fbpx

[Video] Tako pa je videti Nika Kovač, ko se sreča z dejanskim “ljudstvom”. Deli zaprepadene poglede in se ozira za pomagači

Foto: posnetek zaslona/Twitter

Običajnega državljana, ki nima dostopa do medijev, ker se ni rodil kot privilegirana socialistična hčerka, sta “komisarja” na rahlo odrinila in napodila izpred kamere. Morda celo na precej podoben način, kot se je zgodilo “nasilje” nad Niko, a seveda medijskega pompa na račun tega ni bilo in ga tudi ne bo. Toliko o tem, kako naj bi bili enaki pred zakonom, kot sicer narekuje najvišji zakon v državi. 

Kratek videoposnetek prikazuje predsednico Inštituta 8. marec Niko Kovač, ki stoji pred mikrofonom pred tiskovno konferenco njenega inštituta ob pričetku referendumske kampanje za RTVS. V nekem trenutku, ko Kovačeva ni govorila v mikrofone pred sabo, se je približal moški, ki je Kovačevi povedal, da si tudi sam želi, da bi lahko novinarjem delil zgodbe o pranju denarja, korupciji in fizičnem napadu. Ko je očitno želel povedati več o samem napadu, sta se približala dva somišljenika Kovačeve.

Moški je nato odvrnil: “Za ljudi se borite. A tako boste to dokazali? Kaj sem pa jaz? Za katerega človeka se vi borite?” Ker je bil gospod, ki se nadeja, da bi tudi sam prišel do novinarjev, razburjen, mu je Kovačeva odgovorila: “Saj je v redu, gospod”. Gospod je Kovačevo povprašal, za katerega človeka se vendar bori. “Sedaj pokažite, za koga se borite,” je dejal jasno. Somišljenika Kovačeve sta se približala moškemu, eden od njiju pa ga je narahlo porinil, da bi se ta odstranil od Kovačeve in mikrofonov, ki so stali pred njo.

Več kot očitno je, da se Kovačeva in Inštitut 8. marec ne borita za pravice navadnih državljanov, ampak za uresničevanje interesov vladajočih na levem polu. To so sicer že zelo nazorno pokazali pred samimi državnozborskimi volitvami, ko so pod krinko spodbujanja k udeležbi na volitvah izvajali propagando, da slučajno ne bi zmagala Janševa SDS. Odkar je na oblasti Gibanje Svoboda, se jim zdi vse v najlepšem redu, čeprav se vlada izrazito neučinkovito bori za blažitev draginje. Ko je vlada denimo upokojence opeharila za izredno uskladitev pokojnin, Inštitut 8. marec ni naredil tiskovne konference, saj se v resnici ta ne bori za pravice navadnih državljanov, ampak za privilegije meščanske elite, ki ji prav nič ne manjka.

Kovačeva ima dobro družinsko zaslombo
Potrebno se je zavedati, da Kovačeva pač ni navadno dekle/ženska iz ulice, ki je začutila, da se želi iti aktivno državljanstvo. Dedek voditeljice Inštituta 8. marec je namreč Božo Kovač, znan vplivnež iz kroga Foruma 21, ki je bil tudi glavni urednik Dela, njen oče Miha Kovač pa velja za znanega političnega komentatorja levega političnega pola in vplivnega založnika. Nič čudnega, da so torej osrednji mediji, ki so blizu tranzicijski levici, tako poslušni, ko je treba prisluhniti Kovačevi, ko se ta mudi po Sloveniji. Večino časa namreč lahko prek družabnih omrežij opazujemo, kako ta potuje naokrog po svetu in kofetka ali koktejlčka ter tako “fajta za boljši jutri vseh nas”.

Nika Kovač (Foto: FB)

Dejstvo je, da v praksi nismo enaki, pa čeprav naj bi bili. To smo lahko zelo nazorno videli v primeru, ko sta o napadu poročala Kovačeva in poslanec stranke SDS Branko Grims. Vladajoči so namreč v primeru Kovačeve zagnali cel vik in krik, povsem drugače pa v primeru Grimsa, čeprav je poslanca nasilnež čakal v zasedi in ga skušal umoriti. Premier Robert Golob ni izrazil nobene zaskrbljenosti, medtem ko je v primeru Kovačeve napovedal, da bo preganjal sovražni govor. Podobno so se odzvali tudi mediji, saj so napad na Niko predstavili kot dejstvo, napad na Grimsa pa relativizirali, čeprav je bil napadu na poslanca priča policist pred stavbo Državnega zbora RS. Naj razume, kdor more. Prepričani pa smo, da bi se, če bi bil na mestu tega gospoda, ki je bil narahlo odrinjen in odstranjen od mikrofonov, Kovačeva ali kateri koli drug izbranec levice, vse skupaj znašlo v medijih in bi se na veliko problematiziralo po družabnih omrežjih. Tako je, če si v naši državi prvorazreden.

Sara Kovač