fbpx

[VIDEO] Migranti zasedli tovarno Rog; afganistanski trener vabi na trening mešanih borilnih veščin za samoobrambo!

Foto: youtube

Rušenje tovarne Rog je bilo napovedano že za lanski junij, a se nasilni rogovci niso pustili odgnati. Še več, pred kratkim so v nekdanji tovarni ustanovili Ambasado Rog, ki jo aktivisti upravljajo skupaj z migranti, v njej pa Afganistanec, ki se predstavlja kot trener, poučuje mešane borilne veščine.

Odkar je Slovenija odprta za migrante, so ponekod standardi alarmantno padli. Če smo Slovenke še nedavno uživale ob misli, da so trenerji visoki, postavni, z definiranimi mišicami na rokah in “six packi” na trebuščku, pa Anwer Abo Ahmad, ki se predstavlja kot trener mešanih borilnih veščin (MMA) v nekdanji tovarni Rog, ruši vse standarde. Ne le, da nima nobene uradne licence ali javno izpostavljenega znanja, da obvlada ta tip borilnih veščin, Ahmad tudi ne izgleda prav nič športen tip človeka. Še v pretepaškem videu, ki se je pojavil na youtubu in ki vabi na učne lekcije v tovarno Rog, le stoji ob strani in svojim tečajnikom (da gre večinoma za zavožene primerke človeške vrste, ki svoj čas porabljajo tako, da ga ‘zabijajo’ v nekdanji tovarni pod pretvezo aktivizma, ni treba posebej poudarjati) kaže, kaj naj naredijo. Bolj kot na profesionalno vadbo to spominja na pretepanje v stilu talibanov.

Bizaren video, v katerem Ahmad, ki je po njegovem Facebook profilu sodeč v Sloveniji že več kot leto dni, v polomljeni slovenščini vabi na ure MMA, si lahko ogledate tukaj:

Mnogo več o življenju samooklicanega trenerja MMA pa lahko izvemo iz njegovega Facebook profila. Med drugim pohajkuje po Sloveniji, čas zapravlja po gostilnah, po ljubljanskih ulicah s cigareti v roki, skratka uživa v brezdelju na račun države Slovenije. Te fotografije so dovolj zgovorne:

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Foto: Facebook

V Ambasadi Rog v t. i. Second Homu (Drugem domu) migranti pripravljajo tudi druge delavnice, kot so spoznavanje z arabsko glasbo, spoznavanje s plesom kurdsko kolo, razstava migranta iz Afganistana Tanija Bahtualija in podobno.

M. S.