fbpx

[VIDEO] Vzajemna vstopa na trg zobozdravstvenih zavarovanj

Foto: sta

Vzajemna je ponudila najnovejše na slovenskem zdravstveno-zavarovalnem trgu, specializirano zobozdravstveno zavarovanje Dental, ki omogoča takojšen dostop do zobozdravstvenih storitev brez čakalnih vrst in po ugodnih cenah, ki so na voljo samo za zavarovance. Med zavarovanci so že dlje zaznavali potrebo po zobozdravstvenih zavarovanjih, s tem zavarovanjem pa ponudili prvo različico, saj bodo ponudbo v tem segmentu v prihodnje še širili in nadgrajevali.

Novo specializirano zobozdravstveno zavarovanje Dental enkrat letno omogoča brezplačen celovit in strokoven pregled zobovja skupaj z ortopanom. Pri tem je vključen tudi začetni celovit pregled zobovja ob prvem obisku skupaj z načrtom zdravljenja. Ena od prednosti zavarovanja je hiter dostop do zobozdravstvenih storitev pri pogodbenem izvajalcu Vzajemne, s tem zavarovanjem pa so zobozdravstvene storitve dostopne po bistveno ugodnejših cenah. Izvajalec ob tem jamči za visoko kakovost uporabljenih materialov ter nudi tudi jamstvo na kakovost opravljenih storitev. Poleg tega zavarovanec na vsakih pet let pridobi bonus v višini 150 evrov, ki ga lahko uveljavi za zobozdravstvene storitve. Zavarovanje obenem zagotavlja kritje za primer raka ustne votline z zavarovalno vsoto v višini pet tisoč evrov.

Več o novi ponudbi Vzajemne poglejte tukaj:

Strokovna obravnava na enem mestu – in to brez čakanja
Za izvajanje storitev zavarovanja Dental se je Vzajemna povezala z izkušenim pogodbenim izvajalcem Ars Salutaris iz Zagreba. Ta ugledna in mednarodno priznana klinika z več kot 100 zaposlenimi poskrbi za celovito storitev zobozdravstvene nege. V kliniki so zaposleni priznani zobozdravstveni strokovnjaki, eden od dveh ustanoviteljev klinike je tudi predsednik Hrvaške stomatološke zbornice. Poliklinika ima lasten laboratorij z več ko 15-letnimi izkušnjami v izdelavi najsodobnejših zobnih nadomestkov in omogoča tudi lastne nastanitvene kapacitete za paciente, ki morajo dlje časa ostati v Zagrebu. Zavarovanje Dental tako zagotavlja strokovno obravnavo na enem mestu, in to praktično takoj, brez nepotrebnega čakanja.

Vzajemna je v letu 2015 z agencijo Mediana opravila raziskavo o dostopnosti do zobozdravstvenih storitev. Kot najpogostejše težave v zvezi z zobozdravstvom so vprašani omenili težave z dostopnostjo in visoke cene. Samo petina vprašanih je ocenila, da ima vsak dostop do kakovostnih zobozdravstvenih storitev. Samoplačniške storitve pa je večina vprašanih označila kot predrage za povprečnega Slovenca. Večina vprašanih se zaveda težav z zobmi, a z reševanjem odlašajo, dokler dejansko ne pride do težav. Številni pa tudi tisti, ki so že aktivni spletni raziskovalci ponudbe, cenikov, jih zanimajo izkušnje drugih in se brez težav odpravijo tudi čez mejo, če ocenijo, da tam lahko dobijo kakovostne storitve po nižjih cenah.

Poskrbljeno je za vse
Zavarovanje lahko sklenejo starejši od 18 let, predhodni zobozdravstveni pregled pa ni potreben, kar pomeni, da se lahko zavarujejo vsi, ne glede na obstoječe zobozdravstveno stanje. Mesečna premija znaša 4,99 evra in se v času trajanja zavarovanja ne spreminja. Vzajemna zvestim zavarovancem z več zavarovanji in pri sklenitvah preko spleta omogoča še dodaten popust. V primeru težav z zobmi oziroma če zavarovanec želi opraviti zobozdravstvene storitve, pokliče v asistenčni center Vzajemne na brezplačno številko 080 20 60, kjer uredijo in organizirajo vse potrebno v skladu z željami pacienta.

S. P. S.