[Video] Kaj se dogaja z ministrom Mescem? Kaloh ga poziva: “Če nimaš kaj za (belim) bregom, se greš testirat”

Vir: zajem zaslona, Twitter.

Na včerajšnji seji parlamentarnega odbora za zdravstvo, kjer so obravnavali zelo pomemben zakon o dolgotrajni oskrbi, je bil navzoč tudi Luka Mesec, podpredsednik vlade, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter koordinator stranke Levica. Javnost je presenetilo njegovo čudaško obnašanje.

Že med sejo so se oglasili uporabniki družbenih omrežij, številni so opozorili na Meščevo nenavadno obnašanje, obrazne grimase, grizenje nohtov in podobno, kar spominja na ljudi, ki preživljajo abstinenčno krizo.

Od Luke Mesca zdaj javnost pričakuje, da se bo danes testiral na droge in javno objavil rezultate testiranja. Le tako bo razblinil vse dvome javnosti, ki se zdaj sprašuje, kaj se z ministrom v resnici dogaja. Mesec v zadnjem času zbuja pozornost tudi zaradi zanemarjenosti – na seje hodi neobrit, na visoke sestanke brez nogavic … Že pred volitvami pa je v enem od radijskih pogovorov priznal, da je že poskusil droge.

Naj čimprej opravi test za prepovedane droge ga je vzpodbudil tudi poslanec mag. Dejan Kaloh, ki je pokazal svoj toksološki izvid. Očitki s strani tvitosfere so namreč ob posnetku “živčnega” ministra prehudi.

Andrej Žitnik