fbpx

[Video] To je anticepilka, ki se serijsko spravlja nad zaposlene v trgovinskih centrih, gostilnah, restavracijah in bencinskih črpalkah!

Anticepilka, ki ustrahuje uslužbence, ko ti od nje zahtevajo izpolnjevanje PCT (Foto: Printscreen)

Verjetno ni nikogar, ki bi užival v nošenju zaščitnih mask in izpolnjevanju PCT (preboleli, cepljeni, testirani) pogoja. Če pa je to edino, kar nam omogoča, da ostajamo odprti kot družba in da deluje gospodarstvo, je logično, da brez tega ne gre. Nekateri pa tega očitno ne želijo razumeti in svoje frustracije stresajo nad zaposlenimi, ki le opravljajo svoje delo. Med njih spada anticepilka iz Ajdovščine, njeno poslanstvo je postalo nadlegovanje zaposlenih povsod, kjer jo seznanijo z dejstvom, da mora za vstop izpolnjevati pogoj PCT.

Anticepilka Jelena Vidović Bjelkić iz Ajdovščine se sodeč po objavah, ki jih objavlja na svojem Facebooku, redno spravlja na zaposlene v trgovinskih centrih, gostilnah, restavracijah in bencinskih črpalkah in jih obtožuje, kako naj bi izvajali genocid nad prebivalstvom.

V nedeljo je Jelena objavila posnetek, ko se je skupaj s svojim psom odpravila v enega izmed lokalov, da bi se znesla nad tamkajšnjo natakarico, ta ji je namreč dala vedeti, da je treba izpolnjevanje PCT pogoja. Anticepilka je natakarico obvestila, da snema, nato pa jo je pozvala, da naj ji razkrije svojo identiteto. Ko ji je ta na to odgovorila, da ji ni dolžna razkriti svoje identitete, je anticepilka pristavila, kako bo to ugotovilo tožilstvo. “Nimate me pravice snemati,” je anticepilki še pristavila natakarica, na to pa ji je ta odgovorila: “Me pa tožite. Fašisti ste, delujete v genocidu nad slovenskim narodom. To boste plačali. Hitlerčki ste, marš banda. Vse boste naredili za denar”. 

Od študenta na Petrolu terjala odgovor, ali ima spolno prenosljivo bolezen, in ga pozvala k beračenju!?
Na isti dan je objavila tudi posnetek, kako se je znesla nad študentom na črpalki Petrola. Uvodoma je v pogovoru razkrila, da je na Petrol prišla provocirat že dan prej, ko jo je ta tudi tokrat opozoril na nujnost upoštevanja pogoja PCT. Tako kot v primeru natakarice jo je zanimalo, kako je fantu ime. “Kakšno funkcijo imaš tukaj? Povej mi svoje ime in priimek!”, je dejala in mu povedala, da ji je dolžan razkriti identiteto, če on od nje zahteva PCT. Nekaj, kar je po njenem prepričanju neustavno in protizakonito.

“Jaz imam tukaj svoja pravila,” je povedala v nadaljevanju in zatrdila, kako naj bi bil on njej dolžan dokazati, da nima spolno prenosljivih bolezni, kot so na primer HIV, sifilis in gonoreja. “Dolžan si mi povedati, če si seksal danes ponoči in kolikokrat. Ali si mogoče homoseksualec? To si dolžan povedati. Napisala sem svoja pravila, kot jih pišete vi.” S primitivizmom pa se ni ustavila, študenta je pričela spraševati, ali ga ni sram. “Kaj delaš prek študenta? A nimajo starši denarja? Bejži na ulico! Berači”, je poniževalno dejala.

Te besede so vidno razjezile enega izmed obiskovalcev črpalke, ki se je postavil v bran študentu. Ta je dejal: “Saj ni on kriv!” Na to je odgovorila: “Kako ni kriv? Opravlja delo, ki ga ne bi smel opravljati”. Na to ji je dal obiskovalec črpalke vedeti, da več kot očitno ne razume zadeve in da je zmešana. Anticepilka se ni dala in je pričela vpiti: “Do kdaj boste nosili maske? Vsi sodelujete v genocidu nad slovenskim narodom! A se tega zavedate?” Tako kot natakarici je tudi študentu dejala, da bo tožilstvo tisto, ki bo ugotovilo njegovo identiteto. “Ti boš od mene zahteval moje osebne zdravstvene podatke!? Povej mi, če si homoseksualec, sram naj te bo.”

