fbpx

[Video] Jan Plestenjak kritičen do “influencerjev”: Je to višek tega, kar se lahko doseže v življenju?!

Jan Plestenjak (Foto: Facebook)

V zadnjem času so na družbenih omrežjih vse bolj priljubljeni t. i. vplivneži, ki namesto, da bi pritegnili svojo pozornost s talentom ali pa dobrim delom, to počnejo z uživanjem v brezdelju in z luksuznimi izdelki. Na to se je pred dnevi odzval tudi priljubljeni pevec Jan Plestenjak, ki je mladim prek Facebooka sporočil, da takšni “influencerji” ponujajo pravzaprav prazne cilje, mladim pa je svetoval, naj namesto tega raje iščejo in razvijajo svoje talente. Kot je poudaril, to ljudi bolj izpolni in jim prinese več sreče, pa čeprav jim ne bo prineslo bajnega materialnega bogastva, kot ga oglašujejo “influencerji”!

Priljubljeni pevec Jan Plestenjak je s svojimi aktivnostmi na družbenih omrežjih že večkrat pritegnil veliko pozornosti in tako se tudi v zadnjih dneh veliko razpravlja o mislih, ki jih je sporočil prek družbenega omrežja Facebook. Kritično se je namreč odzval na med mladimi vse bolj priljubljene “influencerje” oz. vplivneže: “Pred kratkim sem gledal par kanalov svetovnih ‘influencerjev’ in sem se prav malo zgrozil, kaj v bistvu ponujajo mladim ljudem kot višek sreče, zadovoljstva in izpolnitve. Ponujajo jim pot s privatnim avionom na neko letališče, kjer jih čaka rolls royce, ferrari, jih odpelje v bazen in je žurka celo noč. In to je zdaj višek tega, kar se lahko doseže v življenju ali kaj?!”

Plestenjak mladim v videoposnetku svetoval, naj razvijajo svoje talente
V videoposnetku je Plestenjak dodal še nasvet za mlade: “Nihče jih ne opozarja, da je v bistvu izpolnitev skozi to kar delaš, kjer iščeš svoj talent, ki ga razvijaš, z eno odgovornostjo in disciplino in potem res pride do notranje izpolnitve. In če bodo ponujali mladim ljudem samo take cilje, ki so v bistvu prazni, se bojim, da bo to postalo kar navada ali pa kultura in jaz resnično upam, da se bo to enkrat končalo. Skratka tecite za žogo, sanjajte, kako boste super zdravniki, pišite pesmi, kako boste super kuharji in delajte na svojem talentu, kjer se zgodi ta prava izpolnitev za svoje srce.”

Materialno bogastvo ne prinese izpolnitve in sreče
“In marsikdo bo verjetno imel v sebi talent ali pa ljubezen do nečesa, kar mu nikoli v življenju ne more prinesti toliko denarja, da bi si kupil avion, rolls royce in ne vem kakšen bazen, ampak bo na koncu desetkrat bolj izpolnjen in srečen od tistega, ki si mora stalno to kupovat,” je za konec še poudaril Plestenjak.

Rok Krajnc