fbpx

Z ljubeznijo do igre in zavezanostjo trdemu delu bo Čeferin kandidiral za predsednika Uefe

Foto: STA

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin, ki kandidira za predsednika Evropske nogometne zveze, je pred začetkom predsedniške kampanje predstavil svoj program uefa, so danes sporočili iz Nogometne zveze Slovenije.

“Verjamem, da lahko le skupaj ustvarjamo in ohranjamo ravnovesje, ki je nujno potrebno za enotnost, stabilnost in nadaljnji razvoj evropskega nogometa,” je ob objavi programa povedal Čeferin.

Čeferin se je v svojem programu, ki ga je objavil v angleškem jeziku in ki ga je poimenoval ‘Creating the Perfect Balance’ (Ustvarjanje popolnega ravnovesja), med drugim zavzel za dialog in vključevanje vseh deležnikov, solidarnost, enakost spolov, transparentnost, zaščito nogometne igre in družbeno odgovornost.

“Najboljša pot za Uefo in njen nadaljnji razvoj je naše skupno delo. Naredimo najboljše z vsemi našimi močni, spoštujmo vlogo vsake članice in upoštevajmo tudi druge udeležence. Moje izkušnje v vlogi predsednika NZS, moja ljubezen do igre in moja zavezanost k trdemu delu so glavni razlogi, zakaj vas naprošam za podporo pri moji kandidaturi za predsednika Uefe. Upam, da bomo na tej poti skupaj,” je v zaključku svojega programa še zapisal Čeferin.

M. P., STA