fbpx

[Video] Slovenski misijonar in kandidat za Nobelovo nagrado za mir Peter Opeka: Slovenci doma in po svetu se veselimo in pojemo od veselja, da smo že 30 let svobodni in neodvisni

Pedro Opeka (Foto: YouTube)

Slovenci doma in po svetu se veselimo in pojemo od veselja, da smo že 30 let svobodni in neodvisni. Sami gospodarji slovenske zemlje. Nikdar več nam ne bo nihče ukazoval, kako naj živimo, delamo in mislimo. 30 let ima Slovenija svoj edinstveni prostor med vsemi narodi,” je vsem Slovencem ob 30. rojstnem dnevu države voščil slovenski misijonar in humanitarec Pedro Opeka.

Slovenski misijonar in kandidat za Nobelovo nagrado za mir Peter Opeka je z Madagaskarja poslal čestitko vsem Slovencem ob dnevu državnosti.

Tako je dejal: “Slovenci doma in po svetu se veselimo in pojemo od veselja, da smo že 30 let svobodni in neodvisni. Sami gospodarji slovenske zemlje. Nikdar več nam ne bo nihče ukazoval, kako naj živimo, delamo in mislimo. 30 let ima Slovenija svoj edinstveni prostor med vsemi narodi. Dragi rojaki, pojdimo vedno navzgor, dajmo dober zgled svetu. Veselimo se vsega, kar je dobrega in pristnega v naši domovini – spoštovanje, strpnost, budimo slovenski jezik in kulturo, ne pozabimo na našo zgodovino in vero, ki nam je dala duhovne vrednote, da smo premagali vse težave. Poveličujmo bratstvo in iskreno prijateljstvo med vsemi enakopravnimi Slovenci. Naša dežela je lepa, imejmo jo radi, varujmo jo pred vsemi nevarnostmi, bodimo še naprej združeni kot bratje in sestre, prijatelji in prijateljice. Gradimo prihodnost na idealih, ki nas povezujejo in dajejo smisel našemu življenju in delu. Imejmo vedno upanje v nas in veselje v naših srcih. bodimo prijatelji vseh narodov. Naj Bog varuje in blagoslovi Slovenijo in slovenski narod. Korajža velja. Živijo, Slovenija!”

Sara Kovač