Na desni je študent, ki ga je anticepilka napadla, na levi pa obiskovalec črpalke, ki je študentu stopil v bran. (Foto: Printscreen)

Obiskovalec črpalke se vnovič vključil v pogovor in ji povedal, da je bistvo, da on ni kriv. Ker ji ni ugajalo, da ji nekdo ugovarja, in mu je odvrnila, da se z njim ne pogovarja. Ta pa ji je v odgovor zatrdil: “Jaz pa ne rabim vas poslušati”. Anticepilka je histerično zavpila: “Hitlerčki, Hitlerčki, so problem!” in v “poduk” obiskovalca, ki se je zavzel za študenta, zagrozila, da bo zoper njena vložila kazensko ovadbo zaradi nadlegovanja. Na to ji je odgovoril: “Ma dejte! Kakšno nadlegovanje? Vi nadlegujete človeka!” Ker ji je rekel, da ne more več tega poslušati, ga je pozvala, da naj gre domov. “Vi pojdite domov”, ji je dejal v odgovor. Ona pa ga je pozvala, da naj si doma vzame v roke Ustavo RS in jo prebere.

Anticepilka je sicer vmes provocirala tudi na pošti, v sredo pa je objavila videoposnetek, ki prikazuje, kako v centru Nove Gorice nadleguje zaposlenega v restavraciji s hamburgerji. Ker je od nje zahteval PCT, mu je v odgovor zatrdila, da je to, kar zahteva, protiustavno in protizakonito. “Lahko pokličete policijo, ampak boste še dodatno odgovarjali, ker bo policija nad mano izvršila dodatno represijo. Boste kazensko odgovarjali!”. Zaposleni jo je pozval, da naj prosim odide. Na to mu je odgovorila, da bo šla, ampak da pričakuje, da ji razkrije svojo identiteto. Zaposleni jo je še enkrat pozval, naj zapusti restavracijo s hamburgerji, in se oddaljil od nje.

Policiste obtožila izvajanja represije nad ljudmi
Med drugim je v Novi Gorici skupaj s svojimi somišljeniki nadlegovala varnostnika, ki jo je v Supernovi v Novi Gorici opozoril, da za vstop potrebuje pogoj PCT. Ne da bi upoštevali varnostnika, so vstopili in se odpravili po nakupih v Mercatorju. Medtem so se zapletli v pogovor z eno od trgovk glede nošenja maske in ji dejali, da če tudi njej ni do nošenja mask, naj je ne nosi. Nato so nadaljevali z nakupovanjem, medtem pa je bilo mogoče slišati pripombe v smislu “Vse zamaskirano”.

Po odhodu z blagajne jih je pričakal varnostnik v spremstvu policije. Policijo je skupina opozorila, da pogovor snema, na to pa so ji odvrnili, da tudi sami snemajo pogovor. Od nje so zahtevali, da naj se identificira. Ker ji to ni bilo po godu, je dejala, da ne razume, zakaj bi bilo potrebno, da upošteva varnostnika, če ji ta ni znal povedati, na podlagi katerega zakona mora nositi masko. Češ, kako ne more dihati z njo. Eden izmed policistov ji je odvrnil, da jo mora nositi v trgovini. “To je diskriminacija”, je protestirala. Policiste je obtožila, da izvajajo represijo nad ljudmi. “Odgovarjali boste!” je dejala in nadaljevala s histeričnim dretjem. Eden od policistov jo je pozval, da naj drži primerno distanco. “Sama je ne potrebujem,” je dejala, na kar ji je policist odgovoril, da jo potrebuje sam. Namesto da bi se vljudno umaknila, je zavpila policistu: “Potem se umaknite! Sama se ne bojim virusa.” 

Policisti so ji vnovič pojasnili, da so prišli, ker ni upoštevala varnostnika, in jo še zadnjič pozvali, naj izroči dokumente. Naposled je dokumente vendarle izročila in zatrdila, kako se jih ne boji. “Policisti, prenehajte ustrahovati!”, je zavpila in vsem petim policistom zagrozila s kazensko ovadbo. “Ajdovska policija je ovadena skoraj v celoti, boste tudi vi”. Zaradi omenjenega vedenja so ji dali policisti vedeti, da ji bo poslan plačilni nalog. “Policistu, ki ga bo izdal, bom predlagala, naj ga stornira ali plača iz svojega žepa. Če tega ne bo naredil, bo osebno kazensko ovaden,” je sporočila svojim somišljenikom.

Foto: Printscreen

Glede na to, da je anticepilka Jelena na svoji Facebook strani delila objavo gibanja Osveščeni prebivalci Slovenije (OPS) je mogoče sklepati, da je njihov somišljenik. O tem sicer priča tudi njene izjave, ki jih je dajala med ustrahovanje različnih uslužbencev. Človek bi pričakoval, da če že ne verjame v nevarnost virusa, naj se obnaša vsaj spoštljivo do soljudi. Takšna komunikaciji nedvomno ni za nikamor.

Sara Kovač