fbpx

[Video] Za to ga plačujemo? Jonas si je pred celotno Slovenijo brisal nos in zehal

Poslancu Jonasu Žnidaršiču je bilo prav vidno dolgčas in očitno ga poslanske zadeve niti malo ne zanimajo. (Foto: zajem zaslona)

Prizor iz ponedeljkove 12. nujne seje odbora za kulturo je le še en v vrsti primerkov, ki jih uvaja slovenska levica na politično prizorišče. Ironično je dejstvo, da je zasedal odbor za kulturo, medtem, ko se je zdajšnji poslanec in nekdanji “javni zabavljač” s televizijskih ekranov vedel precej nekulturno, in čeprav je bila ura že dve popoldan, je deloval, kot bi se ravno prebudil iz prekrokane noči.

Na Twitterju je zaokrožil posnetek s seje odbora za kulturo, kjer je med prisotnimi tudi poslanec Jonas Žnidaršič, čigar glavna skrb ob nastopu poslanske pozicije je bila jutranje vstajanje, češ da tega ni navajen. Da ima poslanec Socialnih demokratov s tem res težave, smo dobili novo potrditev.

Tale še svojega življenja ne zna poštimat, pa bi urejal mojega?” je bil komentar ene od uporabnic Twitterja, ki so mu sledili podobni, med drugim tudi v smislu, “ali taki, kot je on, zastopajo interese ljudstva v parlamentu?”. Tako je, taki, kot je on, sedijo v parlamentu in “skrbijo” za našo prihodnost. Kdor je spremljal omenjeno sejo, je videl, da je bil Žnidaršič več odsoten kot prisoten na seji. V vsaki obliki.

Na posnetku se Žnidaršič dobesedno privleče do mize, videti je popolnoma nezainteresiran, vmes tudi zazeha in očitno daje vtis, da ali ne ve, zakaj je tam, ali pa je bila enostavno tematika preveč dolgočasna. Da ne pozabimo na ogabno dejanje, ko se je prav pošteno useknil v robček, ki ga je potem lahkotno meni nič in tebi nič odložil kar na mizo. In to pred kamerami in ob ljudeh ob njem, ki verjetno ne bi radi zboleli in se česa nalezli.

Zjutraj bo treba vstati
In kako bi lahko pričakovali kaj drugega od nekoga, ki ga je ob nastopu poslanske funkcije najbolj skrbelo, kako bo zjutraj vstajal. Ko se je Žnidaršič uvrstil v parlament kot nadomestni poslanec, potem ko se je predsednica stranke SD Tanja Fajon zavihtela na mesto ministrice za zunanje zadeve, si je namreč najbolj belil glavo prav s tem: “Kot zaprisežena nočna ptica bom imel s tem hude težave, ki pa jih bom seveda premagal. Zjutraj bo treba vstati, si očistiti zobe, populiti trepalnice in obrvi in iti v službo. Tako kot vsak drug, ki ga je doletela podobna usoda. Če zmorejo drugi, ne vem, zakaj ne bi jaz,” je v pogovoru za N1 zatrdil poslanec stranke SD Jonas Žnidaršič o tem, kako se bo privadil drugačnemu urniku. Očitno mu ne uspeva ne ob jutranjih in tudi ne popoldanskih urah.

Tanja Fajon, v ozadju Jonas Žnidaršič (Foto: STA)

Verjetno gre zasluga za to njegovemu preteklemu oziroma sedanjemu načinu življenja, saj, kot je sam povedal ob prihodu v politiko, ga je ena od ovalnih miz spomnila na poker, češ da ga je v preteklosti sam veliko igral in da mu je od tistih časov nekaj še ostalo. Verjetno je res ostalo, tega človek, sodeč po njem, ne izgubi čez noč, posledice so trajne.

Ne le olika, tudi spoštljivost ni ena njegovih vrlin. V preteklosti je namreč pokazal, da zna biti tudi žaljiv. V vlogi voditelja kviza Piramida sreče na Planet TV se je namreč brez kakršne koli potrebe odločil, da v zabavno oddajo vplete politiko. Konkretneje tedanjega državnega sekretarja za varnost Žana Mahniča, danes poslanskega kolega SDS. Tekmovalki je namreč razlagal pravila igre in ji zabičal, da mora biti ob odgovorih na vprašanja tiho, ker bo sicer diskvalificirana in bo za kazen morala nepremično gledati sliko Žana Mahniča. Tekmovalka pa je na to posmehljivo rekla, da raje ne in da bo ostala tiho.

Kaj si o Žnidaršičevem jutranjem vstajanju mislijo ljudje, sicer najbolje povedo kritični komentarji, ki so se usuli pod njegove videoposnetek že takrat: “In to bo poslanec???? Pa to ne moreš verjeti, res ne!!!!!”; “Dno je doseženo.”; “Če bi bil rad komedijant, naj naredi predstavo, in tisti, ki bi jo radi videli, bodo plačali. Ampak da moramo tole v parlamentu gledati in plačevati? Kakšen pogrom bi bil, če bi se takole obnašali Hojs, Mahnič, Janša …”; “Ta se norca dela, to se vidi, ampak vseeno me je sram njegove sramote. To bo prava burleska v DZ.”; “Podn od podna!”.

Ana Horvat