fbpx

[VIDEO] Grožnje in napadi na voditelja dr. Jožeta Možino se nadaljujejo

Jože Možina (Foto: STAfoto)

Vihar okrog intervjuja dr. Jožeta Možine z gostom dr. Jožetom Dežmanom se ni polegel. Tokrat smo pred RTV Slovenija ujeli osamljenega  protestnika.

Protesta se je udeležil le Rudi Volk, ki je za Nova24TV povedal: “Eno premlevanje zadev, ki so jasne, sprejete in pogrevati in pogrevati in negirati … To je kot tako, če bi se začeli pogovarjati o tem, ali ste res prepričani, da je Zemlja okrogla.”

Pisali smo že, da se je v zvezi z neprimernim odzivom RTV Slovenija oglasilo Združenje za slovensko besedo, ki je poslalo Javnemu zavodu RTV Slovenija odprto pismo, v katerem pišejo, da “s skrbjo opažajo procese, ki ogrožajo demokratično kulturo in uničujejo svobodo javnega prostora; pa tudi  s strahom, ker dogajanje prerašča v gonjo proti dr. Možini“.

Protesti borcev NOB in njihovih simpatizerjev v Kopru so izgledali tako, kot da smo Slovenci v državljanski vojni. Predsednik Zveze združenj borcev NOB Tit Turnšek je na omenjenem protestu v Kopru ob tem izjavil: “Laži so že postale smešne.” In ob tem ukazal novinarki: “Stran. Stran!” Ob tem ga je novinarka vprašala, če ji ne bo dal nobene izjave, na kar je osorno odgovoril, da ne. Ne upamo si niti pomisliti, kaj bi se zgodilo, če ga naša novinarka ne bi ubogala.

Vir: Twitter

Dr. Jože Možina pa je na Twitterju vprašal, kdo je protestnik, ki je nosil grozljiv napis: Možina in Dežman na poti mučeništva. Gre za Darka Znidarčiča, upokojenega policista, nekoč predsednika društva Maj 45 in podpornika levice.

Vir: Twitter

Za Možino se je zavzelo tudi Združenje za slovensko besedo, ki  je RTV pozvalo, naj se zave svojega izjemno velikega zaostanka in deficita na področju obravnav komunistične revolucije, naj učinkovito in javno zaščiti integriteto dr. Jožeta Možine ter naj se zave potreb in želja velikega dela slovenske javnosti, ki jih je komunistični sistem nekoč zatiral ali jim kratil pravice.

Celoten posnetek poglejte tukaj:

A. J.