fbpx

[Video] Ljudstvo v en glas: Golobu in njemu podobnim ne zaupamo vodenja države!

Foto: Nova24TV

“Lopovščina ne pride v poštev”, je bil le eden od komentarjev mimoidočih v tokratni oddaji Glas ljudstva, v kateri je naša novinarka Tatjana Filipič med drugim poizvedovala o zaupanju do Roberta Goloba in predstavnikom njegove stranke Gibanja Svoboda glede na ovadbo zoper Andreja Ribiča za zlorabo položaja in potencialnih koruptivnih dejanj.

Po objavljeni zgodbi o prevari, ki so jo izvedli tesni Golobovi prijatelji, tudi člani njegove stranke, med katerimi je glavni akter nekdanji predsednik uprave Elektro Ljubljana Andrej Ribič, je našo novinarko Tatjano Filipič zanimalo, ali bi ljudje glede na Golobovo nezakonito plačo, ki še vedno ni razrešena, in zdaj potencialno koruptivnim dejanjem Golobovega zaveznika, res zaupali vodenje države takim ljudem?

Vsi vprašani so si bili glede prvega vprašanja enotni in vodenje države vsekakor ne bi prepustili ljudem, kot so Robert Golob ali Andrej Ribič, saj, kot je dejal eden od vprašanih, gre “dobesedno za kršenje zakonodaje in vsega, kar je možno, ustavnega reda in tako naprej”. V nadaljevanju so bili odgovori naslednji: “lopovščina ne pride v poštev”, “vsi so lopovi in vsi v zapor”, “seveda, logika je, da ne”, “za vodenje države morajo biti ljudje pošteni”, “ne bi sploh nič komentirala”, “še nisem preštudirala, ampak je težko zaupat”, “takšnim ne bi zaupala vodenja države”, “ne sploh ne”, “ne, nikakor ne”, “vsi, ki kaj zagrešijo, bi morali iti stran”, je zatrdila ena od mimoidočih.

Javnost ne naseda levim medijem
Potem ko je bil v Ukrajino na diplomatsko misijo poslan slovenski predstavnik Boštjan Lesjak, so nekateri mediji pisali, da gre za oboroženo vojaško diplomatsko misijo. Od mimoidočih je naša voditeljica izvedela, da večinoma ljudje tem trditvam niso verjeli: “prezgodaj je dati kakšno mnenje o tem, kaj se dogaja v Ukrajini, žalostno je, to je vse, kar lahko rečem, detajlno obrazložiti pa je težko”, “ne vem, s tem se nisem ukvarjala”, “ne vem, prvič slišim za informacijo”, “žal, nisem verjela”, “ne, ne, gledamo Novo24TV”, “ne verjamem v to, ne verjamem”, “ne, nisem verjel”, “ne, nisem”, “to so heroji, njim je treba dat podporo, kaj pa drugega”, med katerimi je eden dejal, da spremlja vse medije in si potem ustvari svoje mnenje”, nisem nasedel mnogim medijem na levi strani, to je tudi moje mnenje”, je dejal.

Ne glede na to, da je bilo v preteklosti medijema POP TV in večkrat celo nacionalni televiziji RTV Slovenija očitano pristransko oziroma enostransko poročanje, je javnost temu še vedno priča, med drugim nobeden od omenjenih medijev ne omenja Golobove plače. Zakaj je tako, ni znano, je pa našo novinarko zanimalo, ali ljudje menijo, da gre za cenzuro. Mnenja se ne razlikujejo kaj dosti, nekateri v objavi plače ne vidijo nobene težave glede na to, da so bile javno objavljene tudi plače javnih uslužbencev, “da, če so že javno imensko bile izpostavljene plače policistov, naj bi bile šolnikov, naj bi bilo praktično vseh javnih uslužbencev, to je moje mnenje”, je dejala gospa.

Medijem narekuje Kučan, Golobova plača ni edini škandal, o katerem ne poročajo
Veliko se jih je strinjalo, da bi morala biti medija bolj vsestranska pri poročanju, “treba je biti vsestranski, vsi smo enaki, naj bi bili”, “višina plače je bila vedno “zanimanje” za ljudi, včasih je bilo to odprto, zdaj v času demokracije pa se o tem nerado govori, čeprav enkrat letno vidimo objavljene te plače, prejemke, nekje sem zasledil, da vodijo zdravniki, ne vem pa, ali je to res ali ne” , “težka odločitev, nisem analitik”. Med mimoidočimi je ena od vprašanih še dodatno potrdila, da o Golobu še do nedavno ni vedela niti, da obstaja “do zdaj nismo vedeli, zdaj ne vemo, kaj je resnica, prej ga nihče ni sploh poznal”. Gospa, ki se je strinjala, da gre za cenzuro, je dejala, da plači ne oporeka, da pa se sprašuje, “kako je šlo to skozi FURS”, “dobesedno gre za cenzuro”, “enostranski so, pod vplivom, delajo tako, kot govori Kučan”, “to so pa mediji in medijska politika”, “za cenzuro gre”, “enostransko poročanje”, “jaz tako pravim, če vsi o Golobu, zakaj še o Jankoviču in o farmacevtki nič ne govorijo na POP TV, saj je to večji škandal, kot pa tale Golob”, “ja, poznamo cenzuro teh medijev, cenzurira se tisto, kar javnost navadno ne bi smela izvedeti, treba je pogledati tudi kako drugo stran medija, mislim, da so Slovenci dovolj pametni, da si ustvarijo svoje mnenje, preden bodo kaj obkrožili”, je zaključil eden od vprašanih.

Tanja Brkić