste sami!

  • Janko Gedlicka

   Vsekakor. Sicer bi ga res oprostili, kakor je sicer najprej zatrjevala Nova24tv. Če bi to storili, bi morali spet zagnati kriminalistično preiskavo. Počasi bi ljudem potegnilo, da je ta prirejena. Sicer pa je težko kar naprej nekaj prirejati. Vi, gospa Iva in drugi iz budne javnosti, novinarji kakor g. Petra Janša ter na Novi 24TV ste močna orožja, pred katerimi se UDBA seveda ob napornem in strokovnem delovanju odvetniške ekipe le hočeš nočeš mora umakniti kar nekaj krepkih korakov nazaj. Še dobro da je ģospod dr. Novič tudi duševno krepak člo vek.

   • rrrrr

    Janko, zelo tehtno dopolnilo mojemu pisanju

 • šmentanamuha

  Rdeči politiki uspeva ustvarjati kaos. Po komentarjih, ki jih daje Šarec svojem novem sekretarju Črnčec Damirju si upam trditi, da je ta človek nevaren. Cerar je samo poslušno izvajala navodila rdečih, Šarec grozi celo svojemu sekretarju, ki ga je pravkar nastavil, da ga bo odstavil, če ne bo poslušen.In to izjavlja javno pred celo Slovenijo. Kakšno poniževanje svojega sekretarja, kot da bi bil pes brez lastne pameti in pravice odločanja. Imam zelo slab občutek o nadaljevanju Šarćevanja.

  • Baba Jaga

   Kakšne insinuacije in paranojo ustvarjaš ob stavku “Če bo gospod Črnčec ravnal v nasprotju, na tem mestu, kamor sem ga imenoval, bo seveda takoj odstavljen,” .Ne vem če je ta stavek grožnja in ohoho javno poniževanje svojega sekretarja kot da bi bil pes itd itd , a si ti mogoče kaj kadil ,če vidiš v tem stavku prikazni ki jih opisuješ ,ali pa si omejen kot španski bik ko vidi rdeče pade v trans ?

   • šmentanamuha

    Meni je povsem jasno, da lobotomiran levičar nikjer ne vidi nobene grožnje. Saj zato pa si levičar. In prav zaradi takih je uspela komunistična revolucija, ki še kar traja. Ubogi človek, levičarstvo je degradacija homosapiensa.

    • Baba Jaga

     Dragi moj paranoik ,če ne uvidiš svojih simptomov ti jih s kratko
     razlago pojasnim : Paranoik je tip bolnika s preganjalnimi idejami in
     blodnjami ,ki ga pripeljejo do tega ,da se obrne na medije , se pridruži
     kakšnemu radikalnemu kultnemu gibanju in postane “pridigar “.Značilno je, da se bolniki ne zavedajo psihiatrične narave svojega stanja ! Zato ti toplo priporočam ,da nehaš pisati take zblojene komentarje in daj nekaj nase in se pojdi zdravit!

 • Soave

  r X 5 je dobro napisal, kdo je največ pripomogel, da se je pisalo o tem primeru.

  ” predvsem pogumna raziskovalka iz Demokracije in v začetku postopka tudi novinar Reporterja) ” !!!
  Res je. Jaz samo upam, da se bo še kaj izvedelo.
  Saj je pri tem primeru bil v pogonu ogromen ” aparat ” !!
  Z imeni na plano !!

 • xtc

  Ne se bat Milko rdeči zli duhovi te nebodo pozabili,ker rabijo “skate” goat,da mu obesijo umor ,ki so ga izvršili njihuvi sodelavci,zato tak trud.

 • Janko Gedlicka

  Ljubo mi je, da je v njem toliko optimizma, navkljub hudemu maltretiranja.

  • Simon Novak

   Samo je res prav nesramno, da so ga tako maltretirali, pa samo osumljen (in obsojen) je za umor, ubožček

 • AlternativaZaSlovenijo

  Pa srečno Milko!

 • Tanja Bor

  Odlična Tema dneva je bila. Upam, da bo tudi na youtubu. Komentarjev je pod novico manj, ker je že vse povedano. Vse dobro, doktor Novič!

 • if

  Štiri leta življenja Noviča v zaporu je produkt podlih ljudi, ki s svojimi frustracijami razdiralno obremenjujejo vrh države.

 • JANEZ GUS

  Kaj pa Kunič bluzi.Kaj mu ni jasno.Se je ugrabljena država odločila drugače,je dobil namig.VMurgleh je dolgo gorela luč.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!