fbpx

[Video] Ljudje so besneli nad povečanjem števila ministrstev

Foto: Nova24TV

“Napaka. Že zdaj jih je preveč in so neučinkoviti. Da bodo še štirje plus, da bo vso drhal noter nazaj potegnil. Prav žalostna sem in jezna, da je slovenski narod tako neumen, da naseda vsakič vsem. Pobrali so denar, s katerim nam je ona vlada pomagala v težkih covidnih časih, sedaj so se pa vsi okrog obrnili in pozabili na dobre stvari,” je povedala ena od naključnih mimoidočih na ljubljanskih ulicah, kjer je novinarka Tatjana Filipič spraševala ljudi, ali se jim zdi prav, da najverjetnejši novi premier Robert Golob načrtuje kar štiri nova ministrstva.

Trenutno imamo 14 ministrstev in tri ministrstva brez resorja, najverjetnejši mandatar Robert Golob pa bo po prvih napovedih dodal še štiri. Po koncu petkovih koalicijskih pogajanj je namreč v izjavi za medije dejal, da “vnašajo štiri resorje”, pri čemer je naštel področja podnebne politike, medgeneracijske solidarnosti, digitalizacije in regionalnega razvoja, ki jih želijo okrepiti z namenom, da bodo lažje obvladovali krizne čase. V okviru oddaje Glas ljudstva smo ljudi v zvezi s povečanjem števila ministrstev še povprašali, ali menijo, da bo to davkoplačevalce drago stalo, in ali to počne le zaradi zaposlovanja svojih podpornikov.

“Ne, že sedaj mislim, da jih je preveč. Bi mogel obstoječe malo pojačati,” je povedal eden od mimoidočih. Drugi je izrazil prepričanje, da povečanje števila ministrstev zagotovo ne bo zastonj, ker je Golob po njegovih besedah mahnjen na denar. “Težko bi rekel, zakaj to dela. Sigurno je v njegovo korist.” Tudi tretji je menil, da širjenje javne uprave ne bo dobro. “Že tako jih je preveč, potem pa še štiri nova, kakor pravite. Preveč je tega, no. Nič ne bo bolj(še). Samo stolčke so zamenjali.” 

Foto: Nova24TV

“Ne, ni to prav,” je povedala ena od mimoidočih in prepričljivo dodala, da bodo davkoplačevalci tisti, ki bodo nasrkali. “Mogoče zaradi tega, ker ne zna,” je dodala. Druga gospa je poudarila, da je omenjena napoved napaka. “Že zdaj jih je preveč in so neučinkoviti. Da bodo še štirje plus, da bo vso drhal noter nazaj potegnil. Prav žalostna sem in jezna, da je slovenski narod tako neumen, da naseda vsakič vsem. Pobrali so denar, s katerim nam je ona vlada pomagala v težkih covidnih časih, sedaj so se pa vsi okrog obrnili in pozabili na dobre stvari.” 

V nadaljevanju je ista gospa povedala, da bo šlo za delovanje večjega števila ministrstev več našega denarja in da nam bo manj ostalo. “Že tako ali tako težko živimo, sploh upokojenci. Absolutno ima načrt in se dela velikodušnega. Mene bi bilo na njegovem mestu v dno srca sram, da se hvali, kako malo je zaslužil. 7 tisoč je zanj malo. In se je norčeval, ker je ta vlada, ki je bila sedaj, znižala dohodnino, in se je norčeval, kaj bo pa 20 evrov človeku pomagalo,” je bila kritična in dodala, da ima ona 20 evrov za cel teden za hrano. “On se pa dela norce iz milijonov, pa še državi dolguje.” Pravi, da je jezna že od dneva volitev. “Bila sem tudi v volilni komisiji in sem videla, kako je narod noter hodil. Točno sem vedela, kaj se bo zgodilo. Prepričana sem, tako kot tukaj stojim, da je bilo pol tega ponarejenega.” Meni, da je nemogoče, da bi toliko “butastih” Slovencev zanj glasovalo. “Mi je prav žal, da to rečem. To je moje mišljenje,” je zaključila.

“Obup. Da imamo 400 tisoč Slovencev, ki se ne vprašajo, kdo je ta človek. Kaj je počenjal, kaj vse je delal. Katastrofa,” je povedal še eden od mimoidočih, ki meni, da večje število ministrstev najbrž ne bo prineslo večjega efekta. “Čez šest mesecev pa se vidimo in boste imeli druga vprašanja o tem, zakaj so odstopili,” je zaključil.

Foto: Nova24TV

Nina Žoher