[Video] Rupar je napovedal že sedmi shod, tokrat s humanitarno noto!

Vodja upokojenskih protestov Pavle Rupar vabi na sedmi protestni shod s humanitarno noto. (Foto: Twitter)

Medtem ko je Golob v času počitniških radosti povsem pozabil na upokojence, oni niso na svoje pokojnine in ostale pravice. Oglasil se je vodja Inštituta 1. oktober Rupar, ki je napovedal že sedmi shod, s posebnim poudarkom na humanitarnosti. Člani Inštituta 1. oktober še niso umrli in bodo poskrbeli, da bo prihajajoča jesen zares vroča. Dogodek bo potekal 6. septembra 2023 ob 15. uri na Trgu republike. 

Vrača se nočna mora vlade Roberta Goloba, saj slednja še vedno zanemarja najranljivejše člane družbe – upokojence. Vodja upokojenskih protestov je tokrat pozval na že sedmi protest s posebno humanitarno noto. Portal E-Maribor poroča, da se po poletnem zatišju približuje vroča politična jesen. Včeraj, v soboto, je sestankoval Inštitut 1. oktober v razširjeni sestavi. Opozarjajo, da se pogoji za upokojence niso spremenili, saj jih še vedno nihče ne jemlje resno. Prepričani so, da jih še vedno nihče ne sliši, še manj pa upošteva. Vladajoči so veliko tvezili o sodelovanju, od izrečenih obljub pa ni ostalo prav veliko.

Sedmi shod bo 6. septembra 2023 ob 15. uri na Trgu republike
Razočarani upokojenci napovedujejo že sedmi shod za višje pokojnine, tokrat tudi s humanitarno noto. Včeraj so na srečanju regijskih predsednikov društva 1. oktober sporočili, da bo sedmi dogodek, ki bo potekal 6. septembra 2023 ob 15. uri na Trgu republike v Ljubljani, nekaj prav posebnega. Upokojenci bodo vladi poslali sporočilo, ki bo povezano z željo po boljšem stanju te ranljive skupine. Obenem bodo na dogodku prisotne tudi posebne QR kode. Udeleženci jih bodo lahko skenerali s pametnimi telefoni ter tako prispevali za ljudi, ki so jih prizadele poplave, in sicer po pet ali deset evrov. Z zbranim denarjem bo društvo nakupilo pralne stroje, hladilnike itd. ter nakupljeno preko občin razdelilo prizadetim.

“Drugim inštitutom, raznim marčevskim, želimo pokazati, da so bedarije, ki jih trosijo, premalo!”
Iz Maribora bo na dogodek peljal poseben avtobus, in sicer izpred Planeta Tuš ob 12.30. Rupar je ob tej priložnosti podal tudi izjavo, ki je v celoti dostopna na priloženem videoposnetku. Med drugim je izrazil upanje, da bodo zbrali dovolj sredstev za prizadete in jim tako omogočili malce bolj normalno življenje (1 min 12 sek). Za nekatere na Koroškem bodo nakupili tudi glasbila, ker jih je odplavila voda. Dogodek se bo začel s protestnim pohodom po prestolnici, veliko bo tudi nastopajočih. Rupar: “Upokojenci delamo, ne delamo samo zase, delamo za vse. Drugim inštitutom, raznim marčevskim, želimo pokazati, da so besede, bedarije, ki jih trosijo, premalo. Da so slikice v Ljubljani na asfaltu z lopato premalo, da je treba delat, in da je potrebno sodelovati.” Vodja protestov je za konec poudaril pomen enotnosti, a ne le v času poplav. Prepričan je, da bodo uspeli.

Domen Mezeg