fbpx

[Video] Jordan B. Peterson na predavanju navdušil 1.800 poslušalcev!

Jordan B. Peterson (Foto: Facebook)

Kanadski klinični psiholog in avtor uspešnice 12 pravil za življenje Peterson, ki si je zaradi svoje priljubljenosti pridobil status zvezdnika med znanstveniki, je za svoj prvi obisk postkomunistične države izbral kar Slovenijo. Na včerajšnjem predavanju v Ljubljani je navdušil kar 1.800 poslušalcev, zlahka pa bi napolnil tudi večjo dvorano. Brezplačne vstopnice so namreč kmalu pošle.

Profesor psihologije iz Toronta Jordan B. Peterson, ki je zaslovel s svojo knjigo 12 pravil za življenje, si je že pridobil sloves zvezdnika med znanstveniki, za svoj prvi obisk postkomunistične države pa je izbral prav Slovenijo. V Ljubljani je včeraj imel predavanje, ki se ga je udeležilo kar 1.800 udeležencev, glede na to, da so brezplačne vstopnice za predavanje zelo kmalu pošle, bi Peterson po vsej verjetnosti zlahka napolnil tudi dvakrat večjo dvorano. Po poročanju portala Aleteia je med drugim povedal, da bi se z veseljem soočil tudi s slovenskim marksističnim filozofom Slavojem Žižkom. Predavanje si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku.

Na predavanju med drugim govoril tudi o totalitarizmih
Po poročanju portala Domovina je Peterson ugotovil, da so totalitarizme omogočali ljudje, saj so s svojo pasivnostjo sodelovali, in izrazil prepričanje, da vsak posameznik vsaj okvirno razume, h kakšnim posledicam bo ta vodila. “V 20. stoletju pa se je ogromno posameznikov požvižgalo na posledice svojih dejanj,” je dejal in dodal, da sta trpljenje in sovraštvo dve neizogibni kategoriji našega življenja. Na predavanju, ki se ga je udeležil tudi kandidat za župana Ljubljane dr. Anže Logar, je Peterson udeležene spodbudil k udeležbi na lokalnih volitvah z besedami: “Vsak glas šteje!”

J. Ž.