fbpx

Za dres Tima Gajserja na dražbi odštel 500 evrov

Foto: Nova24TV

Tim Gajser je bil osrednji gost prireditve v Vojniku, kjer je bila z izdatno pomočjo družine Gajser organizirana dobrodelna prireditev, na kateri je trenutno najboljši motokrosist na svetu podaril svoj dres, s katerim je zmagal na prvi letošnji dirki ter sploh na prvi dirki v razredu MXGP. Izklicna cena dresa je bila 200 evrov, prodan pa je bil za 500 evrov.

“Vesel in ponosen sem, da bo ta dres nekomu polepšal dan,” je ob začetku licitacije povedal Timov oče Bogomir Gajser. Izklicna cena dresa je bila 200 evrov, največ pa je ponudil kupec Drago Ratajc, ki je zanj odštel 500 evrov.Tim Gajser je kupcu dres tudi podpisal. Na današnji dobrodelni dražbi so bile na voljo tudi Timove rokavice in hlače.

Tim Gajser (foto: Nova24TV).

Tim Gajser (foto: Nova24TV).

Življenjski cilj: biti zelo dober človek
Tim Gajser ima izjemen čut za sočloveka, zato ni presenečenje, da je njegov življenjski cilj precej drugačen od večine ljudi. “Definitivno biti dober človek, biti preprost, pomagati ljudem, ki so v stiski in res rabijo pomoč, in tako, kot sem rekel, biti zelo dober človek, kar je zelo pomembno,” je na vprašanje, kaj je njegov življenjski cilj, je za Novo24TV pojasnil Gajser.

Usklajevanje napornih treningov in dobrodelnih prireditev sicer ni lahka naloga, ampak se, kot pravi Tim, v primeru takšnih prireditev zgodi, da se kakšen trening prilagodi oziroma skrajša. Na vprašanje, ali se bo težko ločiti od dresa, ki ga je nosil v času najpomembnejše zmage v svoji karieri, je odgovoril, da to ne bo tako težko, kljub temu “da ga nanj veže mnogih lepih spominov”.

“Država nima posluha za socialno ogrožene družine”
“Na žalost je tako, da država nima veliko posluha. Vzeli smo si čas, da pomagamo Azrinim iskricam, da pripomoremo tistim, ki nič nimajo. Ko vidiš otroka, ki nima kaj dati v usta …”, je zastala beseda eni izmed udeleženk dobodelne prireditve.

Za Novo 24TV je spregovoril Bogomir Gejser, Timov oče in trener (foto: nova24TV).

Za Novo 24TV je spregovoril tudi Bogomir Gejser, Timov oče in trener (foto: Nova24TV).

19-letnik je trenutno najbolj vroč slovenski športnik in vodilni motokrosist razreda MXGP. Ta teden sodeluje na številnih dobrodelnih akcijah. Na tej prireditvi sta moči združili družina Gajser in dobrodelna organizacija Azrine iskrice. Izkupiček licitacije bo namenjen socialno ogroženim družinam. Na prireditvi bodo med drugimi nastopili tudi ansambli Klateži, Pogrešani fantje in Frajerke.

“Ta teden s Timom sodelujeva na štirih dobrodelnih prireditvah,” je pojasnil Timov oče in trener Bogomir Gajser. Med drugim sta se udeležila tudi Oviratlona v ljubljanski Soči. “Zelo sem bil vesel, da sem bil dvakrat izžreban, da sem lahko čez številne ovire peljal dva otroka na invalidskih vozičkih,” je ganjen povedal starejši Gajser.

Ž. K., N. K.