[VIDEO] Slovenska vlogerka Barbara Horvat iz ZDA svari o vse bolj pogubni migrantski krizi, Slovenija pa še naprej v zanikanju

Barbara Horvat (Foto: YouTube/ Barbara4u2c)

Slovenska vlogerka Barbara Horvat v svojem zadnjem videu opozarja na eskalacijo migrantske krize tako v Sloveniji kot drugod po Evropi. Svoje gledalce je opozorila na zahteve islama do žensk in izpostavila, da se je naval migrantov v Španijo povečal, vse odkar je država odprla vrata migrantom.

Če slovenski mediji radi skoparijo z dejanskimi številkami, pa zato vlogerka Barbara Horvat opozarja ravno nanje. V nedavnem poročilu slovenske policije so namreč zapisali, da so v prvi polovici leta 2018 zabeležili kar 327,5-odstotno povečanje ilegalnih prihodov.

Ilegalni prihodi po državljanstvu, januar-maj 2018. (Vir: Poročilo obmejne policije)

V enakem času lansko leto so obravnavali “le” 570 ilegalnih prečkanj meje, letos pa je policija do 31. maja obravnavala kar 2.437 ilegalnih prehodov državne meje. “Od začetka lanskega leta zaznavamo nestabilen trend naraščanja števila ilegalnih prehodov. Število se je izrazito povečalo v letošnjem aprilu in trend naraščanja se strmo nadaljuje,” so zapisali v poročilu sektorja mejne policije.

Migranti izrabljajo azilno zakonodajo
“Ilegalni migranti izrabljajo podajanje prošenj za mednarodno zaščito za nadaljnje potovanje” v smeri razvitih držav EU. Ta modus delovanja je po poročanju policijske uprave “prisoten na celotnem območju Zahodnega Balkana, saj ilegalni migranti takoj ob prijetju izrazijo namero o podaji prošnje za mednarodno zaščito in nato zapustijo nastanitvene kapacitete z namenom nadaljevanja nedovoljenih migracij”.

Ta trend se bo po zapisu policijske uprave še nadaljeval, saj migrante, ki zaprosijo za azil, nastanijo v nastanitev odprtega tipa, od koder ob prvi priložnosti nadaljujejo svojo pot.

Hidžab ni simbol svobode, temveč zatiranja
Barbara Horvat je v svojem videu opozorila tudi na licemerje zahodnih feministk, ki razglašajo hidžab za simbol svobode. Pri tem je povedala, kaj si o tem mislijo sami islamski izvedenci. Ti namreč vztrajajo, da mora biti ženska ves čas zakrita, z izjemo, ko je doma, drugače se lahko pokvari, saj je ženska po njihovih trditvah čustveno bitje, ki ga lahko marsikaj zavede stran od islama in hišnih opravil. Res, osvobajajoče. Ne bi si mislili, da bo šala, da je ženska samo za štedilnik, kdaj postala moto novodobnega feminizma.

Ivan Šokić