fbpx

[VIDEO] “Norec”, ki je skočil s šibeniškega mostu, ima smrtno nevarne poškodbe – Najprej se je zdelo, da mu ni nič, potem pa je sledil šok – Poglejte, kako so ga reševali iz morja

Moški, ki je skočil iz šibeniškega mosta, ima smrtno nevarne poškodbe. Foto: YouTube.

Pred dnevi smo tudi na portalu Nova24TV poročali o drznem skoku 33-letnega hrvaškega državljana z vzdevkom Pero s 40 metrov visokega mostu v Šibeniku, kot je bilo razvidno iz videoposnetka, ki se je pojavil na socialnem omrežju Facebook, pa je bil moški v opitem stanju. Tudi mnogi naši bralci so pod prispevkom komentirali, da smo pretiravali z naslovom, ko smo zapisali, da se je ob skoku hudo poškodoval; no, zdaj so tudi zdravniki z intenzivnega oddelka v bolnišnici v Šibeniku potrdili, da je moški utrpel smrtno nevarne poškodbe, zlomil si je medenico, trenutno pa njegovo zdravstveno stanje še ni dovolj stabilno, da bi ga lahko prepeljali na travmatološki oddelek v Zagreb. Na spletu sicer še vedno potekajo polemike, zakaj bi kdo z mostu, kjer se še najbolj drzni težko odločijo za “bungee jumping”, skočil kar tako.

Kot poroča časopis Slobodna Dalmacija, ni šlo za poskus samomora, kar je jasno razvidno že iz posnetka, ki smo ga v četrtek objavili tudi na našem portalu. Pero se očitno ni zavedal nevarnosti, v katero se podaja, dva druga glasova, prijatelj, ki je snemal, in že ena ženska prijateljica, pa sta ga pri skoku spodbujala in navdušeno vzklikala, ko je moški poletel v globino.

Kot je razvidno iz posnetka, 33-letnik ni bil zmožen pristati na nogah, čeprav mu je prijatelj svetoval, naj se zravna – priletel je na trebuh in na obraz, potem pa splaval na površje. Očitno, vidno v šoku, še ni čutil, kakšne poškodbe je sploh utrpel. Šele po nekaj zamahih, ko se je približal obrežju, je postalo jasno, da ima hude poškodbe, a k sreči so to uvideli tudi očividci in pravočasno poklicali na pomoč reševalce, da so ga slednji rešili pred utopitvijo.

T. F.